ett ynka inlägg i en för övrigt ganska inaktiv blogg

Det märks att det är sommartider och solchock även på bloggen. Det är trevligare att sitta ute än att umgås inne med datorn. Idag har jag och Johan varit och badat efter jobbet, tänkte jag skriva. Men jag har ju varit ledig idag. Har ägnat mig åt att se till att sovrummet slutligen är tömt på flyttlådor samt tvättat, fixat picknickkost och införskaffat ett lånekort på stadsbiblioteket. Sen gjorde jag något så impulsivt som att skaffa ett twitterkonto. Fick för mig att det skulle bli enklare att följa de jag vill följa då, så jag inte behöver gå in på varje sida. Men detta kanske innebär att jag borde skriva något också? Jag som knappt uppdaterar min status på facebook (annat än när jag åker tåg vilket jag nästan har slutat med) kanske inte är den allra bästa på det, men man kan väl försöka. Det skulle ju vara fint om det gick att få upp det på bloggen så att man inte behöver gå in på två adresser om man nu mot förmodan skulle vilja läsa...jag ska undersöka den saken (annars kan man nog hitta mig här om jag förstått det hela rätt).

Dags för jobb igen i morgon, ännu ett störigt kvällspass som följs av en tidig morgon. Men i helgen är jag ledig! Om det fina vädret behagar fortsätta så tycker jag att ligga på strand/klippa och läsa bok skulle passa riktigt bra. Men i så fall ska jag noggrant smörja in mig innan så det inte går som när vi var på Koster i onsdags. Det blåste så mycket så man inte kände hur solen tog vilket ledde till att jag brände sönder ansiktet typ..inte bra alls. 

efter en dag i solen...ajj

Helga

Ulf Lundell - Hav utan hamnar
idag har jag småplockat och hängt tvätt till bland annat uffepuffe, riktigt somrig musik!

jag lever också!

jag lever jag med. ikväll ska jag färga ögonfransarna svarta hade jag tänkt..
wish me luck. vill inte end up:a med permanent emo-sminking.

ja, jag skrider väl till verket dådå..

ciaociao!

ia

låt: ani di franco - wishin' and hopin'
bra låt. för övrigt med på soundtracket till mindre bra-a runaway bride..


godnattblogg

Värst vad det varit dött på bloggen nu på senaste tiden. Idag är första gången på säkert en vecka som jag har lite quality time med min dator. Men jag borde försöka somna snart eftersom väckarklockan ringer 05.40 i morgon. Jag förstår inte vitsen med att jobba kväll till 21.15 och sen börja 06.45 dagen därpå, det är galet. Hur ska man kunna varva ner och somna direkt när man kommer hem? 

Tänkte bara lämna ett litet livstecken, nu ska jag krypa till sängs och ligga och försöka somna ett tag vilket inte blir det lättaste. 

Helga

The Felice Brothers - Run chicken run
jag har typ inte lyssnat på musik sen innan jag flyttade, det har liksom inte varit någon vardag alls...men nu ska jag försöka ta igen detta. Här är en bra låt!

midsommarfilmen!


Här kommer mitt, eller kanske snarare Johans, bidrag till midsommarsammanfattningen...resultatet av lite filmande. Enjoy!

Nu ska jag gå och lägga mig, har börjat sommarjobba idag och gick upp den okristliga tiden 05.40 och det blir repris på det imorgon. God natt.

Helga

Zucchero - Wonderful Life
den här låten hörde vi på tv i bergamo, bra är den...trots att den var med i nån slags music awards med en skitjobbig skrikande programledare. 

midsommar-review..

vi har midsomrat oss. det var shots, en smula lättrördhet emellanåt men framförallt himlans trevligt! midsomrar är bra grejor det! 30 p i en bygdegård utanför östhammar kan liksom inte bli fel..


malin ledde lokal allsång.


helga och johan inspekterade den långsamma kollapsen av mitt burktorn..


jag och mitt lag drack diskvatten (det kan ha varit öl, men vid tanke på reaktionen hos 25% av laget efteråt är nog diskvatten mer troligt)


jag har ingan aning vad alla kollar på som är så himlans intressant? själv posar jag tydligen hellre, så det kan inte ha varit allt för fascinerande..


hedvig är inte helt förtjust i sin karls musikval.


dagen efter blev det köttebulle- och tårtfrukost på bron.. mysisch!

japp. ungefär sådär var vår midsommar.

säger som idaho; tack malle-palle och co för en himlans trevlig fest. nästa år ska vi banne mig inplementera vår beach 2010-sång i sånghäftet!

ia

låt: monster magnet - space lord
claudia galli på p3 hade denna som en av sina favoriter, och den är inte alls dum..

hej från hudiksvalls sjukhus!

här är jag i mitt glamourösa undersökningsrum, iklädd mina exklusiva arbetskläder.. och jag trivs alldeles utmärkt!



nu ska jag snart åka söderut för en vild omgång midsommarfirande!
turkisk peppar-shot är tillverkad och resorben ligger nerpackad..
trevlig midommar!

ia

låt: the raveonettes - attack of the ghost riders
dansk och bra!

semester i frankrike och italien

Nu är jag också tillbaka från min semesterresa som varat i en dryg vecka. Lite bilder får tala så länge känner jag, har inte riktigt ork för någon längre berättelse (även om vår resa i polisbil - inklusive blåljus och extremt hög fart - genom nice är en sådan..). En mycket trevlig semester har det varit, med väldigt fördelaktigt väder (särskilt i jämförelse med ynkvädret som sverige visst har bjudit på under tiden).


det hela började i marseille, vi kom dit mitt i natten och tillbringade nästföljande dag där. I marseille fanns inte så mycket att se förutom några jättekrukväxter, en filminspelning, en skolklass i en trevlig park, stängda affärer i gamla stan, en lyxig yacht och billiga pommes frites-mackor...


..så vi tog tåget vidare till nice där vi bodde på ett riktigt backpacker-hostel där det dock var riktigt mysigt.


stranden i nice var väldigt nice, och väldigt stenig...


vi åt glass med konstiga smaker, till exempel avokado och svarta oliver..men lychée-glassen var bäst!



lyxig picknick i chateau-parken,, med bröd, ost, oliver, räkor och bubbel!


på min födelsedag åkte vi till monaco och tog obligatoriska hoppbilder framför casino monte carlo....(och spelade bort 5 euro..det gick väldigt snabbt..)


uppe på taket till oceanografiska muséet i monaco, sjukt fina akvarium med fantastiska fiskar.


på mccafé fanns godaste frappuccinon och macaroons! givetvis åt vi även religeuse, dock hade inte ia upplyst mig om hur otroligt osmart det var att sätta tänderna i en sådan i en fullsatt tågkupé vilket vi givetvis gjorde. Vi trodde att det skulle vara en torr bulle men ut sprutade mängder av chokladigt slisk som såg ut som något helt annat när det hamnade nästan överallt i tågkupén...


johan och kopian av förhöret med honom som hölls på polisstationen...ungefär såhär gick det till: vi badade och hade våra värdesaker i mycket smarta vattentäta behållare, när vi kommer upp kommer en man som påstår sig vara polis fram med johans tomma plånbok i handen och berättar att några pickpockets tog den när vi var och badade. Eftersom de civilklädda strandpoliserna tydligen hade lagt ner massa jobbpå att förfölja dessa killar i en lång stund innan de snattade den tomma plånboken fick vi följa med till polisstationen för att göra en ordentlig anmälan så att de skulle kunna åka fast. Som tack för det (antar jag, för vi hade inte direkt bråttom..) fick vi åka i polisbil i ilfart genom nice för att sen sitta och vänta i en timme på polisstationen för att de skulle få dit en tolk....spännande att sitta i väntrummet och se handfängslade människor som släpades in en efter en (nice-polisen verkar jobba hårt!)


sen åkte vi vidare till italien..el duomo i milano.


uppe på el duomos tak..


italienska aperitivos måste vara bästa påfundet någonsin - betala för en öl eller drink och få gratis buffé på köpet! Om man tycker det är pinsamt att äta sig mätt på ett ställe kan man gå vidare till flera och ta något att dricka på varje bar....budgettips för milanoresenärer!


sista natten på mysigt bed & brekfast i fina Bergamo, gosig hund och fantastisk frukost ingick...


så var resan slut och det norska tåget stannade i trollhättan...där bor jag visst nu...har knappt förstått det än.

Japp, that's it. Eller åtminstone några utvalda bilder. Nu är jag lite trött tror jag, Känns fortfarande lite overkligt att jag i förmiddags satt på ett mysigt torg i Bergamo och åt foccaccia.

Helga

Lady Gaga - Eh eh
har inte lyssnat på musik sen jag lämnade sverige och detta är den låt jag har på hjärnan...there's nothing else i can say..ehh..

9..

den här vill jag se tack!


tim burton har en tass med i spelet. då blir det sällan fel. att sen den lilla gubben var helt söt gör ju sitt till också!

har haft kollegorna per och per-nilla här för pizzabak och lite vindrickande. trevligt. nu har de gått hem och jag borde ta och nanna. ja, så får det bli!

g'natt!

ia

låt: lenka - trouble is a friend
en sådan riktigt trevlig liten låt!


dublin!

här kommer några dublinpics. endast en vecka försenat.. kunde förmodligen vara värre..

dublin var trevligt men med ynka väder samt suspekt trafik, där anändning av blinkers mera verkade vara en rekommendation än en regel. de var dock artiga, irländarna. "how are you doin´" var en vanlig hälsningsfras när jag skulle handla ngt. blev lite fundersam om jag skulle börja berätta hur det stod till för en vilt främmande människa? bestämd emig sedan för att de faktiska inte ville ha svar där utan att det bara var en fras.
jag är tydligen ganska o-världsvan.. mer resande är av största vikt!


en stycke park, belägen så riktigt lämpligt nära butlers cocolate café med världens godaste varma choklad!


st patricks cathedral. de krävde dock 5 euro i inträde, då blev vi upprörda och bokjottade den.. men den är säkert fin inuti också. gillar goth-looken!


hemligt bibliotek nära katedralen..


den enda irländska rökiga whiskeyn som whiskeyaffären hade; connemara peated single malt. cheers!



dublingata med de obligatoriska "vote for"-skyltarna. eu-val även där såklart..


jag apar mig i phoenix park.


äkta apa på dublin zoo. det syns knappt på den kassa bilden, men ap-barnet hade en tuss snöre som han knöt runt en gren och snurrade runt i en lång stund. clever ape. och världens sötaste!


styatyposerande är ju ett nöje i sig. här är jag och tini kusini vid yeats. eller var det joyce..?

that´s all folks!

snart kanske det kommer en reserapport från helge som har råkat ut för äventyr på franska rivieran..?

ia


låt: the dubliners - wild rover
"and its no, nay, never.. no, ney, never no moooore.."




hit och dit...

Igår åkte vi bil i många många mil och idag flyger vi iväg till Marseille (för vidare färd mot Nice och sen Milano och Bergamo..). Det är minst sagt fullt upp just nu. Har inte hunnit packa upp mer än det jag packat ner igen. Tänkte bara att jag skulle hinna med en liten uppdatering sådär innan det är dags att ta tåg och buss till flygplatsen. Nu är jag Trollhättebo för ett tag framöver och ska försöka anpassa mig till det nya livet här. Jag har nog inte riktigt fattat det än, särskilt inte som det direkt bär iväg på semester och sen efter det midsommarfirande i Östhammar. Det är nog först när vardagen börjar med sommarjobbande som det kommer att kännas på riktigt...

I fredags skrev jag ett långt och sentimentalt blogginlägg, men det var strömavbrott och mitt internet vägrade funka på hela kvällen så det bidde inget med det. Men jag tänkte i alla fall lägga upp en solig och somrig bild från mitt gamla hood Gamla Studentstaden.


midsommarfestande, sol (åtminstone just när denna bild togs) och fina vänner - uppsala sommaren-08

Helga

Eminem - We made you
jag och johan hade ett eminem-maraton på spotify igår efter att ha tittat på klippet där eminem fick sasha cohens rumpa uppkörde i ansiktet...mysigt.

the end of an era...

Jag tvättar, packar och har ont i ryggen (bra sådär inför bärande av flyttlådor). Den här veckan känns det här flyttandet lite sorgligt och jag blir liksom uppsala-nostalgisk hela tiden. Igår eftermiddag i skolan sa en klasskompis när han gick "jaha, då ses vi väl nästa gång på vår examensfest i januari" och det sjuka är att det ju säkert stämmer. Jag kommer inte hänga i journalrummet och svära över att det inte finns några lediga datorer i höst, kommer inte kommer inte att sitta på föreläsningar i A217 och inse att jag råkat hamna bakom den störande pelaren, kommer inte stå i kö på fågelsången på rasterna, inte få hjälp med allt möjligt av vår söta vaktmästare ulla-britt och inte heller sitta ute på vår underbara gård och undvika pluggande en solig dag. Men i morgon ska vi fira att vi nu förhoppningsvis är steg-1-terapeuter i KBT med tårta från kära fågelsången! Och jag kommer väl troligen att besöka institutionen några gånger i höst även om det blir mindre frekvent och även om resan blir längre då än dagens tiominuterscykeltur.

Termin 9, check. Termin 10, välkommen. Sista terminen, som inte kommer kännas som en riktig termin eftersom jag är utplacerad och ensam med min uppsats och förhoppningsvis ännu en valbar kurs. Men det blir säkert bra ändå! Fast nu ska jag ju försöka med lite emotionellt undvikande av min separationsångest i två dagar till...

Helga

Fever Ray - When I grow up
fast så mycket vuxnare vet jag inte om jag blivit, än...


halt på grund av elakartade blåsor

Jag kan inte gå för jag har såna otäcka blåsor under fötterna. Vattenfyllda stora saker, och jag vet inte om det är bäst att operera dem eller låta dem gå tillbaka av sig själva. Är de kvar imorgon så måste jag nog sticka hål, annars kommer jag ju inte utanför dörren. Jag tänkte packa just nu men jag kan inte röra mig så jag får göra något som går i sittande ställning i såna fall. Eller sitta kvar här. Dumma fötter! Man kan ju knappt göra någonting utan fungerande fötter!

Näsblod och fotblåsor, det är visst en sjukdag idag!

(Och jag som egentligen hade tänkt skriva lite om min hennafärgning igår..som var helt galen, den där grönbruna äckliga geggan ville vara överallt utom just i mitt hår...till slut fick jag på lite gegg och en plastpåse över huvudet, efter typ 2,5 timmar gav jag upp och sköljde ur det, såg ingen skillnad först men idag är jag typ redhead..dock lite ojämnt. Och håret luktar blött hö! Ska nog göra om det snart ändå,det var väldigt spännande och håret kändes mycket fint efteråt. Dock ska jag till frisören i morgon, lite otaktiskt eftersom jag säkert kommer bli utskälld för ojämn hemmafärgning..fast det brukar jag visserligen inte bli av min snälla frisör...fast den här gången kanske hon inte står ut med tanke på att jag luktar bondgård. Jag skulle ha lagt upp en bild om jag haft någon, min enda kamera är i datorn och det krävs dagsljusbilder!)

Helga

Neutral Milk Hotel - In the aeroplane over the sea
denna låt älskar jag, älskat återseende/återhörande

bloody mary!



hm. jag tror mysteriet med mitt låga blodvärde är löst.. tredje gången idag!

enda ljuspunkten i dagens näsblodsmisär är min bunt initios-lappar jag fick från allra bästa helge.. undrar om de funkar att stoppa upp i näsan?

för övrigt är det faktiskt himla äckligt när blodet rinner ner i halsen.. vampyreri kommer aldrig bli ett jobb för mig!

ynk

låt: placebo - haemoglobin
så riktigt passande!