när det lider mot jul...

Idag är det tredje advent och jag firar i ensamhet med min ljusstake, lite av bulgursalladen som Johan skulle äta på tåget (vilket vi helt glömde) och en cocacola (även den glömd). Har precis varit på luciakonsert i domkyrkan, komplett med luciatåg och barnkörer. Mycket vackert var det. Jag rös i hela kroppen på vissa låtar. 

Helgen har varit väldigt trevligt, men som vanligt för kort (har man någonsin tyckt att en helg varit för lång, eller ens tillräckligt lång?). I fredags åkte jag till Tälje för att lämna av min katt för julen (därför är jag ännu ensammare än vanligt, inte ens kattsällskap!) och på kvällen kom även Johan dit. På lördagen inledde vi dagen med sydpoolen-bad och sen kebab följt av fika på Blå Rummet (som för första gången i världshistorien var helt fullsatt, det tror jag aldrig hänt. Vissa av mina gamla stammisar satt där även i lördags, och det var ändå minst 7 år sen jag slutade jobba där. Sen såg jag även ett av mina gamla dagisbarn när vi gick på stan, en av de allra sötaste (han är halvchilenare och var ljushårig men med bruna ögon)...men han hade blivit 8-9 år nu och jag hade inte känt igen honom alls om jag inte sett hans pappa först. 

Sen åkte vi upp till huvudstaden och gick där en stund innan vi tröttnade på alla stressade människor och satte oss på Serieteket tills de stängde. Då fick vi för oss att vi skulle kunna börja gå mot Skärmarbrink där Martinas & Eriks inflyttningsfest var. Det slutade med att vi gick hela vägen vilket tog typ 1,5 timme. Men, bra motion och sen ansåg vi oss ha all rätt att bara sitta på bästa platsen i soffan och äta snittar när vi kom fram. Efter att ha ätit flest supergoda snittar av alla på hela festen (och det blev riktigt fullt med folk till slut) åkte vi hem till Uppsala och sov så riktigt gott. Idag har det blivit frukost/brunch/fika på Stockholms och glögg och pepparkaka+ädelost hemma. En helg full av godsaker med andra ord. Men nu är det slut med det och snart måndag....suck


min ljusstake är inte alls lika cool som bloggkollegas och ljusen sitter snett...men den rymmer fyra juleljus åtminstone. 

Helga

Väl vald kör/luciatåg - Gläns över sjö och strand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback