icke-existentiella frågor

I dagens samhälle där bloggberoende är den nya folksjukdomen, där jag varje dag hittar nya spännande bloggar att följa och skriver dagens fjärde inlägg i den (o)ynkaste av bloggar kan man inte låta bli att ställa sig frågorna: Varför bloggar jag? Vad är meningen med att blogga? Finns det ett liv utanför bloggandet?

Ja, varför bloggar vi egentligen? Personligen tycker jag det är skönt att skriva av mig, oavsett om det rör allmän (oftast otillåten) upprördhet över ett klädesplagg som krympt i tvätten eller lyckan över en nybakad kladdkaka. Att tipsa om bra musik, böcker, shopping och sånt är också kul. Samt så klart att hitta roliga bilder att illustrera de små inläggen med (själva bildletande är liksom en del av bloggnöjet). Egentligen spelar det ingen roll om folk läser eller inte, tror inte det är särskilt många jag känner som ens vet om bloggiadressen. Ibland är det svårt att veta vart gränsen går mellan sånt som är okej att skriva om och för privata grejer. När det gäller andras bloggar tycker jag mest om de som skriver väldigt personligt och självutlämnande, men det känns inte rätt att skriva så själv. Är nog för hemlig för det skulle jag tro, och det är nog inte alltför smart att låta hela världen ha tillgång till ens privatliv heller. Dessutom är mitt liv ganska händelselöst, så det skulle (tyvärr? eller tack och lov..?) inte bli särskilt mycket skandaler eller intressanta smaskiga historier. Men att vara lite allmänt kryptisk är rätt kul.

Man brukar säga att de som har de riktigt bra bloggarna inte har något liv utanför bloggen. Till viss del kan det säkert stämma. Allt letande efter modetips, ny musik, lämpliga bilder osv tar sin tid. Man blir nog lite nördig. Därför kanske vi ska vara glada över att "en ynka blogg" inte finns med på
bloggtoppen (där min favorit tjuvlyssnat.se ligger etta) än. Vi (eller åtminstone jag) är tillräckligt nördiga ändå.

/bloggfilosoferande Helga

Kommentarer
Postat av: ia

vad? bloggtoppen? hur kan det stämma? den är ju så.. (o)ynka!

Postat av: H

jag tror förresten att man måste lägga till sin bloggi för att den ska kunna hamna där, så OM vi gjorde det skulle den självklart vara bland de första...vi har ju så sjukt många läsare.

2006-08-17 @ 08:34:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback