att vara eller inte vara en toppmodell?

en gång i tiden (när vi studenter fortfarande hade trean) följde jag top model. både miss tyras originalvariant och den skandinaviska, ngt snällare och mindre utflippade, sorten.

det är uppenbarligen väääldigt många flickors största dröm att bli en "top model". dock inte min. alls. detta har jag kommit fram till efter mycket noggrannt övervägande.. oja. ett sådant viktigt beslut kan man inte fatta hur som helst!

detta talar för att jag ska bli en toppmodell:

  • längden. typ. mina 174 cm är nog det modelligaste attributet jag har. vilket säger allt. och skulle jag vara modell skulle jag förmodligen anklagas för olaga pysslinglängd. eh.. bland annat..
detta talar för att jag INTE ska bli en toppmodell:

  • jag tycker om mat. jag äter inte för att leva utan jag lever för att äta. typ. för en modellkarriär skulle jag behöva gå ner.. letssay.. 15-20 kilo. vilket inte kommer ske! jag vill inte leva på cigaretter och kaffe. och champagne. och.. eh.. luft? jag skulle få skörbjugg och dö. men först skulle jag döda alla i min omgivning på grund av lågt blodsocker-orsakade aggressioner.
  • jag är totalt värdelös på andra ansiktsuttryck än "hej jag är glad" eller "hej jag gör en töntig min". "hej jag är grymt glammig", "hej jag är mystisk" eller "hej jag är så sexig" går tyvärr inte. alls. jag kan sträcka mig så långt att jag möjligen kan få till en "hej jag är filosofisk"-min. men det är absolut max..
  • jag har ngt nedanför midjan som inte är modellämpat. tror de kallas höfter..? även när jag var spinkig i min ungdom hade jag hips. vilket resulterade att höftbenen stack ut. vilket var väldigt fult. skelettkonstituitionen man är född med är det svårt att bli av med misstänker jag..
  • jag kan inte gå i högklackat. det är förenat med livsfara. dessutom får jag sjukt ont i fötterna. skulle ngn ovänlig själ tvinga upp mig på en catwalk iklädd 10 cm klackar skulle jag inte kunna stå för konsekvenserna. men om ngn vill ha sin modell sprattlande på rygg på catwalken eller nedramlad i knäet på vogues anna wintour så är jag rätt flicka för jobbet!
  • jag har dåligt lokalsinne. risken finns att jag skulle gå vilse på catwalken.
se där. många slagkraftiga argument till mitt beslut att inte satsa på en modellkarriär!

85060-564
här kommer ni alla slippa att se mig.. price the lord!

detta måste firas med en macka! eller två..

ia

låt: aimee mann - humpty dumpty
för att den är allmänt underbar..

Kommentarer
Postat av: Sandra

Hej där! Vilka sunda tankar du har om modellande. Haha. När man tänker på allt de får genomlida så var det ju inte så intressant längre, även om man får se Paris, Milano, NY.
Hoppas du hade roligt på Snerikes iaf.
/S

Postat av: ia

nope. modell kommer aldrig att bli min grej :) angående snerikes har jag faktiskt inte varit där sedan det var bryggan. vilket var ett tag sedan..

2007-03-01 @ 10:31:49
URL: http://ynka.blogg.se
Postat av: Ida

Jag gillar dig bättre som icke-modell så att vi kan ha tjejkväll där vi svullar onyttigheter och dricker öl!!! Ska vi göra det igen snart?! var ju så trevligt.

2007-03-01 @ 16:56:16
URL: http://www.villduvetavadjagvet.blogg.se
Postat av: ia

ida: japp. mina onyttigheter och min öl får ingen ta ifrån mig! vi kan gärna göra om det.. så kan jag i vanlig ordning ligga och sprattla på din vardagsrumsmatta.

2007-03-01 @ 17:55:00
URL: http://ynka.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback