det börjar ordna upp sig nu..

Saker och ting börjar ordna upp sig. För det första har jag både klippt mig och skaffat mig ett Uppsalajobb till hösten. Det känns fantastiskt skönt, efter att jag fick beskedet i torsdag eftermiddag kunde jag inte koncentrera mig på jobbandet alls på grund av uppspelthet och lättnad. Börjar i augusti också vilket innebär att jag både kan vara kvar vikariatet ut i Vänersborg OCH får efterlängtad semester (dock obetald, men det spelar ingen roll för jag vet att jag har ett jobb som väntar och en kommande inkomst att inkassera inom en snar framtid). Nu är det bara det där med lägenhet som ska ordnas upp också, det är lite läskigt men samtidigt spännande. Vi har precis lagt ett bud på en Fålhagenlägenhet. Sen ska det fixas med lån och sånt, en dyr historia det hela men det blir mycket vuxenpoäng på en gång. Sen finns det annat som jag borde (och till och med vill!) ta tag i också, till exempel

- Det här med träning. Jag är extremt omotiverad och rent ut sagt dålig på att träna, samtidigt som jag vet att jag mår mycket bättre av det (åtminstone min rygg, den tycker inte om stillasittande arbete). Jag behöver i princip någon som tvingar mig till ett pass på en viss tid och det passar inte alls ihop med jobbandet just nu. Därför försöker jag ta mig ut och springa, det sägs ju vara så smidigt och skönt. Men jag blir så sjukt frustrerad över att jag ena gången orkar jättemycket och tycker det är härligt (framför allt efteråt, men ändå...) för att andra gången är beredd att ge upp efter typ 200 meter. Då blir jag bara sur och tänker att det inte är någon idé för jag har ju aldrig någonsin märkt en positiv förbättring...fast det kanske inte är så konstigt eftersom jag inte orkar fortsätta när jag är så ojämn och antingen orkar allt eller inget. Blä. Detta måste jag ta tag i till hösten, projekt "hitta en träningsform som gör att jag regelbundet får någon form av motion".

- Jag vill läsa mer böcker! Jag borde faktiskt hinna läsa mycket mer än jag gör idag, men det handlar om prioritering. Men har blivit så läsovan så jag nu bara klarar av att börja med lättlästa grejer för att vänja mig. Och därför måste jag lyckas hitta de böcker jag direkt fastnar för och vill läsa ut, för jag vet att det finns massor. Ska börja med ett biblioteksbesök i veckan tror jag.

- Laga bättre mat, ha mer fantasi och kunna variera mig. Göra enkla men goda vardagsrätter och inte bara samma gamla saker. Ok, här har jag faktiskt blivit lite bättre (troligen tack vare min och Johans mycket rigida uppdelning där man är matansvarig varannan dag ). Fast det går väldigt mycket i perioder, just nu är en sån period där jag antingen gör matvetesallad, linssoppa eller så går vi ut och äter sushi. Hmm, lösningen på detta är nog helt enkelt att hitta trevliga recept. Här är iphonen faktiskt bra för där har jag fina recept-appar som jag kan kolla in när jag redan står i affären. Fast sen kanske jag också måste acceptera att jag tydligen inte är en sån som älskar matlagning och hellre lägger ner tid på annat.

- Lyssna mer på musik, och då inte bara gamla säkra kort utan bli bättre på att lyssna in mig på ny musik. Som jag var för typ 2-3 år sen, när jag inte hade lika mycket att göra på dagarna och ägnade en tid varje dag åt musikbloggar och nedladdning. Jag tror jag ska börja med en prenumeration på Sonic, det brukar väcka lusten till liv.

- Hitta fina inredningsgrejer till nya lägenheten. Detta projekt får börja i sommar när det finns ett objekt. Jag ska likt bloggkollega besöka små auktioner och loppisar i obskyra hålor, har jag tänkt. Och köpa fina tyger som man kan sätta upp eller göra gardiner av. Och hitta fina väggprydnader.

Japp, nu har jag framtidsplanerat lite för mig själv. Idag är det söndag och det är tyvärr inte lika soligt som igår, hade annars tänkt mig uteserveringsfika. Men det får nog bli inomhusfika för de sista slantarna som finns kvar på kontot, och kanske lite bokläsning. Lite bilder för att liva upp all denna text:


Cecilia på Basilico förra helgen, där lyxig pizza intogs


Ännu en Hipstamatic-bild (nån iphonegrej som alla bloggare verkar hålla på med nu..) på mig, pre-anställningsintervju


Så sjukt fint studentpåhitt: dikter på fönstrena på S:t Johannesgatan. Denna satt på ena sidan vägen som en fortsättning på en Karin Boye-dikt någon satt upp på andra sidan. Hoppas det sprids över hela Sverige!

Trevlig söndag!

Helga

Beach House - Zebra
i ett försök att hänga med lite i musiksvängen lyssnar jag lite på Beach House nya skiva - som verkar bra, iaf det lilla jag hört hittills.

Kommentarer
Postat av: cecilia

1. å, jag kan inte gratta dig nog till nya jobbet!! helt fantastiskt.

2. när det gäller träning har jag den perfekta lösningen: klättring! jaa!! det är jättejättekul!! ftärker ryggen också. bra, då va det löst.

3. loppisar i sommar lockar rejält!

4. jag ser ju gammal ut på fotot! ha! och jag som trodde att jag fortfarande ser ut som 17 år.

kraaam!

2010-04-25 @ 22:50:36
Postat av: ia

jaaaa! precis den där appen (?) jag menade! blogg-appen. mkt lämpligt. loppisar och auktioner is the grej! sjukt roligt. man skaffar sig en vision och sen sonderar men terrängen, man hittar nästan alltid ngt man vill ha för en ringa penning.

2010-04-26 @ 13:02:19
Postat av: Helga

Cecilia: Jaa men det kanske vore nåt? Då börjar jag klättra med dig i höst då...! Och NEJ, du ser inte gammal ut...fast kanske inte heller som 17 år, mer åt 18 och ett halvt-hållet..

Ia: Japp, bloggappen hipstamatic it is..tyvärr är blogg.se extremt icke-samarbetsvänlig med iphone så det går inte att foto-blogga från den utan jag måste föra över korten..ynk-blogg.se!

2010-04-26 @ 19:37:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback