nostalgimusik

Redan söndag, konstigt nog går helgen jättefort fast man är ensam och inte direkt har gjort något särskilt. Jag skyller allt på den förlorade sommartidstimmen. Idag städar och tvättar jag samtidigt som jag lyssnar på en hemmagjord spotifylista över 00-talets låtar. Finns här om någon vill lyssna, och det är alltså inte bara låtar från 00-talet utan sånt jag lyssnade på då. Här finns minnesvärda klassiker som Weezers "This is such a pity", Oasis "Don't look back in anger" och självfallet Shanes "Vem får följa dig hem?". Jag blir nostalgisk och tänker på roliga förfester och kvällar på indieklubbar där dj:n spelar precis det man vill höra. När var jag ute på en klubb med bra musik senast? När var jag ute senast överhuvudtaget? Börjar bli dags för en utekväll snart känner jag! Sen har jag också börjat länga till sommaren och förhoppningsvis några trevliga sommarkonserter (kent och lars winnerbäck brukar vara säkra kort man aldrig får för mycket av) och festival i form av Way out west (favorit i repris).

Och sommaren är faktiskt här om bara några månader för det är snödroppar i rabatten utanför och vår i luften!

Några nostalgibilder:
Klubbande på bästa ög-indie-klubben velocity (eller om den hade bytt namn till dakapo här kanske) - velocity avslutade åtminstone alltid med att spela "don't look back in anger"


Obligatorisk (och här även suddig) toalettbild från bästa v-dala-indie-klubben velvet som alltid avslutades med att "kalla mig cp" spelades. Utom en gång..och då vägrade vi gå.


way out west-lig festival! (där vi absolut inte var äldst, vilket vi nog skulle vara på nationsklubbarna idag)

Nu ska jag avsluta städandet och sen kanske baka lite kakor eller nåt.
Helga

Eldkvarn - Fulla för kärlekens skull
för att den spelas just nu, och för att den är fin såklart

cravings, cravings. vill ha, vill ha.

idag har jag suttit kvar väääldigt länge på jobbet och pratat strunt. sen gick jag och hämtade mina beställda hårprodukter och nu sitter jag och äter godis och kollar på etsy.com.
etsy är livsfarligt. de har allt gulligt i hela världen. vill man ha en bläckfiskring kan man hitta en där. jag hittade en finfin, men nu har ngn ondsint människa (med oantastlig smak) snuvat mig på den. hmpf.denna skulle vara finfin på min vägg. här finns fler!

 

de här var ungefär det gulligaste jag sett i hela världen.

 

finfint. kolla.

 

dessa skulle gärna få dingla från mina öron en rolig utekväll! billigt pris dessutom..

 

ja. här kan man bli fast i timmar. hur mycket skoj som helst! och lämpligt nog har vi ju fått lön idag.. hm..

i morgon blir det middag och kanske rentutav lite festligheter m tjejerna på jobbet. gemytligt.

 

see you around. puss puss.

ia

låt: anna won hauswolff - pills

hon låter lite som kate bush.. fast från sverige.


bra bloggerska - dålig bloggerska

Ia är en så riktigt duktig på att blogga medan jag producerar ungefär ett blogginlägg var tredje vecka. Men - bättre en duktig bloggare än ingen alls! Det finns ju en chans till att få läsa ett inlägg från mig då och då också vilket gör det hela lite mer spännande, även om jag varken har fantasi eller bilder på gång. För övrigt så vill jag också vara en teddyflicka, kanske kan få ta mittemellanrollen som teddykvinna (jag placerar ju mig faktiskt åldersmässigt mellan ia och hennes mor)?

Mitt liv just nu består av heltidsjobbande blandat med framtidsångest. Letar lägenhet i Uppsala (roligt, fast det är lite för tidigt än..) och önskar arbete i Uppsala (inte helt aktiv sökarfronten dock, det hinner man ju inte när man faktiskt heltidsarbetar..men söker det som finns i alla fall..vilket inte är mycket). Lite klarhet skulle ju underlätta, men får väl helt enkelt lära mig att återigen stå ut med osäkerheten. Ska försöka planera in lite roligheter framöver också, bland annat ett Hudiksvallsbesök. Möjligen kommer jag också att återfå min blogginspiration någon gång framöver, ska i alla fall pliktskyldigt försöka knåpa ihop ett inlägg då och då så det syns att jag lever.

Men nu tycker jag i alla fall att det är vår (åtminstone här nere i södern) och positivt med vår är bland annat detta:
=utomhusfikor i solen utan jacka men med en snöhög alldeles intill!

Helga


MGMT - Flash Delirium
från deras nya album tror jag att denna låt kommer..

teddyflickor!

man kanske skulle bli en teddy girl ändå..? de är ju himla fint! mamma vill också bli en teddy girl.
vi får göra så att jag är en teddy girl och hon är en teddy tant..

london på 50-talet. se så tjusigt! här finns några fler pics.

uppvikta killjeans. skjorta. kavaj. scarf. ballerinaskor och.. en cigarett?

nu ska jag inviga mina nya platta bomullstusar från coop för ca 9.50 :- och sen ska jag fortsätta med "världens dåligaste språk" av fredrik lindström. fredrik lindström ska jag f.ö gifta mig med. iaf drömde min moster annabritta det en gång. inte så dumt. han är ju lång och språkligt bevandrad. om han fanns i en aningens yngre version så..

för övrigt undrar jag varför folk säger "tack vare slaskvädret blev mina nya mockaskor förstöööörda"?
vad är det att tacka för? hade jag haft mockaskor som blev förstörda hade jag blivit arg på vädret och inte lovprisat det.. strange?

toodles!

ia

låt: vampire weekend - white sky
de ÄR ju för söta. och sångaren är väldigt bra på att pipa..

happiness isn't a warm gun, it's a new book!

jag har fått hem böcker. eller fått hem och fått hem.. jag har med möda och besvär släääpat hem böckerna från så gott som andra sidan stan. pheeew. men denna ansträngning var det givetvis värt!

jag har investerat i tre böcker på adlibris bokrea; bonniers synonymordbok (ja, jag gillar ord), skuggbiblioteket (en vacker bok om att ha ett passionerat förhållande till böcker och läsning enligt berlingske tiderne's recension) samt den amerikanska flickan. tre år efter alla andra. typ.

problemet är att min bokhylla är full. det är lite deppigt. jag vill gärna ha ordning på böckerna. nu måste jag börja stapla dem på något sätt. får väl fundera ut ngt system för detta också..

här är jag, mina nördglasögon och två av mina nyförvärv. gick inte att greppa fler med en hand..

nu ska jag äta ett pägg eller två. second dinner you know.

grosses bisses!

ia

låt: fuckpony - real love is forever
har jag nämnt denna? anyways; här kommer hur som haver.. den är bra på ngt svårförklarligt sätt. electronica är inte så dumt.

babyblogg..

i igår var jag hos emma och åsa i tullinga för att hälsa på dem och deras allra nyaste familjemedlem; vidar jussing, nästan 4 veckor gammal.

 

 


lille vidar iklädd sin nya drak-sparkdräkt. present från tant ia. tycker han verkar lite skeptisk till presenten. observera hans högra hand..

men sen blev vi vänner..
..men inget slår mamma åsa + en napp!


kan rapportera att vidar är en särdeles söt liten baby. men bålstabiliteten är det si och så med. han tippade när jag satte honom på soffan. man ska och jag som hade tänkt att vi skulle sparka lite boll.. får nog vänta några månader på det.

pyss pyss

ia

låt: les rita mitsouko - marcia baila
denna har jag och sandrolf lyssnat på hela haöva helgen. mycket svängig!