pre-postklin

Nu har jag städat hela min lilla lägenhet, noggrannare än någonsin. Det var lite lättare när varken säng eller hylla fanns i vägen. Det känns som om jag ska flytta...men jag antar att detta är vad som krävs för att få plats med 15 personer på 20 kvadrat. Bra att jag för en gångs skull får ordentligt städat!

Nu har jag snart bara mig själv att fixa till. Ska inleda projekt duscha och försöka piffa till mig lite inför kvällens läkarsittning. Johan har ca tjugo minuter kvar innan han kan räknas som en sådan (mycket vuxenpoäng där..inte till mig dock..). Jag hoppas inte jag kommer vara för ouppklädd, när man i princip inte känner någon som ska gå har man ingen att kolla av dresscoden med. I vilket fall som helst så äger jag ingen balklänning, eller någon annan långklänning heller för den delen (men jag ska skaffa somrig långklänning nån dag jag känner mig rik, finns hur många fina som helst nu har jag sett..). Men jag satsar på att piffa till min gråa grej med nåt i midjan och en blommig scarf. Dessutom ska jag göra ett försök till att överleva kvällen i högklackat (ehm, eller, så värst högklackade är de inte men några centimeter högre än ingen klack alls..) vilket inte brukar vara min grej riktigt...antagligen kommer jag drabbas av akut fotsmärta under kvällen och bör ha med ett par back-up-skor.

I natt drömde jag en knäpp dröm. Det var nog för att jag för en gångs skull (på grund av sängbrist) sov hos Johan. I drömmen satt jag och stirrade på en hiss och det var nån slags reklamtavla ovanför som typ rullade runt så det stod olika saker på den och ibland så stod det "first floor power" vilket jag tyckte var det roligaste jag sett någonsin i princip. Jag tror att bloggkollega var med och såg det humoristiska i det hela, men nu såhär i efterhand tycker jag det är rätt tveksamt. I alla fall så skulle jag försöka ta kort just när "first floor power" visades ovanför hissdörren men det var sjukt svårt för när jag tryckte in avlösaren och började ta kort så hann det ändras så att skylten visade något annat. Frustrerande!

Nej, nu måste jag snart ta och skutta in i duschen om det ska bli något firande i kväll...

Helga

Sebastien Tellier - Divine
har haft den på hjärnan de senaste dagarna, helt klart grymmaste schlagerlåten! att han dessutom åkte in på scen i en golfbil, andades in helium från en ballong under uppträdandet samt att hela doakören hade långt hår och skägg  gjorde inte det hela sämre!

generellt noj-syndrom?

jag har inte tentaångest. däremot lite jobbrelaterad sådan. eller snarare möjlig-brist-på-jobb-relaterad ångest.. mina chefer är segast i världen och vägrar ge besked angående om jag får förlängt vick eller ej.. osv.. osv.. i all oändlighet!

eftersom jag tydligen är pessimistiskt lagt i denna fråga har jag redan börjat knåpa ihop ett nytt CV, vilket visade sig vara rätt tidsödande. jag kan verkligen vara petig med meningsuppbyggnader om jag är på det humöret..
jaaa, det märks inte i ynkbloggen, då skriver jag bara på och försöker undvika att ihopskriva för många ord (min nya ovana).
inte blev jag muntrare till sinnes av att läsa mitt dumma horoskop i ELLE heller. där stod det att jag skulle få genomlida yrkesmässig ovisshet under sommaren. jävla ELLE. sparka på den som ligger bara!
jag brukar aldrig bry mig om vad det står i horoskopen. horoskop är fjantigt. men detta var depressionerande, banne mig. ungefär precis det sista jag ville läsa. kunde det inte ha stått att jag skulle bryta en tå eller bli uppäten av aggressiva illrar istället?

nu ska jag brun-utan-solifiera mig lite. jag har, utöver min potentiella jobbångest, även fått lite solnoja. jag tycker att jag fått fler rynkor bara av den senasten månadens solvistelse. hjäääälp! jag vill inte bli ett russin-sviskon i unga år! har därför investerat i dyr solskyddsfaktor-spray och, som sagt, även fejkbränna. rädda vad som räddas kan av min hy!

hm. jag tror jag är drabbbat av generellt noj-syndrom. en ny diagnos för DSM-IV!
terapi någon?

nu ska jag bläddra vidare i dumma ELLE. kommer säkert ramla på något skrämselpropagande-reportage om solens skadlighet, dessa brukar komma vaaaarje år i typ alla tidningar.

ia

låt: dizzee rascal - fix up look sharp
jag har fåttt lite hiphop-återfall. yo! dizzee är bra!


think outside the box

Trots att jag tror att jag har en släng av tentaångest har jag ingen lust att blogga (det brukar annars vara väldigt kreativitetsskapande med ångest). Jag är inne i en djup bloggsvacka just nu. Min beteenderepertoar blir mindre och mindre och snart finns inga beteenden kvar som ger positiv förstärkning..(och så vidare...ja, jag har tenta snart..)

Jag är grymt skoltrött just nu (en dryg vecka kvar bara, det ska jag klara) och bara längtar tills jag får lite ledigt eller får jobba och åtminstone får vara helt ledig på helgerna. Jag roade mig med att skriva en lista på sånt jag ska göra när jag är ledig. Den innehöll viktiga saker som plantera om mina blommor och städa garderoben samt mer njutningsfulla saker som läsa böcker (har en lång lista där som jag och ia fixade ihop på tåg från sthlm), lyssna på radio och på massa bra ny gammal musik, se filmer och träffa vänner (även såna som jag är sjukt dålig på att hålla kontakten med). Men än så länge är det bara två tentor to go...en sals- och en hemtenta. Salstenta var det länge sen jag skrev, därav ångesten (tror jag).

Har grymt ont i vänster sida och i nacken...jag skulle behöva råd från en sjuk gymnast tror jag för jag får så titt som tätt. Mycket irriterande och i mina ögon helt onödig smärta!

Bara för att jag inte har bloggat på så länge så blir det tre låtar idag:

  • Herman Dune - I wish that I could see you soon (den spelades på debaser sist och vi var överens om att den var bra men kom inte på vad den hette så Emma gjorde den första av många turer till dj:båset för att få svar...)
  • Scarlett Johansson - I don't want to grow up (inte nog med att hon är sjukt snygg och en grym skådespelare - hon kan sjunga också och har den goda smaken att göra en skiva med Tom Waits-covers)
  • Markus Krunegård - Åh Uppsala (kanske inte bästa låten på skivan, men den har ju en lokalpatriotisk titel..)
Helga

vattenkrigs-fest!

helgus och cecilius hade en vild omgång fest i går. det var trevligt. den började dock väldigt sansat med snittar och bål och diverse minglande noch vinglande. sen kom josefin och marko + crew och hade med sig vattengevär i present. fantastiskt! detta leded givetvis till vattenkrig o korridoren.. jag försökte hålla mig borta vilket gick sådär.. men jag klarade mig ändå relativt lindrigt undan.

image940
före. relativt sofistikerad. sen gick det sakta men säkert utför.

image941
cecilia bjöd på dansshow. ida och linus uppskattade.

image942
kolla, en kamera!


image943
hmm..? sitter klänningen fortfarande uppe?


image945
cecilia går till attack! att ha en kamera i tassarna gör en tydligen inte immun..


image947
vattenkrigs-paret!

image948
vissa vattenkrigade, andra hade orgier.. det var säkert också roligt.

nu ska jag gå och uthämta min beställda bikini. hoppas den passar.

puss ia

låt: the kooks - she moves in her own way

vårrus!

tjohooo! nu har jag vårrusat! och det gick banne mig riktigt bra.. en halv mil och jag blev knappt ens trött förrän i sista backen. strange. jag som trodde jag skulle avlida på kuppen.. nu avverkade jag det hela på cirkus 27 minuter. ingen topptid direkt, men mycket bättre än jag trodde på förhand. mina till-och från jobbetpromenader verkar ha givit viss utdelning trots alls.

nu är jag pepp att börja träna på riktigt!
..så lämpligt att jag och malle-palle och hennes pojkvän kristofer ska iväg och kolla in ett gym i morgon då.. nu ska jag bli hurtig, sanna mina ord!
(ok, ni kan ha hört detta förr.. men nu har jag ju sällskap som tvingar iväg mig när jag känner för att vara lat. malin, lyssna inte på några av mina dåliga ursäkter. tvinga iväg mig bara!)

godnatt på er. ska bli spännande att se om jag lyckas pallra mig upp ur sängen i morgon..

ia

låt: kimya dawson - loose lips
"..so if you wanna burn yourself, remember that i love you. and if you wanna cut yourself, remember that i love you. and  if you wanna kill yourself, remember that i love you.. call me up before you´re dead, we can make some plans instead. send me an IM, i'll be your friend"

konsert på cirkus, hattig dag och ny frisyr..

Och vad hittar man här om inte en hel massa uppdateringar, bra jobbat bloggkollega! Mycket förtjusande bilder också. Jag har inte så mycket att skriva just nu, är trött och har bara lust att krypa ner i sängen och äta choklad (men har jag choklad då? svar: nej). Igår var jag på konsert med min far på Cirkus: Christian Kjellvander och Anna Järvinen plus support av Tingsek. Mycket bra var det, iaf Christians del (men det andra gick ner det med). Dock blev det väldigt långt med tre band (tur att man fick sitta) och det var en omöjlighet för mig att ta mig tillbaka till Uppsala igår. Alltså fick jag ta mig till Södertälje, slockna där och sen gå upp astidigt i morgon för att ta tåget hit igen. För övrigt hade jag ingen aning om att Christian Kjellvander var så..gigantisk. Han såg ut som en jätte när han kom in på scen. Kan delvis bero på att man är van vid att de flesta artister är helt små av sig och både Tingsek och Anna Järvinen var ganska ynka (som i betydelsen inte tog så mkt plats rent fysiskt)

Denna dag har varit lite rörig, småsaker som ska fixas här och där. Jag inledde dock dagen med ett frisörbesök. Hade tänkt att jag skulle klippa av en bra bit. Jag hade en idé, men min frisör hade en vision som innebar betydligt mer saxingrepp än vad jag tänkt mig. Hmm. Men jag är inte den som är den, hår växer ju ut. Därför är jag numera korthårigare än jag varit på väldigt länge, det känns lite märkligt men väldigt skönt också. Jag har liksom knappt nåt hår i nacken, helt sjukt, jag tror att jag känner på en killes nacke när jag tar på min egen (det är nog det konstigaste av allt). Nu återstår det bara att vänja mig vid min nya frisyr och få mitt hår att vara samarbetsvilligt (inte så lätt alla gånger, men nu går det åtminstone fort att torka).

Hoppas att bloggkollega överlever sin insats i vårruset, återstår att se...(det går säkert så riktigt bra!)

Adjö adjö från Helga

Christian Kjellvander - Poppies and peonies
hmm, funderade länge över vad låttiteln står för, tyda.se gav mig svaret: "vallmo och pioner", alternativt "opium och pioner"...det sistnämnda lät betydligt mer spännande..

litterär sommar!

jag och helga roade oss med att dissikera böcker på tåget från stockholm i lördags (när vi inte mumsade ben & jerrys extremt goda glass "wich" dvs..)

jag skrev mig en liten lista (hurraaa för listor!) på bokar (ok, böcker då..) jag vill läsa i sommar, och nyss gjorde jag slag i saken och beställde en hel uppsättning från eminenta adlibris (med särdeles billig frakt. 10 slantar för miljöfrakt = som hittat!), det enda jag saknade var donna tartt i pocketformat. annars fanns typ allt. och lite till.

dessa böcker ska jag plöja i sommar har jag planerat;

"stories" av ray bardbury
921 sidor ray bradbury-noveller! wooo!
"aniara" av harry martinsson
jag skulle ju försöka läsa lite mer svenska författare, men jag är en hemsk människa som inte är överförtjust i alla dessa arbetar-skildringar.. således blir det ett rymd-epos istället! men svensk åtminsone..
"gentlemen" av claes östergren
mer svenskt! känns som något man bör ha läst. alla dessa människor kan inte ha fel..
"resor i skriptoriet" av paul auster
hans senaste! har spanat på den på akademibokhandlen massa gånger, men varit för snål för att hosta upp 67 slantar för en ynka tunn bok. här fick jag den för typ 35!
"lyssnerskan" av tove jansson
novellsamling! jag tycker om novellsamlingar.. dessa är mumin-fria.
"i trygghetsnarkomanernas land" av david eberhard
jag läste om honom i emmas och åsas DN när jag satt och var bakis och skakis i lördags. han tycker att vi har blivit för pjåskiga i sverige på senare år.. intressant..
"kollektivt självmord" av arto paasilinna
hehe! arto är alltid kul, och denna verkar mycket lovande..

allt detta för 343 slantar (inkluderat frakt). nu ska här läsas!

ia

låt: nick drake - fly
han är lite i lugnaste laget, men ibland kan man nog behöva det med. denna är hur som haver fin!

first floor power!

i fredags var vi i flatsätra och påhälsade emma, åsa, ally-bally och pinny. detta innefattade en avstickare till debaser medis för att kolla in first floor power samt en redig hangover som jag INTE tycker att jag till fullo förtjänade..

image933 image934
på flatsätra tunnelbanestation.

image935
fina tapeter på tjejtoaletten!

image936
first floor power. observera ljuset!

image937

image939

image938
drinkarna hade namn efter pixies-låtar. en "monkey gone to heaven tack"!

trevlig kväll. otrevlig baksmälla. och det värsta var att jag var inte ens särskilt full. finns det INGA sätt att slippa bli bakis numera? fnys..

ia

låt: the pixies - debaser
"got me a movie. i want you to know
slicing up eyeballs. i want you to know
girlie so groovy. i want you to know
don't know about you
but i am un chien andalusia.."

valborgskavalkad (99 år för sent)..

jag har inte bara varit på åland, jag har även hunnit med en halvvild omgång valborgsfirande!

image922
vi började med trevlig våffelfrukost hemma hos josefin och marko.

image923
en ida, en linus och en ytterst bakis handelsstudent.

image924
cecilia, ida och malle-palle tog sedan flykten till baksidan på huset för lite solning..

image932
..medan vi blev fotograferade av hemglass-linus. han är ingen bra fotograf.

image925
på valborg ska det drickas! här visar cecilia och torbjörn hur det hela ska gå till (utanför domkyrkan. ingenting är heligt på valborg)..

image926
..malle skötte det hela ngt mer diskret.

image927
på kvällen grillade vi.. ida åt en nachos, malin posade tjusigt och kristofer filosoferade över alltings förgänglighet..

image929
själv åt jag upp en stor påse marshmallows alldeles själv. lade man dem på grillen en stund blev de extra goda!

image930
kvällen slutade med orgie i cecilias rum..

image931
..medan kristofer roade sig med en uppslagsbok. tror han skulle lista ut vad sinus är (i ickematematisk synpunkt)

japp. det var valborg det!

ia

låt: timo räisinen - sweet marie
bara för att den kom upp på itunes nu. bra är den iaf.
ålandskavalkad (100 år för sent)..

vi var ju på åland för ett nu ganska så bra tag sedan.. eftersom min dator varit mongo den senaste tiden har inga bilder lagts upp (ja, jag skrev att jag minsann inte skulle göra det, men jag är tydligen inte så principfast i detta fallet)

image913
miss sophie och cecilia i vårfina kläder på båten dit..

image914
väl på åland bjöds vi på picknick, komplett med ålandspannkaka och god likör. särdeles trevligt.

image921
på kvällen var vi på indigo och kollade svensk indieartist med av mig helt bortglömt namn.. miss sophie ser söt ut och jag ser mindre söt ut.

image917
dagen efter var vi på sightseeing. vi besteg bland annat ett berg.. (kulle?)

image919
vi åt josefin ur huset. hon blev så fattig att hon blev vräkt från lägenehten och tvingades flytta in i en trädkoja.

image920
vi träffade på ett läskigt tjejtroll..

image918
..och drack ett varsitt glas kaffe. men vi var mest intresserade av att spana på den lilla pippfågeln som råkat förirra sig in på kafféet. josefin gjorde sedan en lyckad räddningsaktion och släppte ut den i det fria igen!

thats all folks! nu ska jag peta in några förtjusande bilder från valborg och diverse andra tillställningar också.

hur som haver så var det en väldigt trevlig resa.. josefin var en alldeles utmärkt bra värdinna!

ia

låt: peter jöback feat annika norlin - han är med mig nu
en sådan riktigt god duett!


hur lockar man på får?

Denna blogg har varit lite bortglömd den senaste tiden. Ias dator har tydligen drabbats av någon slags sjukdom och behöver tillfixas, därav bristen på ålands-och valborgsinlägg. Och jag är en extremt dålig bloggare nuförtiden, vet inte vad det är som gjort att jag bara tappat det helt men så är det. Och så ska det förhoppningsvis inte förbli, jag ska bättra mig...lite åtminstone.

Idag var tänkt som en hemmapluggardag. Jag inledde dagen med en sovmorgon eftersom jag fått gå upp alldeles för tidigt i helgen då jag jobbade (i medelhavsvärmen! tur att jag har ett jobb som innebär att man får sitta ute på gården och sola en del också..). Sen lyste pluggmotivationen med sin frånvaro (i vanlig ordning). Efter att ha letat lite artiklar som jag sen inte läst och lagt upp en plan för hur jag borde plugga (eller, hur det skulle vara bra om jag pluggade..) cyklade jag till stabbyskogen för att ta en joggingtur. Jag brukar ju som bekant jogga typ minst en och högst fyra gånger per år...nu blev det här andra gången vilket är klart godkänt! Det var faktiskt helt okej trots min brist på kondition, jag hade laddat ipoden med joggingvänliga låtar jag hittat på
jogtunes. Det svåraste var att springa på spåret som fanns vilket jag hade planerat, det krävdes att man typ memorerat kartan i huvudet innan och med mitt inte så jättebra lokalsinne var det inte helt enkelt. Men det fanns så mycket andra vägar så runt kom jag ändå på något sätt, utan att veta hur långt jag sprungit men ändå...

Som en paus i joggingen hälsade jag på fåren som betar på ängen. Sjukt mysigt att man bara kunde gå in i hagen till dem. Problemet var bara att jag inte visste hur jag skulle få dem att komma fram till mig eftersom jag inte vet hur man locka på får. Katter är ju lätt, ekorrar och igelkottar brukar jag också lyckas med. Men får? Att härma deras bräkande var inte ett alternativ. Hoppas det blir fler fina varma sommardagar (idag är det ju iskallt, men åtminstone sol) så jag kan öva på mina färdigheter. Ska läsa böcker i fårhagen när jag är ledig i sommar, det ska bli supermysigt!

image912
söta gutefår!

Helgen har annars varit rätt så bra, trots jobb. Vädret har ju varit så underbart så jag bara livnärt mig på grillad korv (i fredags härutanför med Lina, Johan, Erik, Cecilia och Torbjörn och i lördags hos Ida som avskedsfest för Malin och Kristofer) och lagt mig tidigt. Lite utsökt morotskaka fick jag också igår på Johans födelsedagsfika. Och på kvällen lite sushislattar (alltså det som blir över när de gör makis på yukikos)...gott det med.

Hoppas ni haft en okej måndag!

Helga

Paramore - Hallelujah
bra joggingtempolåt!

kompensationsbilder från london..

Nu har vi alla väntat väääldigt länge på Ålandsbilderna tycker jag. Och även valborg borde väl få vara med på ett hörn så man får se hur roligt det var i Uppsala...nåjå, skyller på Ias trasslande dator just nu.

Som kompensation kommer lite bilder från mitt brittiska valborgsfirande...det var inte lika fint väder som här direkt. Vi drack åtminstone champagne i Hyde Park, fast i ösregn och blåst! Sen bättrade vädret på sig lite de kommande dagarna och det var inga heavy showers längre. Resan innehöll en massa mysigt starbucksfikande, promenerande, museibesök (skitbra med gratismuséer när det kommer en överraskande regnskur), fish&chips, lite öl, lite trevliga affärer och en hel del sömn också (på ett hotell som var superlyxigt i jämfört med den londonstandard jag var van vid..)

image903
resan började en alltför tidig morgon (fortfarande natt i princip) på södertälje syd, och jag var som synes lite trött..

image904
mangopassionfrappuccino och java chip-frappuccino + brownie - himmelskt gott!

image905
stina dabrowski-hopp utanför buckingham palace

image906
obs! det regnar inte! det är nästan till och med sol!

image907
vid sidan om starbucks fanns även andra himmelriken...(cravings! cravings! vill ha! vill ha!)

image908
i greenwich tittade vi på konstigt folk som stod på kö för att bli fotograferade vid nollmeridianen och jag fick äntligen (efter flera försök) mata en ekorre, dock verkade den inte uppskatta cornflakesen jag gav den (taktiskt sparade från hotellfrukosten)

image909
frappuccino igen!

image910
öl...

image911
...och fish and chips (inte så gott, men obligatoriskt..)

Nu är man tillbaka i uppsalavardagen igen. Jag är lite lagom stressad som vanligt, det är massa smågrejer hela tiden med klientarbete, grupparbeten och allt vad man ska göra. Dessutom jobbar jag hela helgen = ångesthelg. Jag vill ha mer semester.

Helga

Anna Järvinen - Götgatan
jag ska på konsert med anna och christian kjellvander den 19 maj, mycket trevligt ska det bli..måste bara hitta lite christian kjellvander-låtar att lyssna in mig på nu...