ännu en shoppingmonolog samt min helg (bakismorgon och piggmorgon)

Nu sitter jag och fnissar åt bloggkollegas konsumtionsinlägg. Jag känner delvis igen mig i det. Jag vill också shoppa! Var nere på stan i torsdags och kollade in utbudet. Och såg jättemycket fint! Men..kände mig fattig och kom på att jag ju egentligen har massor av kläder i min garderob som jag faktiskt kan använda. Det är bara inte lika kul. Inte för att jag bryr mig så himla mycket om att vara hipp och trendig, jag blir faktiskt helt glad av att få snatta åt mig plagg som mina yngre systrar sorterar ut vid sina garderobsstädningar. Bara det är nytt för mig så känns det nästan nytt. Men just nu gapar garderoben tom...efter nyheter. Sen slutade det med att jag köpte ett par träningsbyxor. Hemskt praktiskt, kanske till och med en sak jag behöver (med tanke på att jag nu ska vara duktig och börja träna och bara har ett par som är superslitna). Men hur kul var det egentligen? Sen köpte jag en hemskt praktiskt baströja från H&M också. Som jag tänkte att jag skulle kunna kombinera ihop med nåt av mina gamla plagg. Men när jag väl kom hem och städade garderoben för att hitta alla de där gömda plaggen som jag skulle kunna börja återanvända så hittade jag inget alls...

Jag vill också ha en vinterkappa! Och ett par stövlar! Och allra helst vill jag att sakerna ska vara unika. Och billiga. Det går inte ihop. Massproducerade H&M-plagg som alla kommer gå runt i = relativt billiga. Andra fina grejer som man är mer ensam om = dyra. Om man inte second hand-fyndar, vilket jag försöker med. Men det tar en massa tid och energi och på uppsala-myrorna springer det runt en massa folk som tänker som jag och hugger de fina plaggen direkt. Jag var där i torsdags och blev snuvad på en tröja och en klänning på grund av såna små vintagesnattare. Sen slutar det med att jag inte köper någonting alls för att jag inser att jag ju faktiskt HAR saker att sätta på mig eller får ångest över att jag ju faktiskt är en fattig student. Och sen får jag ångest över att jag inte har något att sätta på mig. Gah! Det blir en negativ spiral och jag mår bara sämre och sämre...

Idag har jag suttit och drömt om att shoppa och kommit på att mitt största problem är att jag inte har tid just nu. Hmm, det var nåt nytt. Då blev jag deprimerad över att jag inte ens har tid med livsnödvändiga saker som att shoppa. Eh, detta plötsliga shoppingsug leder inte till något gott överhuvudtaget. (Okej att jag kanske överdriver lite när jag använder ångest och depression i shoppingsammanhang..men jag är ju ändå psykologstudent..)

Nu är helgen slut igen. Och fort gick den också. Jag och Johan hade planerat att vi skulle ha "piggmorgon" i lördags morse. Det innebär att man i stället för att ligga kvar i sängen hela förmiddagen (och bara blir tröttare, vilket åtminstone jag blir när jag ligger kvar så länge) ställer klockan och tvingar sig att gå upp typ åtta för att gå ut på en långpromenad och sen köpa lyxfrukost att äta när man kommer hem igen. På fredagkvällen gick vi till v-dala och åt i deras nyrenoverade pubbi (fräscht blev det!). Sen tänkte vi gå förbi Terassen och hälsa på Sofia och Josefin som skulle ha någon slags par-öldrickning (pargrejer är mycket vuxet så vi var tvungna att ladda upp med öl på v-dala innan vi klarade av att gå dit). En öl skulle vi dricka på terassen. Sen blev det så att Josefin sålde sin pojkvän för 25 drinkar och vi fem som blev kvar var tvungna att förbarma oss över dem. Vi delade ut drinkar hit och dit och lockade folk till vårt bord, men det blev ändå så att vi fick i oss några själva också. När vi var hemma nån gång efter två på natten kändes piggmorgonen ganska avlägsen. I stället blev det en bakisdag. Sen orkade vi i alla fall mingla runt lite på kulturnatten på kvällen, fast började gäspa vid tiotiden och gick hem och sov. Och i morse hade vi en lyckad piggmorgon med uppgång klockan åtta och sen solig höstpromenad. Ett bra tips om man vill få dagen att kännas längre!

Men nu är det kväll och jag har snart duggaångest också och måste plugga i morgon. Jag tror att det blir en intensiv vecka, men till helgen ska jag festa till det med ett litet Västeråsbesök. Har hört talas om något trevligt ställe som heter typ munk och muffin...det lät som något för mig.

Helga

Ladytron - International dateline
nya itunes har en mkt fiffig funktion som parar ihop låtar som passar bra ihop..och det funkar, blir såna riktigt coola spellistor...den här dök upp på johans senaste (tror faktiskt inte det var en enda september-låt på den spellistan, de brukar annars vara vanligt förekommande på hans dator.)

Kommentarer
Postat av: huvet

Munk o muffin ville jag oxå hört mycket bra om och ville gå till! Gick tom förbi TVÅ (tre?) gånger men inte gick vi in inte! Hmmpf! Nästa gång är det det första jag vill göra! Hälsa ia det!

2008-09-15 @ 07:59:31
Postat av: Malin

Igår festade jag och Ia till det med varsinn stor muffin därifrån...det var såååå gott! Rekommenderas varmt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback