mckenzie A..

nu har jag gått min första kurs, mckenzie A, och känner mig för första gången lite primärvårdig. särdeles intressant kurs. hit med massa ryggar bara!
..har suttit fyra dagar i skolbänken, och nu är jag helt mosig mellan öronen. pheeew. kursen gick sista dagen idag. en lördag! något ambitiös jag känner mig här. en ynka dags ledighet denna helg blir det, sen back to work (och förhoppningsvis få några ländryggar m utstrålning att ta mig an).

skulle eg har varit i trollhatten denna helg, men nu blev det gävle istället. istället för räkor blev det ryggar.

nu är jag trött som en liten.. mullvad..?.. och ska nog ta och göra ngt åt saken. typ sova. kommer säkert drömma om laterala shift ( m "gris under armen").

gnatt gnatt

ia

låt:hollt golightly: christmas tree's om fire
en lite roligare jullåt om man är less på absolute christmas volym 952.


efter fest-inlägg..

observera mellanslaget mellan efter och fest; detta innebär efter en fest, men absolut inte efterfest! big skillnad there.. huge rentutav!


här är jag ikväll. mycket mystiskt ser jag möjligen ut.. mycket mystisk är jag definitivt inte. däremot salongs.. salongsberusad och resorbdrickande i am. dessa två företeelser borde ta ut varandra. salongs + resorb = plus minus noll.

om någon undrar så har jag faktiskt dansat ikväll. styrdans. just det. utan att döda någons tår dessutom..

nu nanna.

ia

låt: lissie trullie - ready for the floor

en braigan cover jag repeatat ikväll.

en helt nödvändig uppdatering

Det är inte regn längre och inte ens grått. Himlen är nästan alldeles blå och solen skiner in genom fönstret! Lycka!

Helga

Nina Simone - Here comes the sun
fin version av beatles-låt

let the rain fall down and wash this world away

Det är fredag i uppsatsfabriken och jag sitter i en iskall läsesal på högskolebiblioteket. Jag borde knåpa ihop en resultatdel, eller åtminstone ett utkast till en sådan. I stället sitter jag och gör mentala listor över vad jag ska göra när jag är klar med uppsatsen, trevligheter alltså (jag bortser från det faktum att det första jag ska göra är att skriva klart en hemtenta och plugga till en tenta i neuropsykologi som verkar asjobbig..).

Roliga grejer:
- Köpa en skitsnygg klänning till examensceremonin (det finns en mölighet att jag gör detta innan uppsatsen är klar, det finns också en möjlighet att jag måste ändra kriterierna till "klänning som funkar för max 300 kronor" då min ekonomi är långt nere på botten just nu...och inte blir det bättre heller då jag vare sig får csn eller jobbar...eller ens har jobb på gång...men nu skulle jag ju vara positiv ju!)
- Gå på bästa examensfesten den 23/1 och lyxa till det med en hotellnatt.
- Ha helt ledigt några veckor (eller några månader, eller några år, beroende på när/om jag får något jobb alls..men vikariera som skötare eller något sånt ett tag får väl funka..neej, nu blev jag negativ igen, inte meningen!) och typ göra trevligheter som att åka och hälsa på folk. Till exempel göra ett andra besök i Hudiksvall och även ta en tur till Åland. Någon mer som vill bli påhälsad?

Hmm, det blev ju inte så mycket när jag skrev ner det. Men det var helt klart trevligare att tänka på än variansanalyser. Förutom trevligheter funderar jag över när det är okej att i låtar ha språkliga fel. Som att Melissa Horn sjunger "var hon vackrare än mig?" i stället för "vackrare än jag", vilket jag på något sätt stör mig på men ändå tycker är okej eftersom det ju inte skulle passa med resten annars ("lät du henne komma närmre, var hon vackrare än mig? det finns dagar då jag tänker mer på henne än på dig"). Eller måste man i dessa fall göra som Lasse Lindh som efter att han sjungit "hon är bättre än mig" slänger in en kör som lägger till "det heter faktiskt bättre än jag"? Är det bara okej om man själv vet om att det är fel men låter det vara fel för konsten? Som Annika Norlin som sjunger Stetoskop där alla tror det ska vara Mikroskop för att hon gillar när folk blir upprörda på språkfelaktigheter...tycker jag att det är coolt bara för att hon egentligen är jätteduktig språkligt?

För övrigt så regnar det här, som vanligt. Regnet och det gråa vädret slutar aldrig. Inte blev det bättre av att åka till Göteborg igår heller, där blåste det dessutom så det var helt omöjligt att använda paraply. Fast det är ändå skönt att komma bort lite, få lite andra intryck än min datorskärm (haha, vad sorgligt det lät..). Idag är det fredag och i morgon bitti lägger jag ångestuppsatsen åt sidan för några dagar och åker på en minisemester till Malmö! Ser fram emot! (även fast det säkert både regnar och blåser där med...)

Helga

Bishop Allen - Rain
en regnlåt som jag faktiskt blir glad av!


grått ute, grått inne..

Sitter och tittar ut över ett mycket grått och regnigt Trollhättan och lyssnar på musik som passar bra till deprimerande skitväder. Exempel på sådan är:


- Glasvegas; de är från Glasgow vilket jag inbillar mig är en lite smådeppig industristad där det säkert också regnar ofta, dessutom sjunger de på skotska om socialarbetare och döda pappor..
- Kent; Eskilstuna kan väl på sätt och vis jämföras med Glasgow, industristad med bra musikliv..dessutom en av sveriges tråkigaste städer. Musik och texter passar också för regniga dagar...
- Broder Daniel; i Lilla London regnar det också för det mesta och Broder Daniel har väl aldrig gjort en glad låt? Utan  "I watch the days go by while life is on stand by" kan väl sammanfatta många av låtarna..


Japp, kanske skulle man göra en höstruskspotifylista. Tror dock att det skulle vara bättre för mitt mående om jag tvärtom valda ut de mest sommarfestivaliga låtarna jag kunde hitta. Alternativt börjar med julmusik redan nu...(fast det är för tidigt!).

Igår kväll trotsade jag och Johan mörkret och gick utanför lägenheten för att mötas av att typ halva Trollhättan verkar hänga på Café Strandgatan på kvällen. En blandning av olika åldrar och olika sorters dryck i glasen (från te till vin) och det var mysigt att bara ta ett glas rödvin sådär på måndagkvällen. Sen avslutades kvällen framför Paradise Hotel...jag måste nog skärpa mig ordentligt om jag inte ska börja följa det nu, suck! Det är precis sån där pinsamhetstv som jag inte klarar av att motstå...

Nej, nu ska jag väl ångesta lite mer över den dära uppsatsen som ska vara klar snart. Suck och stön.

Helga

Kent - Vals för satan (din vän pessimisten)
om jag hade lite kraft kvar att ge dig, om jag hade lite kärlek att dela med mig..


photocabineri, typ.

idag hade jag kunnat träna. det gjorde jag inte. skyller på träningsvärk från måndagens omgång m kettlebells:en. har en påbörjan till plan om att springa på löpbandet på jobbet en stund innan jag börjar dagens slit i morgon. får se hur det blir med den saken.. jag KAN ju resonera som så att det är skönare i sängen när mobilen piper klockan okristligt tidigt i morgonbitti.

nu lyssnar jag på kents nya "röd" och den är ju bra. det gillar vi.

såhär glammig ser jag ut ikväll.
jag gillar mina töntglasögon också. har dock en känsla av att de ska matchas med ärtiga små outfits, och inte med brorsans gamla luvjacka, för att resultatet inte skall bli just "tönt". dammit.

för övrigt så måste jag köpa nya converse. snyft. mina gamla är numera bortom all räddning. sulan är så sliten under att vattnet slinker in och jag blir blöt om mina strumps. suboptimalt.

see you around. nu ska jag gå och tönta mig någon annanstans.

püss!

ia

låt: kent - sjukhus
the sickhouse song!

uppdatering från högskolan väst

Idag har jag traskat iväg till Högskolan Väst (eller University West som låter liiite coolare) som ligger bara någon minut ifrån vår lägenhet. Det är mycket bra att gå hit när man håller på att bli galen av att bara sitta hemma eller tröttnar på alla tanter i kön på ICA i Odenhuset (gallerian i centrum). Här är det fullt med studenter och jag smälter nästan in...tror faktiskt inte någon misstänker mig för att inte höra hemma här trots att jag tjuvsurfar på Johans login och lånar böcker med hans lånekort. Nu har jag plockat på mig ett jättetungt referensexemplar av en mycket spännande bok om SPSS (tyvärr utan tillägget "and sex, drugs and rock'n'roll" som har lagts till senaste upplagan) som jag tänkte sitta och bläddra i, därav detta plötsliga bloggsug.

I övrigt så är jag skitstressad över att uppsats ska vara klar om en månad, gaaah. Så, nu pratar vi inte mer om det...(jag får väl isolera mig och arbeta dygnet runt sista veckan efter att jag lyckats fixa lite handledning så jag har någon aning om vad det egentligen är jag ska göra).

Ja, vad ska man annars uppdatera om? Det är ju inte direkt så att det händer något jättespännande i mitt liv för tillfället. Jag har ringt vårdcentralen idag och lyckats få dispens för att bli svininfluensevaccinerad typ en halvtimme innan besökstiden börjar i morgon eftersom jag måste åka till Göteborg sen, det är dagens händelse! Senaste veckans roligaste grej är att Zorro plötsligt blivit besatt av att duscha, han ställer sig i duschen och vill att man ska sätta på vattnet och sen springer han därifrån och sen tillbaka in igen så fort man stängt av. Det är världens roligaste lek, jag och Zorro är ungefär lika lättroade.

Adjö, nu ska jag bekanta mig med tegelstensboken.

Helga

Julian Casablancas - 11th Dimensions
Strokes-sångaren med ett namn som ju gör sig väldigt bra som soloartistnamn också, och skivan är bra den med..


frisk, men frusen

Här kommer ett litet livstecken från mig också. Jag är inte sjuk, men jag sitter och fryser och har nu både fårskinnstofflor, tjock tröja och handledsvärmare. Hoppas att detta inte betyder sjukdom på gång, men med tanke på att jag varit lika frusen hela veckan så verkar det vara mer av ett konstant tillstånd. Ute är det mörkt och kallt, inne är det bara kallt och jag längtar mest efter att krypa ner i sängen med bok eller i soffan med mysig filt. Det är väl så det ska vara i november..

Om en timme eller så ska jag åka till Göteborg. Förutom att gå på kurs ska jag leta efter ett par vintriga stövlar. Eftersom mitt sparkonto är väldigt väldigt magert (och jag slösade mina sista pengar som fanns på vanliga kontot på en helt livsnödvändig blå basker från weekday som jag egentligen inte kunde köpa då det visade sig vara slut med pengar på kontot men jag tvingade Johan att betala den) så får de kosta absolut max 450 kronor. Därför ska jag börja med att finkamma Emmaus på Linnégatan (favoritsecondhandaffären!) efter ett potentiellt par. Vi får väl se hur det går..jag måste faktiskt ha ett par varmare vinterskor för annars kommer jag frysa om fötterna hela vintern och det verkar ju dumt.

Eftersom Ia har gjort en sån fin att-göra-lista inför vintern så ska väl jag också göra en:
 • Skriva klart den där uppsatsen...helst innan jul..det känns dock ytterst tveksamt just nu
 • Ta examen! (fixar jag uppsatsen och neuropsykkursens alla moment så bör det lösa sig..)
 • Skaffa mig ett jobb med en inkomst som är högre än de ca 2500 i månaden jag får nu. Helst en PTP-tjänst...(det känns lite småtrist att behöva söka andra jobb när man faktiskt är klar..)
 • Sticka klart min halsduk och sticka en mössa i samma garn.
 • Läsa böcker - särskilt när skoljobbet är avklarat...får alltså satsa på februari!
 • Träna minst två gånger i veckan får stå på min lista också (för närvarande ser det bra ut på den punkten men det brukar ha en tendens att ändra sig till det sämre..)
 • Baka mer - både bröd och goda onyttigheter.
 • Hitta någon ny och trevlig aktivitet/hobby..jag är dålig på sånt har jag märkt, det jag gillar är typ att vara med folk jag gillar och klappa katter. Varför inte skaffa ett specialintresse att nörda in sig på?

Nu ska jag luncha lite på pizzarester från igår.

Helga

Name The Pet - Falling

från namnge husdjurets trevliga debutskiva

att göra i vinter;

 • åka skidor. nerför. och, om möjligt, försöka lära mig åka bräda. utan att dö.
 • dricka blutsaft så mitt blodvärde blir decent.
 • träna två gånger i veckan.
 • spara pengar på mitt sparkonto. det är lite.. tomt, kan man väl säga.
 • läsa böckerna jag redan har i min bokhylla innan jag beställer nya.
 • sticka halsdukar.
 • få o-ynka hy.
japps. that's all folks. uppföljning kommer.

ia

låt: david bowie - cat people (putting out the fire)
från "ingloriuos basterds" bl a.

kulturbloggen!

idag är jag sjuk. jag tycker inte om att vara sjuk. jag känner mig klen och eländig. dessutom har jag en bild av mig själv hälsan själv. typ. måste kanske revidera denna lite.. jag har både mitt ynka blodvärde och en förkylning här och en förkylning där som pajar min hälso-statostik.

nu var det dock inte min hälsa det skulle handla om här, nä  det jag tänkte knappa ner några rader om är dagens kulturkonsumtion. en film och en bok har avverkats.

film: "heathers". en high school-komedi från 80-talet. jag gillade den. den skulle nog kunna betecknas som skruvad. och svart. helt klart high schoolslisk-befriad! lite mordisk faktiskt. dock måste jag ju be att få undra vilket pucko som satte den svenska titeln på filmen? "häxor, läxor och dödliga lektioner". bu! men det kan man stå ut med bara för att få se winona ryder som o-ljuv. dessutom har jag aldrig reflekterat över att hon har en ganska cool röst. och så skjuter hon långfingret av christian slater, det är också lite roligt.bok: "
den trettonde historien" av diane setterfield. det var en sträckläsning. så bra, så bra! läs den! den är helt spännande, mystisk, excentrisk, psykfall:ig och inga frågor man får under läsningens gång lämnas åt sitt öde. annars kan jag störa mig på att saker/händelser/younameit i böcker beskrivs så ingående att man tror att det är av största vikt för bokens handling, sen kommer liksom inget mer, det var bara lite utfyllnad typ. då känner jag mig lurad. inte här. här får man snrare mer än man hoppades på. tjohoo! den är väldans inspirerad av "jane eyre" och "svindlande höjder" har jag förstått, och även om denna inte är i samma klass som dessa så är den så riktigt underhållande, och det räcker bra åt mig.

nästa bok jag tar itu med får bli "jane eyre", så jag kan jämföra denna enligt litteraturkritiker "finare" läsning med ovanstående bok.

nu ska jag planera hur jag ska stya upp mitt liv. steg ett är att bli frisk och pigg som en spigg.

ia

låt: black rebel motorcycle club - whatever happened to my rock and roll
när jag lyssnar på rock som är icke-indie så blir det brmc eller wolfmother typ ♫♫♫


shoesis!

ända sedan en av mina kollegor på jobbet sa att jag hade väldigt få skor för att vara tjej har jag blivit skobesatt. eller, för att vara jag åtminstone. ser skor överallt som jag vill lägga vantarna på. jag menar, jag kan ju inte vara onormal heller, måste passa in. alltså; skor!
tyvärr har jag somehow blivit dyr i drift också. det är inte direkt billiga små tygskor för 129 (som jag levt i hela sommaren) som jag spanar in. nähäedå.

de här SKA jag ha. provade dem tre gånger senaste stockholmstrippen. sandra var med och uppviglade mig. vi säger att det är hennes fel också. cravingsen är allas fel utom mitt helt enkelt. hutlöst dyra är de, really, men jag tror det finns möjligheter att komma liiiite billigare undan. om jag får förlängt vid årsskiftet ska jag spara ihop de slantar som krävs. lagom tills stövelsäsongen är slut kommer de bli mina typ..

 

gamla hederliga doc martens i den optimala modellen 1460. inte för höga, inte för låga. åxå helt dyra, dock inte lika houtless pricey som de blåa stövel-underverken. på doctor martens england-hemsida finns hur många roliga varianter som helst! check it out. de ovan tycker jag är finast.

 

nu är det dags att nanna. känner mig lite trött typ. iofs inget nytt. min energinivå är inte maxad.

goder natter. nästa blogginlägg ska inte handla om eddie och inte om skor.

 

ia

 

låt: bowerbirds - in our talons
det är nästan läskigt hur besatt jag blivit av denna. flummig och dan är den. går på repeat här hemma. försökte smygspela den på festen i lördags, men ida gick och bytte till basement jaxx x flera, tror inte den gick hem i stugan.

another rainy day in trollhättan

Det här måste vara den värsta tiden varje år. Mörkt när man vaknar, mörkt på eftermiddagen, och så regnigt och grått däremellan. Åtminstone har det varit så här både idag och igår. Att sitta hemma och försöka koncentrera sig går sådär just nu, i stället för att fortsätta mitt fredsmäklande med SPSS (och hoppas på ett framtida samarbete..) har jag gått ut en sväng (bäst att passa på medan det fortfarande är ljust). Jag gick till biblioteket för att låna en ny bok av Klas Östergren (eller Klass Estergrens som han kallas på lettiska) eftersom Fantomerna var så himla bra. Dessutom köpte jag ett antal garnnystan till min blivande halsduk som redan är betydligt dyrare än en H&M-halsduk (och då räknar jag enbart garnkostnaden och ej arbetskostnaden, som kanske visserligen inte är så hög på H&M heller ifall de fortfarande använder barnarbetare). Men det kanske inte är så att man stickar halsdukar för att man inte har råd att köpa nya, utan har något med själva aktiviteten stickande att göra. Jag måste i alla fall skynda på med stickandet för jag vill ha den typ dubbelt så lång och den får gärna bli klar innan snön börjar smälta i vår, dessutom tänkte jag försöka mig på en matchande mössa när den är klar vilket väl är typ aldrig. Sticka är lämpligt att göra till tv- och filmtittande och inte förenligt med bokläsande.

Nu ska jag fortsätta undvika uppsats genom att till exempel diska lite. Under tiden hoppas jag på att få mail fulla med klarheter och visdomar. Jag har mailbombat alla mina tre handledare både igår och idag men fortfarande inte fått något svar så jag börjar bli lite frustrerad. Och stressad....


så här vill jag ha det nu! barfota på en strand, inte med varma tofflor i en lägenhet med regn utanför fönstret...

Helga

Markus Krunegård - Hollywood Hills
du har varit ihop med leonardo dicaprio, du har varit med joaquin phoenix i hollywood...

dagens eddie..

..i brist på annat. min kamera blev kvarglömd i uppsala. snyft. jag litar dock på att ida kommer klappa den regelbundet så den inte får allt för mycket hemlängtan.

inga party-pics, men väl en vit fluffig herdehund i full speed.

det här är det bästa eddie vet. han är således en kroniskt smutsig hund..

nu ska jag nanna. all work and no fun imorgon.

ia

låt: the big pink - dominos
de är ju så festliga och bra! absolutely fabulous faktiskt.

tillbaka från uppsalavistelsen

Jag är tillbaka i Trollhättan igen efter en vecka ute på turné i Södertälje och Uppsala. Nu sitter jag och lyssnar på radioteaterversionen av Bitterfittan, därför blir det här lite blogginlägget lite osammanhängande. Dessutom misstänker jag att jag snart kommer att börja känna mig lite upprörd..eller bitterfittig helt enkelt.

Uppsala var mycket mysigt, som vanligt. Jag har ägnat mig åt sociala aktiviteter och haft uppsatsångest, det förstnämnda betydligt trevligare än det andra. I Uppsala hade det hänt grejer sen sist, anrika Hotell Muttern har till exempel bytt namn till Hotell Charlotte (boring!). Dessutom har postlådan utanför Folkes livs försvunnit. De första dagarna stod det en skylt om att man skulle ringa posten om man vill ha tillbaka brevlådan och inne på Folkes fanns protestlistor. Några dagar senare däremot stod det en glad skylt med "Grattis! Posten har ändrat sig och postlådan kommer tillbaka!". Så fint! För övrigt är ju Folkes nya öppettider (som visserligen fanns redan förra gången jag besökte Uppsala) också helt fantastiska...Det var väldigt svårt att aktivt försöka lyssna på radioteater och samtidigt skriva kreativt (nja) blogginlägg så jag tror jag ska övergå till att i stället packa upp väska och sen fortsätta med min gröna halsduk som aldrig blir klar. Det är betydligt mer förenligt med bitterfittelyssnande.

Men igår var jag på Winnerbäck i Göteborg och det var bra! (Och så vill jag ha bilder från den trevliga Halloweenfesten som jag missade också...)

Helga

Elin Ruth Sigvardsson - Bang
lyssnade jag på när jag åkte sista tågsträckan mellan vänersborg och trollhättan i fredags..