Ia bloggar visst!

Förlåt mitt påhopp, min webbläsare är dålig på att uppdatera bloggi. Ia har ju visst bloggat. Så riktigt bra!
/Helga

skivbrännare efterlyses...

För det första: Varför bloggar inte Ia? Jag vet ju att hon lever och att hon ska grilla i kväll. Kanske har hon bättre saker för sig...det har ju egentligen jag också för jag borde fixa mig. Men eftersom Ida ringde och sa att hon missat tåget känns det plötsligt som om jag har massvis med tid.

För det andra: Idag har jag omväxlande solat och flyttpackat samt gått en långpromenad med Lina och hunden Morris. Att sortera grejer är i allmänhet rätt kul ,man hittar en massa spännande saker (typ dagböcker, fotoalbum, tentor man inte ens minns att man har skrivit...). Jag hittade en bränd skiva, utan någon etikett. Skulle provlyssna för att se vad det var för guldkorn och blev mycket förvillad. Först var det lite sköna låtar, som 1985 med Bowling for soup (som vi singstarade oss hesa till i hudik), lite Melody club och typ Ceasar's palace (som de kanske hette på den tiden). Sen dök plötsligt en Magnus Uggla-låt upp, och så även Carolas Fångad av en stormvind. Snacka om motsägelsefull skiva, kändes ungefär som om jag skulle bränt olika låtar olika år (carola och magnus uggla gillade jag ju typ när jag var 11 och de andra är ju från typ slutet på 90 eller 00-talet). Efter ungefär halva skivan började jag misstänka att någon annan var inblandad i låtvalet. När Gyllene tider kom misstänkte jag någon syster, sen kom en Linda Bengtzing-låt och då misstänkte jag givetvis Johan. När S Club 7 dök upp visste jag inte om det var till Johans eller Kerstins fördel (men jag tror kanske lite lite mer på den sistnämnda...). Det är åtminstone inte jag som bränt den, det känns klargjort.

Nej, nu ska jag försöka hitta något att sätta på mig. Har packat ner nästan hela min garderob, men det som ligger kvar är väl typ det som används och jag hoppas på att hitta något där. Börjar bli lite hungrig också...

Loney, Dear - Summers
för idag är det verkligen sommar!

bra böcker!

jag har läst förskräckligt mycket böcker på sistone. typ fyra böcker på en vecka. men när jag fastnar i en bok kan jag vara sjukt effektiv. rekordet är sagan om ringen-trilogin när jag var en sisådär tolv år. den plöjde jag på en helg.

de senaste dagarna är det dock inga små hober jag läst om, böckerna jag avverkat är istället följande;

- "norwegian wood" och "kafka på stranden" av haruki murakami. så riktigt bra! i  vanlig ordning kan jag inte direkt förklara varför, analyser är inte min grej, men jag hade ingen lust att lägga ifrån mig dem längre än nödvändigt.. nackdelen var väl att det var lite väl kukfixerat emellanåt (om ni ursäktar uttrycket), men eftersom huvudpersonerna var killar under 20 så är väl sånt ganska väsentligt i deras värld.

- "vägen" av cormac mccarthy. pulitzerpris-vinnare! boken är inte särskilt lång (jämför med annan vinnare, "middlesex", som typ aldrig tog slut) och det är mest en slags reseskildring. typ. okej, nu kommer alla litteraturkritiker som läser detta (sjukt många tror jag) att slå mig för att jag kallar detta underverk för "reseskildring", men i stort sett är det vad som händer i boken. de förflyttar sig. mot okänt mål. detta är en f.ö av de mest otäcka böcker jag läst, reseskildring or not, och en av de bättre också.. läs den och få en lätt obehagskänsla i magen.

- "skumtimmen" och "nattfåk" av johan theorin. deckare med inslag av lite spök, åtminstone den sistnämnda. bra och hederlig underhållning, och han skriver inte som nicke lilltroll pratar heller! ska man läsa deckare kan man läsa de här. dessutom får jag mig lite ölandsnostalgi på köpet..

' "den som vässar vargars tänder" av carina rydberg. den är otäck. man vet att något otäckt kommer att hända, och det gör det. boken är mycket välskriven (pretto att säga så, men det är den) och efter att ha läst den är jag rädd för carina rydberg. det är en sak när massa otäckheter skrivs i väl vald deckare av ngn tomte som eg inte kan så mycket mer än att berätta en bra historia (inget fel med det, bra historier växer inte på träd).. men när otäckheter skrivs i en roman, av en braskrivande författare, då blir det sju resor värre = rädd ia.
givetvis kunde jag inte lägga ifrån mig den här boken heller..

ja, det var väl det här jag hunnit med. nu ska jag väl ta itu med resten av böckerna som bor i min bokhylla. har handlat massor av bokks 2nd hand bla. och lånat av mamma. "för lydia" av gun-britt sandström, "nånting har hänt" av joseph heller eller kanske "babels hus" av PC jersild..

att läsa en bra bok är ngt av det bästa som finns! tjohoo!

ia

låt: the gossip - heavy cross
deras nya snigel från deras nya skiva.. den är bra, och jag måste säga att beth ditto är lite cool faktist.

mindfulnesspromenad utan sol

Det var sol när jag vaknade, jag gjorde en mental notering om att gå en solig promenad och somnade om eftersom det kändes så lyxigt med sovmorgon (och för att jag ändå drack tre öl och en sjukt äcklig martinidrink igår vilket jag faktiskt kände av lite smått...ålderstecken!). När jag gick upp var det fortfarande sol, jag gjorde en skriftlig notering på en initios om att gå en promenad i solen (jag har inte så dåligt minne att jag skulle glömt det, men det såg trevligt ut i sällskap med städa, diska, börja sortera garderoben, fixa med ex-jobbet...). Även fast jag gick ut direkt efter jag ätit frukost så hann det bli molnigt innan jag kommit utanför dörren och det regnade till och med lite. Men, det var trevligt ändå. Jag såg, luktade på och upplevde syrén, hägg och gutefår. Mysigt.

Sen gick jag och handlade så mycket att det var jättejobbigt att bära hem kassarna och nu ska jag äta lunch. Jag tror inte jag kommer att få mycket gjort idag, men det känns ändå okej. Examensarbetet får helt enkelt stressas igenom i höst i stället. Att börja packa ner mina saker i lådor känns lite jobbigt och något jag skjuter på framtiden (eh, till nästa helg?), men att gå igenom garderoben brukar faktiskt vara helt okej så jag börjar nog där. I morgon åker jag tåg till Trollhättan för sista gången på länge, sen blir det bil och släpkärra och efter det förhoppningsvis inte alltför mycket flängande. Fast då kommer jag ju i och för sig få åka tåg därifrån för att hälsa på folk...Trevlig kristihimmelfärdsdag på er alla!

Helga

Phoenix - Lisztomania
den här blir jag lite glad av..

greys 5 pt 20 = buuuuääääuuuuuh

okej.. riktigt så illa som min rubrik möjligen ger sken av är det inte. jag kollar inte greys anatomy sedan min hudiksvallsflytt, men jag vill ju ändå veta vad som händer.. alltså läser jag episode guides nästan varje vecka. säsongavslutningen för säsong 5, som just avslutats i USA, måste jag dock säga var en smula.. deprimerande. buhuuuuuuu! kollade sista minutrarna av den på youtube och det hela slutade med att jag satt och storbölade framför datorn. eftersom jag gråter ganska sällan tänkte jag passa på så jag startade om filmsnutten och grinade lite till. det är nog nyttigt. men nu känner jag mig faktiskt en smula nedstämd.. gny.

jag måste skriva ett nytt inlägg som inte ger mig temporär depression..

ia

låt: evan rachel wood - hold me tight
medicinering för postgreys-depression..

musik och laxpudding

Söndag kväll. Jag är jättehungrig men har gjort en laxpudding som säkert ska vara inne i ugnen i minst tjugo minuter till. Det är farligt att göra saker som ska vara länge i ugnen när man är akuthungrig, det finns en risk att man prioriterar halvrå mat framför färdiglagad mat och tar ut det innan det är riktigt klart för att sedan bli besviken på smaken.

Jag fixar en ny playlist till min fina fina ipod, det känns lite ovant. Sedan den nya lagen trädde i kraft och folk fick sjukt hårda straff för nedladdningsbrott (citat Moneybrother om pirate bay-domen: "Jag tycker att amfetamin har hjälpt mig väldigt mycket och jag vill gärna att man ska dela ut det till skolbarn. Skriv hellre det än att jag är nöjd med domen"...förlåt den långa parantesen!) har jag mest lyssnat på spotify. Och spotify är ju fantastiskt på många sätt, men det går ju inte att få med sig låtarna på sin ipod vilket är negativt. Men jag har redan så många bra låtar på itunes så jag kan göra fina playlists ändå, dock utan de allra nyaste låtarna. Det är lite skönt att återupptäcka gamla favoriter också, man blir lite smått nostalgisk och sånt är ju oftast trevligt. 

Veckan som gått har varit bra, men konstig. Det kändes som fredag i söndags och som söndag igår. Jag har haft en hemmaman som fixat mat åt mig, mycket lyxigt. Nu får jag dock fixa min egen mat alldeles själv vilket går bra det med. Igår var jag på trevlig inflyttningsfest hemma hos Åsa och Emma i Tullingebushen medan bloggkollega röjde runt på kryssning (eller hm, röjer man på spa-kryssningar? kanske inte?). Mycket trevligt att återse gamla bekantskaper man inte sett på länge och utsökta snittar!

I övrigt kan man ju om man känner för det fortsätta uppröras över
detta, eller glädjas över att kanske få ett fett skadestånd från staten....

Helga

Vapnet - Thoméegränd
gamma härlig nyupptäckt skatt - "Snart går jag sönder, Östersönder.."

jobbmiddag..

ikväll har jag varit huslig och styrt upp middag!

har fram tills nu haft en uppsättning kollegor på middag i mitt bo. mkt trevligt. och maten blev tom bra. även den glutenfria chokladkakan. nu har jag hybris och tror jag är typ bäst i världen på att laga mati. vilket inte är direkt fallet.. hm hm.


här är mitt jobb-crew. från vänster SG-lina, SG-per, SG-hanna, SG-erik samt AT-pernilla. mkt trevliga prickar.

till helgen ska jag, lina, hanna och pernilla f.ö ut och spa-kryssa med birka paradise. det ska också bli trevligt. men jag måste skaka fram ngn form av badutrustning tills dess har jag förstått.. och kanske solkräm. det ska tydligen solas också. one way or another.. tur att jag åker med rutinerade spa-kryssare som kan upplysa mig om vad som förväntas av mig.

nu ska jag gnaga i mig sista biten kaka och sen blir det till att nanna.

goder natter!

puss ia

låt: blue oyster cult - don't fear (the reaper)
jag kan inte, efter att ha sett en snutt saturday night live, lyssna på denna mycket bra-a låt utan att tänka mig en will ferrell stå och hysteriskt slå på en koskälla. ynk.

not so very plupp

Eftersom alla nu är nyfikna på hur blått mitt hår (eller snarare: troligen ingen som ens hunnit läsa mitt orosinlägg innan detta kommer) blev måste jag självklart uppdatera med resultatet: inte blått alls. Knappt ens rött. Eller lite kanske, men inte tillräckligt eftersom jag nu fått för mig att jag vill ha en märkbar skillnad. Nästa steg blir att testa henna, det luktar blött hö och är klibbäckligt men det brukar ge så riktigt fina röda nyanser.


resultat: dåligt ljus men inte blev det jätterött direkt...och jag består som vanligt till ca 80% av oregerligt hår.

Nu ska jag gå och handla lite fika tror jag. Vädret är minst sagt bipolärt idag - sol och regn omvartannat.

Helga

Depeche Mode - Wrong

blåhårig?

Jag håller på och tonar mitt hår rött, men färgen är typ blålila. Börjar bli lite orolig, trots att det alltid står att färgen på produkten ej överensstämmer med hårfärgen. Jag är inte direkt sugen på att se ut som plupp. 15 minuter kvar tills ursköljning,så det finns fortfarande hopp.


min nya hårfärg?

Sen ska jag (om jag inte deppar ihop över mitt blåa hår) försöka få lite ordning i min lilla lägenhet innan Johan kommer hit om några timmar. Vi ska ha en vardagsvecka här i Uppsala eftersom han är kompledig i veckan som kommer, det var evigheter sen. Jag har jättemycket att göra men det ska bli så skönt att få komma hem till någon varje dag.

Trevlig söndag allihopa!

Helga

Moneybrother - (Never ever) I've been kissed

från nya skivan Real Control

across the universe!


jag har just sett en sådan riktigt god film!

alla som tycker om musik i allmänhet och the beatles i synnerhet bör se den! efter att ha sett den här jordgubbsfilmen vill jag gärna geniförklara the beatles lite extra. vilka.. låtar! hallelujah moment x flera. och evan rachel wood kan sjunga! det hade inte jag fattat.. och jim sturgess är söt som en kaka, även detta faktum hade undgått mig (ja, han kan sjunga han med for your information)

åååh. jag vill OCKSÅ kunna sjunga ju! dumma dåliga sånggener! i blame mops and pops! hm. undrar om det finns singstar m beatleslåtar månne? neee.. förmodligen inte. de verkar hålla hårt på sin musik, snålvisparna!


här har vi jude. donnie darko-creepy bild. sånt gillas! se så söt han är, trots att han just mördat några strawberries.


lucy och hippiebuss. lucy är radikal, men ingen marilyn manson i sikte so far.. det tackar vi för. jim sturgess är mkt sötare.


celebirty spotting 1; bono som dr roberts. han framförde en fantastisk version av "i'm the walrus"


celebrity spotting 2; salma hayek som sexy nurse.


celebrity spotting 3; eddie izzard.

jag kan ge en snabbversion av filmen;
pojke flyttar till england. pojke möter vän. pojke möter vän syster och blir kär. pojke målar av syster-flicka på vägg och blir jagad av polis. flicka blir kär i pojke och de pussas. sen blir de hippies. sen blir det vietnam-krig. flicka protesterar mot krig och pojke målar jordgubbar. sen blir det lite sorgligt ett tag och sen träffas de igen uppe på ett tak. allt till en massa egenhändigt framförda beatleslåtar. så fint!

nu sitter jag och spotifylyssnar på hela soundtracket..

ia

låt: joe cocker - come together
jo, han dyker också upp på ett hörn!

fredagsfår

I natt sov jag ungefär fyra timmar och egentligen är jag hur trött som helst. Idag har jag varit på ACT-kurs hela dagen och sen sprungit i Stabbyspåret. De söta fåren är tillbaka vilket gjorde att jag var tvungen att avsluta rundan med ett besök i hagen. De hade ursöta lamm och ett litet lamm vågade sig till och med fram, annars verkade fåren i övrigt rätt blyga. Undrar om det är samma som förra året, då fanns ju ett jättetamt får som typ kom och la sig i knät och följde efter en (med högljudda "bääää":n) när man gick ifrån henne. På vägen hem sen mötte jag en afrikansk sjukgymnast som ville att jag skulle ta kort på honom framför de vackra blommande träden och som sa att jag såg ut som en "professional runner". Haha, vissa lurar man lätt. Springturen var faktiskt skön, min ickeexisterande ork innfinner sig visst bara ungefär varannan gång jag tränar. Nu ska jag försöka hitta på nån lämplig fredagskost och kanske hyra en film som jag troligen kommer somna till om bara några timmar. Trevlig helg!


Förra årets stabbyfår. Detta var i början på juni, just nu är lammen ännu mindre och sötare...

Helga

Duran Duran - Planet Earth
man får lust att indiedansa lite på stället när man hör denna..

post-valborg och långt till helgen...

Bara tisdag, suck, jag tycker det borde vara torsdag idag..minst. Känns som en jobbig och tråkig vecka, vädret hjälper ju inte till med det hela. Från sol, festfylld valborg, mysig trollhättehelg (om man bortser från att resan tog två timmar längre än vanligt på grund av UL:s sega bussar som ledde till missade tåg) till detta. Dessutom har jag ont i ryggen. Och var och tränade igår vilket gick skitdåligt (jag har liksom tappat all min kraft och kondition på något märkligt sätt, åtminstone är det så typ varannan gång jag tränar...det är faktiskt helmysko!)

Dessutom har jag ett stort diskberg och en massa tvätt att vika. 
Enda höjdpunkten är att jag hittade en kvarglömd öl i kylskåpet (måhända ias?förlåt för öl-snattningen..) som passade perfekt till min korv-och-potatismos-middag. Gud vad sorgligt att det ska vara dagens höjdpunkt....

Jag vill ha nya vår-och sommarkläder! Nästa sommar kanske jag har ett jobb och i så fall ska jag unna mig lite nytt (det känns inte superbra när förstärkaren ligger så långt fram i tiden). Eh, det kommer jag ju göra redan till sommaren...men i mindre skala. Pengar är inte vad jag har i överflöd just nu om man säger så...

Helga

K'Naan - Wavin' flag
hörde den på p3 och nu har den fastnat i min hjärna, på repeat...valborg!


champagnefrukost deluxe hos jay och marko.solen sken och fåglarna kvittrade..champagnegalopp på spermlands; vi pussade lite på ida som verkade uppskatta vår ansträngning.champagnegalopp är en ganska blöt historia...men alla hade trevligt!jag också ser det ut som..

..men efteråt tappade jag bort alla, inklusive mig själv, och fick nästan brorsan att skicka ut skallgångskedja.  kom dock slutligen tillrätta och däckade en stund i helgas säng.. idag har jag varit helt trött och asocial. eller.. jag vill ha folk runt mig, men jag orkar inte prata med dem.

i morgon ska jag ut på landet och vara kattvakt.

ia

låt: queen - radio gaga
veckans låt enligt tomas och peter.