allt möjligt i ett inlägg

Ynkedom! Har upptäckt att den vilda partyhelgen resulterat i att jag lyckats hamna på vimmelbilder på king&queen två dagar på rad. Jag får ångest av att se mig själv på vimmelbilder. Trots att king&queen-folket har en sån riktigt bra kamera som man får snygg hy med trots att man är full (så funkar inte min kamera, den ger en sån riktigt ynka hy som straff för alkoholintag). Jag ska sluta med att bli fotograferad på fyllan. Jag brukar faktiskt inte kasta mig fram och be folk ta kort så fort jag ser en kamera heller om någon nu trodde det, men hädanefter ska jag gömma mig väl. Dock är det svårt nuförtiden. Sist jag var på V-dala sprang tre olika kamerabeväpnade folk runt! Livsfarligt.


Är hungrig och godissugen. Trots att jag åt innan jag åkte och tränade. Nu har jag Sjumilakliv på hjärnan igen, så klart. Medan jag gjorde fuskarmhävningar på tjejigt vis tänkte jag att om jag någon gång skulle sjunga karaoke så borde jag göra det till min favorithatlåt. Tänk alla de meningslösa rimmen (jag vill kasta loss, och lära mig slåss), det skulle vara oerhört underhållande. Fast egentligen borde jag nog välja någon mindre skönsjungande artist OM jag nu någon gång skulle tvingas till karaokesång, typ Håkan. Min röst matchar hans lite bättre. En gång har jag faktiskt nästan sjungit karaoke. Det var så klart på en kryssning (vad annars?). Vi var tre stycken och tack och lov smet vi innan det hann bli vår tur. Annars hade det kunnat bli som på en annan kryssning när en kär vän skulle ställa upp med 4 non blondes "What's up". Vi var grymt imponerade över att första meningen lät så bra, men sen slängde hon iväg mikrofonen och vinglade tillbaka till oss. Varför? Jo, hon var så full så hon inte såg texten och hon kom inte ihåg mer än första raden. Synd att inte bloggkollega Ia har sjungit karaoke nån gång när jag sett och hört det, då hade jag kunnat hänga ut henne som tack för hennes uthängning av mig. Tyvärr (eller, det kan vara rätt bra ibland) gör hon sällan pinsamheter. Dessutom har hon rätt låg gräns för vad hon tycker är pinsamt. Vill minnas en kväll då hon efter att diskret ha ramlat på dansgolvet (var säkert ingen som såg ändå..) stod i ett hörn med dumstrut på huvudet och skrev "jag ska aldrig mer ramla på dansgolvet" i dimman på fönstret resten av kvällen.


Hmm. Det här känns som det kan bli ett mastodontinlägg. Idag hade jag tänkt vara rätt så duktig och studera lite. Det gick väl sådär, kan man säga. Först tvättade jag. Sen renskrev jag lite frågor till morgondagen. Och sen fick jag för mig att städa garderoben. Efter det sorterade jag mina halsband och örhängen i typ en timme samtidigt som jag lyssnade på A century of covers, skiva med massa trevliga Belle and Sebastian-covers. Garderobsstädning och örhängessortering är för övrigt den roligaste sortens städning. Sortera papper kommer lite längre ner, men det borde jag verkligen ta tag i snart. Jag har även insett att jag inte är rik och att jag inte får köpa mer saker den här månaden. Förutom en ynka mascara.


Min mp3-spelare har gett upp. Det är frustrerande. Jag funderar på om jag är värd en ny. Om jag ändå köper en så tänker jag vara hipp och köpa en ipod på en gång. Men...jag hade ju tänkt köpa en ny mobil. Det känns som om det kanske är dags. Min mobil är uråldrig. Den är liksom en Ericsson innan Sony kom in i bilden. Det är rätt tufft. Dock har det blivit lite dåligt ljud i den på sistone, men jag klarar mig ändå. Misstänker dock att jag inte kan överleva utan mp3-spelare, så jag tror ipod går före flashigare telefon. Jag hoppas bara inte att jag har samma ipod-otur som min
syster, men sånt kanske är genetiskt?  Jag tror hon är inne på sin tredje nu. Hmm. Men jag tittar på ipods nu och dreglar över den röda. Eller den äppelgröna. Vill ha, vill ha, vill ha.


85060-563 den är så söt, jag vill klappa den

Helga

Lily Allen - Littlest things

jag tycker om Lily Allens rim: "sometimes I find myself sitting back and reminiscing, especially when I have to watch other people kissing..."


salong easy and for free..

nu har jag klippt bro. och i fredags klippte jag david. båda är rödhåriga och har nu ungeför exakt lika frisyrer. ser ni två ginger boys i sjuksöterskekläder med identiska hår så är det förmodligen jag som varit i farten.. till en kostnad av en ynka newcastle ungefär. jag är billig.

ia

låt: the fratellis - vince the loveable stoner

post-house..

igår kollade jag i vanlig ordning på kvällens omgång house (kollar på TV en timme i veckan och det är på tisdagar mellan klockan nio och tio då jag slaviskt följer en cynisk karl med käpp och toppmoderna sneakers..) som för övrigt inte alls var säsongsavslutning.
ikväll satt jag mestadels och var dyster respektive arg. dyster för att house hade känslor och arg för att objektet för hans känslor var DUM!

ingen som helst sympati för henne från denna bloggen iaf.. sjukt taskigt att vara sådär brutalärlig och säga till stackars "gregg", som han nu kallades, att han var mannen i hennes liv men att hon inte stod ut med honom och därför behöll sin studievägledare. för att riktigt späde på det hela måste hon ge honom en förförisk kyss på kinden som slutkläm också. ja nu blir det säkert SÅ mycket lättare för honom att rycka upp sig och gå vidare.. för att spä på det hela ytterligare så måste hon dessutom tacka ja till en tjänst på sjukhuset och således befinna sig framför näsan på "gregg" varenda dag. morr.


dumma stacy och trånande house.

okej. jag är ganska enkelriktad i mitt resonemang här. har bestämt mig för att hon är ond och house är.. eh.. house. hon är sökert en sådan riktigt underbar människa å vi kommer alla bli överlyckliga över att ha henne i serien.. cameron trånar efter house som trånar efter stacy som.. öh.. är dum. det bäste vore om stacy började spana in cameron. DÅ skulle hennes medverkan i serien åtminstone bli rolig..

nu ska jag springa och släppa in min vän hedvig som ska bortamatcha här..

over and out.

ia

låt: the decemberists - the crane wife

berätta mer...

Några av de större saker som kan gå fel vid examinationen i morgon (utöver de saker som troligen kommer att gå fel alltså):

 • Jag glömmer bort att sätta på kameran
 • Jag säger "vi ska ha ett utredningssamlag" i stället för "utredningssamtal". skyller i så fall allt på bloggkollega Ia som redan för mer än ett år sen envisades med att göra om "samtalsträning" till "samlagsträning"....typiskt sjukgymnaster att alltid omvända saker till något fysiskt..
 • Får hjärnsläpp om klienten sitter och ser deppig ut utan att prata och antingen spelar jättehurtig och överentusiastisk eller blir så nere själv att jag inte kommer på något alls att säga utan sitter av resterande tjugo minuter nervöst stirrande på klienten.
 • Glömmer bort att ha klocka med mig och ta tid så jag återigen får förlita mig på min urusla tidsuppfattning (som dock verkar vara mindre usel än jag trott tidigare, positivt!)
 • Papegojspeglar oavbrutet utan att komma på en enda fråga, annat än den frågade tonen i "du känner dig nedstämd just
  nu och din mamma förstår dig inte och du får ångestattacker hela tiden?". 
 • Pratar i trettio minuter om vad klientens moster arbetar med eller om relationen till klientens nu avlidna hamster.
 • Missar att fråga om något extremt väsentligt som gör att jag får helt fel uppfattning och typ tror att klienten är en snäll och skötsam kemistudent när hon i själva verket knarkat hårt i hela sitt liv och endast läser kemi för att ha chans att framställa egna superdroger som bland annat gör att hon får panikångest.

Hjälp. Det kanske är nu man ska ta och bli nervös också. Men det är ju bara på låtsas. Än så länge. Ingen kommer ta livet av sig för att jag glömmer spegla känslan i det personen säger eller helt missar den avslutande sammanfattningen.


Helga


Morrissey - Dear god please help me

"The he motions to me
with his hand on my knee
dear God did this kind of thing
happen to you?"  -
och alla undrar, är han homo, hetero, bi eller asexuell?


nostalgi, solarium och housesäsongsavslutning

Jag pratar med min gamla bästis om gemensam humor och hur olika våra liv är. Vi har känt varandra i en massa år..typ sjutton, arton. Nummer tre i vårt gamla minigäng ska få barn i sommar. Jag känner mig ganska omogen i jämförelse faktiskt, med mitt oansvariga studentliv där jag inte behöver bry mig om någon annan än mig själv. Det är ändå väldigt sorgligt att man växer ifrån varandra. Idag när jag jag satt och sammanfattade lite rolig spykologilitteratur så orkade jag inte skriva problem utan skrev prob. Och så kom jag på att "probb" var ungefär det roligaste ordet som fanns när jag gick på högstadiet. Vi hade liksom ett eget språk. Jag har i och för sig ett internt språk nu också, särskilt om man tänker på alla sjuka kodnamn som jag och bloggkollega (som lider av en störning som innebär att hon måste döpa om allt och alla) har på folk vi känner (främst killar av någon anledning).


Idag har jag solariesolat. Egentligen tycker jag att det är lite läskigt. Men om man bara gör det nån gång ibland så gör det väl inte så mycket. Dessutom är det väl betydligt värre att ligga och bränna upp sig helt som jag gjorde på Öland i somras än att finsola utan att bränna sig i solarium några gånger om året. Dock var det något fel på fläktarna och asvarmt. Hmm. Intressesmurfar?


Vet inte vad jag hade tänkt skriva egentligen. Ska titta på House, tydligen säsongsavslutning, och äta naturgodis. Vi hade fått en rolig och elak kommentar i vår blogg idag. Den var i och för sig ganska befogad. Vi är rätt omogna och kanske inte alltid så himla roliga. Undrar om kommentaren var särskriven med flit för att göra oss upprörda? Jag hoppas nästan det...

Helga

Rogue  Wave - All you need is love (Beatles cover)


tjuvlyssnat från varan-tv

Min morgon var så riktigt seg och jag var fortfarande trött efter helgen. I stället för att göra nyttigheter ägnade jag mig åt mitt favoritbakisnöje (fast en dag försent sådär): varan-tv. Helst ska dvd-tittandet kombineras med pizza, cola och bloggkollega Ia, men det funkade på egen hand också. Jag var dock bara ute efter de intelligenta diskussionerna som förs i vissa scener. De är faktiskt också intressanta rent samtalstekniskt så man kan nästan säga att jag pluggade.

Kille 1:  -Jag tänkte på det här med i- och u-länder som vi snackade om..
Kille 2: - Berätta...
Kille 3: - Ja! Varför säger man i- och u-land?
Kille 1: - U..så här...under..
Kille 3: - Undernärd!
Kille 2: - Underkastelse liksom...
Kille 1: - Kalla dom a-land till exempel, a är en bra bokstav..
Kille 2: - Det är ju skitbra, för a liksom, då tänker man ju..gamla alfabetet
Kille 3: - Ja, och likadant att "nu står vi på första plats liksom" kan dom få känna nångång..
Kille 1: - Javisst..
Kille 3: - Arga blir vi inte, men såhär..känna att vi känner oss undertryckta
Kille 1: - Nä nä, för vi är ju överlägsna
Kille 1: - Men det här med i...u-länder..nä, a-länder. Dom har ju jättemycket frukt. Vad händer med den?  
                Den ger dom bort till oss liksom
Kille 2: - Tack som fan liksom. Men dom svälter ju...
Kille 1: - Jag fattar inte...
Kille 2: - ...varför ger dom bort frukten?
Kille 1: - Då skjuter dom elefanter i stället alltså...och...käkar dom.
Kille 2: - Det finns ju frukt. Det finns ju så jävla mycket frukt..
Kille 1: - Ja..
Kille 2: - Jag var nere på Cypern, då fattar inte jag varför man går runt och skjuter elefanter...liksom
Kille 3: - Det kan va nånting vi skulle kunna göra i sverige vad gäller älgjakt och sånt också. Alltså, i stället
                för att skjuta dom vuxna älgarna så skjuter man ungarna..


Kille 3: - När man försöker så går det alltid ett steg fram och två tillbaka
Kille 2: - Javisst
Kille 1: - Jag håller med, för alltså. Där känner man..att det skulle behövas en jävla förändring alltså. Där 
                vill man ju ha två steg fram och ett tillbaka.
Kille 3: - Mm..ja..
Kille 1: - I stället för två bakåt och ett framåt...
Kille 2: - Ja, drömmen vore ju liksom tre steg framåt.
Kille 1: - Ja...det..absolut.
Kille 3: - Ja, eller varför inte fyra små skutt?
Kille 1: - Viggen! En dag kommer du och jag...och..vi tre, vi kommer åka viggen fram över hela Afrika...


Kille 3: - Skitmycket nu alltså..jag känner såhär..om man ser på..
Kille 2: - Jag tycker att du ska prata!
Kille 3: - Mm..
Kille 2: - Jag tycker du ska göra det.
Kille 3: - Mm..okej..
Kille 1: - Det tycker jag med.
Kille 2: - Det gör ju jag liksom..
Kille 1: - Ja, det gör ju jag också.
Kille 2: - Och får inte du prata så...
Kille 3: - Ja, då blir det som det blir..
Kille 2: - Då ska ju inte jag prata heller.
Kille 1: - Håll käften. Då är det ju på nåt sätt såhär...locket på. Jag tycker att det känns jävligt otäckt att ni
                sitter såhär och bara tycker precis tvärtemot vad jag tycker.
Kille 3: - Berätta...
Kille 2: - Men jag håller ju med dig!
Kille 3: - Det gör du ju inte alls!
Kille 1: - Nej, du gör du inte. Du säger ju precis tvärtemot nu ju. Jag tycker bara att...man SKA kunna få
                skrämma tjejer.


Helga, leg. varan-tv-missbrukare..

Hanna Liten - Me against the world
mycket fin låt

almedal till dakapo!

På fredag har ÖG:s trevliga klubb Dakapo fått in värsta bästa bokningen i form av bandet Almedal. Och jag som nästan såg fram emot en helt oplanerad och eventuellt till och med väldigt lugn fredagkväll har nu ändrade planer, tror jag. Ibland är det nästan jobbigt mycket bra saker som händer här i stan, särskilt om man är fattig eller behöver plugga.

 här är dom tydligen, två ynka popkillar


Helga


Almedal - Aldrig ses igen
                              


guschelov

Jag fnissade ganska länge åt bloggkollega Ias berättelse om hur svårt det var att knåpa ihop nattens blogginlägg utan att felstava ord eller glömma mellanslag. Tänkte komplettera lite, bland annat med några ynka bilder från gårdagen.


Det var hemskt mycket folk i Idas lilla lägenhet och väldigt trevligt. Bland annat fanns världens godaste muffins som man inte kunde sluta äta av. Sen blev det Norrlandsgaski med bra band i form av Juvelen och Montt Mardié och alldeles för lite dansande på det fina indiedansgolvet (vi gjorde värsta uppoffringen och gick därifrån när de spelade Bloc Party bara för att förenkla situationen för vissa andra som åtminstone såg ut att ha det trevligt på slutet). Sen gnällde jag över att jag hade ont i magen och ville gå hem, men lite pophoppande till Suspicious minds tillsammans med vår nuvunna groupievän (hoppas inte han tog illa upp över att bli kallad för groupie, vi var bara så glada över att bli creddade för vår blogg) gjorde det hela lite bättre. Klockan fyra fick jag och mitt magont äntligen cykla hem och sova.

 en ia och en martina

 en del av besökarna

 montt mardié, typ

trots en del gnällande ser vi ganska glada ut, åtminstone på den här bilden.


Helga


Elvis Presley - Suspicious minds


sanningen om poledancingen

Som svar på bloggkollega Ias utlämnande information om mig här i bloggen vill jag bara klargöra en del saker. Poledancingen skedde på en öländsk strand och jag var iklädd en relativt täckande bikini. Stranden var även folktom. Trodde vi. Därför sprang vi runt och larvade oss med kameran och fotade bland annat tjusigt baywatch-slowmotion-spring. Efter x antal sjukt roliga bilder (enligt vår ynka humor) dyker en figur upp och frågar oss varför vi tar kort. Människan och hans vän har legat gömda bakom en sanddyn hela tiden och fnissat ihjäl sig åt våran ytterst töntiga uppvisning. Vi funderade på att dö. Men det slutade i stället med en vild omgång minigolf.

                                          
här är den omtalade stången. personen på bilden är inte jag, men bilden blev ganska tuff


Nu har jag kommit hem från en liten stadstur. På väg ner lyssnade jag på koka-kola veins och fantiserade om..coca cola (surprise). Känner ett visst behov av denna dryck just idag av vissa anledningar. Gårdagens Värmlandsutgång är till exempel en sådan anledning.


Ska nu äta lite mat och snart göra mig i ordning för ännu ett kalas. Denna gång födelsedagsfest hos Ida och sen förhoppningsvis Norrlands (beroende på om alla är kårlegsinnehavare). Just nu funderar jag på vad för slags utlämnande info om Ia jag ska kunna kontra med, men är för trög för att kunna tänka klart. Det kommer nog något så småningom.


Helga


Pulp - Underwear                                                                              
"how the hell did I get here? semi naked in somebody elses room.."


fniltar samt utlämning av bloggkollega..

det är fredag och jag är faktiskt hemma. det är ganska sällan det händer. men det känns bra. bortsett från att jag känner mig lite ruggugglig och sitter under en fnilt.. och fryser om högerhanden gör jag as well.


den ruggiga ugglan helge i "hedvig".

jag och helga är ganska outlämnande på denna blogg. bortsett från gnäll. vi är mycket frikostiga med gnället. för att bryta vår.. eh.. mystiska image tänkte jag börja med att lämna ut mina kära vän lite.. en sådan riktigt bra vän jag är! skyller på att jag är en understimulerad rugguggla..

dagens helgautlämning:
helga har dansat poledance iklädd endast mycket lite kläder.. typ nästan ingenting.

nu ska jag lägga mig under min fnilt ett tag. fniltar är bra företeelser för en stackars rugguggla. kollegan helge är däremot ute och röjer på värmlands med sina spykologer.. värmlands är det bästa stället om man vill ha ett enkelt ragg. dock av ynka kvalitet, but still.. det brukade räcka med att stå rakt upp och ned och vänta för att ens raggstatistik skulle höjas har jag för mig..  frågan är dock om det skulle gå lika lätt nu när man är gammal och cynisk.. antagligen inte..

lika bra att sitta här under fnilten. och äta upp fjärdedelen kladdkaka som finns kvar i kylen.. detta kaloriintag gör förmodligen inte att mina odds förbättras till lågkvalitativt värmlandsragg om jag skulle få för mig att gå dit ngn gång. för tillfället värderar jag dock kladdkaka ganska så mycket högre än eventuella värmlandsragg.

over and out

ia, leg. rugguggla

låt: säkert - sanningsdan
säkert är så bra, så bra.. nämnde jag att hon är bra

snabbstädning à la sunkigt london-hostel

Planerna på en ordentlig förmiddagsstädning förstördes lite av att jag var sjukt trött och låg och snoozade till morgonpasset i p3 i en evighet (jag som nästan aldrig snoozar!). Dessutom lyckades vi få till det så att vi börjar med vår inspelning klockan tolv i stället för ett, så det blev plötsligt väldigt stressigt och nu har jag gjort en megasnabb dammsugningsrajd i nästan hela lägenheten samt övrig städning i form av att bara torka av damm där det syns. Jag kom att tänka på den underbara städningen av sunkiga hostelet vi bodde på i London i november. Varje morgon kom städerskan in, gick med raska steg fram till spegeln, som fanns längst in i rummet och som knappt användes, sprutade lite rengöringsmedel på den och torkade av. Färdigstädat! Det var liksom knappast tandkrämsfläckar på spegeln som var prio ett i städväg.


Nej, nu måste jag sätta mig in i dagens roll som ensam och värdelös 22-åring. Hoppas inte jag kommer att färgas av min dystra roll. Har miljoner grejer att tänka på i min psykologroll idag känner jag, men det är ju i alla fall skönt när felen man gör är så uppenbara så man vet att det är lätt att ändra på. Jag ska även tänka på att se till att ha en klocka. Det var ren tur att jag lyckades hålla igång samlaget..ehh.samtalet.. i ganska exakt 15 minuter sist. Panikkänslan som utbröt då jag efter typ halva samtalet insåg att jag inte hade någon koll på tiden syntes i alla fall inte på filmen sen.


Äntligen fredag!


Helga


The Libertines - Music when the lights go out


knän and the city..

ser att fellow bloggkollega har skrivit hela tre inlägg idag.. mkt imponerande i'll say! själv har jag haft idrottsmedicin mellan halv nio i morse och kvart i åtta ikväll. och jag skolkade ingenting! därav brist på inlägg med avsändare ia..
men jag har inget att skriva heller.. gick till ackis, hade intressanta föreläsningar om knän. bla om korsbansskador hos tjejer (vi är så riktigt mycket mer drabbade än killar. det verkar vara ngt fel på våra knän. ynk.) av en föreläsare med sådan riktigt trevlig röst. röster är viktiga saker på föreläsningar.


här har ni ett knä folks..

sen åt jag lyxig (hrmm.. host och harkel..) blå korset-lunch med male nurse david, som hade full sjukhusmundering på sig. han såg så seriös ut så.. vi kommer alla vara i trygga händer när vi blir sjuka in the future.

ehh.. å efter den luxuösa lunchen var det x antal föreläsningstimmar kvar. dock intressant. mestadels. har fått se en fin korsbandsrekonstruktion på film bla. fascinerande. sen fick vi se några mer eller mindre scary filmsnuttar med olika akuta idrottsrelaterade skador. typ norrmannen som fick en karatespark av roy keane rakt på knäet. det var inte vackert och tydligen hade allt som kunde gå sönder i knäleden gjort det. aj. han kunde aldrig mer spela fotboll tydligen. förståeligt. jag har faktiskt svårt att se äkta skadeögonblick på film. typ ett knä som helst plötsligt är vikt nästan 90 grader rakt ut åt sidan. eller en fot som går av.  eller en underbansfraktur på typ.. letssay.. henke larsson. unpleasant!

hm. nu låter jag sjukt insnöad.. och brainwashed. vilket man faktiskt blir om man idrottsmedicinat sig i nästan tolv timmar. i morgon är det jag som skolkar från första föreläsningen. i'm not palling another extremlång dag. yl.

eh. klockan är nu kvart i tolv. det blev sex and the city-maraton här med lovisa and friends så fort jag kom innanför dörren med hallucinationer framför ögonen i form av små dansande knän.. inte smart när man ska upp okristligt tidigt dagen efter.. men efter tolv timmar i skolan behöver man rensa hjärnan med lite ytligheter.


hej. jag är glammigare än en knäled..

god natt. önskar överknäad ia

låt: the shins - new slang
från deras första skiva "oh, inverted worid" som bor i min skivhylla. den är blå. inte skivhyllan men väl skivan.. mkt fin iaf.

"come on eileen"-förvirring

På min iskalla och jobbiga väg hem från veckans terapisession upptäckte jag något roligt som jag inte haft en aning om innan. Montt Mardié har en låt som heter "Come on Eileen". Jag tänkte "aha, en cover på Dexy's Midnight Runners låt". Men sen visar det sig att det i stället är Håkan Hellströms "Kom igen Lena", fast översatt till engelska och i en lugn version. Märkligt, fast sjukt bra och fyndigt. Har nämligen läst nånstans att Håkan snodde namnet "Kom igen Lena" från just Dexy's Midnight Runners låt. Hmm. I vilket fall som helst var Montt Mardiés Håkan-cover väldigt bra. Så även idag får mitt låttips bli en svensk låt översatt till engelska.


 
don't try to catch me, no matter what you do I know this whole town just adores you..


Helga, nu mycket visare och även mer sugen på Norrlands på lördag..

Okej, låt*3
Montt Mardié - Come on Eileen
Håkan Hellström - Kom igen Lena
Dexy's Midnight Runners - Come on Eileen


apporterande katt bortskänkes

Det snöar ute och jag längtar till våren. Om inte annat för att katt Alva kommer att uppvisa mindre hyperaktivitet när hon inte vägrar gå ut längre. Har suttit i en timme och kastat ett blad från min halvdöda krukväxt till henne och hon har lyckligt apporterat. Tänk om man själv var så lättroad. Dock är hon så otroligt jobbig nu att jag nästan har lust att bortskänka henne till någon som tycker att det är kul att gå upp klockan fem varje morgon och kasta valfritt föremål till henne.


Har lyssnat på p3 svea och bläddrat halvengagerat i diverse skolpapper. Känner för att fylla i nån simpel lista som inte kräver alltför mycket kreativitet, men alla som cirkulerar på bloggar nu är så sjukt tråkiga. Hur svårt kan det vara att göra en rolig lista? Svårt, tydligen, eftersom det nästan aldrig händer.

Både Montt Mardié och Juvelen spelar på Norrlandsgask på lördag. Det kan man ju nästan inte missa. Tror jag ska passa på att lyssna in mig lite. Visserligen brukar jag ofta missa konserterna på Norrlands. Delvis är det ett medvetet val, det blir så sjukt varmt och trångt, men det beror också på att det är så stort så man inte märker när banden börjar spela om man inte befinner sig i rätt del. Det är allra bäst att stå i utkanten, vid någon av barerna för minimal värmeslagsrisk. Men man ska gärna minnas efteråt var det var man stod också (hmm, Cat5-tjejerna hade långa ben, tror jag..).


Måste bara återgå till det faktum att jag faktiskt hatar den här vintern nu. Det bara snöar och snöar (och det blir kaos och alla är förvånade som vanligt) och jag bara längtar till vår och sol och värme och den sjukt söta klänningen jag dreglade lite över på H&M igår. Tror att det blir en promenad till skolan idag, orkar inte gräva fram cykeln.


Helga (med en ADHD-katt och alldeles för mycket skolgrejer att undvika..)


Lite fler musiktips idag inför Norrlandsgasken alltså:

Montt Mardié - Highschool drama och Huckleberry friend

Juvelen - Watch your step och Hannaatt shoppa är nödvändigt

Nu har jag passat på att shoppa upp det sista som fanns kvar av studiemedlet. Att det ens fanns några pengar kvar beror på att man fick så mycket som drygt 10000 att leva på i slutet på januari. Jag har nu ganska så exakt 700 kronor kvar på kontot, till terapi och kattmat (av någon anledning köper jag alltid kattmat för mina sista pengar).

Men det är så tillfredsställande att spendera pengar på fina saker. Invigde nya monki-butiken som såklart var jättesöt och full av billiga och bra grejer. Det blev en snygg t-shirt med vargaktigt tryck, Ia påstod att den var "ohelgig", vilket kanske mest betydde att hon inte tyckte att den var "tillräckligt" ljuv. Men, jag gillar faktiskt inte alls särskilt mycket ljuva saker. Sen hittade jag ett sött randigt linne, planerna på att använda det som klänning övergavs dock rätt snabbt då jag insåg att det var en aning för kort för sådana syften. Men det kanske mest beror av grad av berusning eller huruvida man låter bli att böja sig framåt. För att fullt ut tillfredsställa alla shoppingbehov inhandlades också ett rött diadem och ett par örhängen som såg ut som en klase vindruvor. Jag antar att intresseklubben antecknat länge nog nu och att intressesmurfarna hoppat så de fått ont i vaderna.

Efter inhandlandet av nödvändigheter tyckte vi att vi var värda både hamburgare och öl på
V-dalas trevliga pub. Först envisades de med att spela depposkiva nummer ett och jag funderade på att gå hem alternativt be danska tjejen i baren att sätta på något muntrare, men som om de läste mina tankar byttes musiken snabbt ut mot något mkt jazzigt och totalt okänslosamt. Sen tog vi ett filosofiskt glas rödvin för att simulera fyra-små-skutt-känsla (jag tycker man SKA få ha varan-tv-referenser i sina blogginlägg) och diskuterade bland annat god musiksmak och våra pappors skjortor.

För övrigt måste jag bara återigen påpeka hur coola jag tycker att Utterungarna är. De är typ mina idoler. De är dubbelt så coola som oss (minst) och hälften så gamla.

Helga

The Animal Five - We're going to die
rolig och klockren översättning av säkert-låten..."I breathe like a pervo in the presens of you", lyssna här

greys anatomy shower dreams!

eftersom jag är en student boende i en studentlägenhet har jag inte nädvändiga faciliteter som tex kanal fem! på kanal fem visas greys anatomy. jag får roa mig med att kolla på små youtube-klipp istället.. ynk.

här är mina två roligaste fynd. jag höll på att dö.. duschfantasier are the best!

girls in the shower

men in the shower (det är minsann en jämställd serie detta..)


varför vara på ett sjukhus när man kan vara i en dusch?

ia

låt: we are scientists - nobody move, nobody get hurt
"my body is your body. i wont tell anybody. if you wanna use my body. go for it"

en vild omgång shopping..

igår ägnade jag i princip hela dagen åt att traska runt på uppsalas gator och torg och göra av med pengar.. det var trevligt men en smula ångestframkallande.
jag har inte haft pengar på.. eh.. över en termin. förra terminen levde jag på sommarjobbslönen samt bidragsdelen enbart vilket innebar ett liv i största armod.
men.. nu är det över!
denna idrottsmedicinska termin har jag minsann både lån och bidrag vilket är sjukt trevligt nu, men förmodligen betydligt mindre trevligt sen, när eländet ska betalas tillbaka. ynk.

det hela började med lunch på stockholms med ida. jag åt pastasallad med kyckling, fast utan pasta. den var SLUT! hur kan pasta bara ta slut sådär? eller så är det stockholms nation som försöker tvinga på sina gäster lite kolhydratsfri bantningskost. lunchen ägnades åt att äta den nyttiga, men ej helt tillfredsställande, salladen samt att tvingas lyssna på ett högljutt utlägg om ngn pojkvän tjejen brevid tydligen hade.
hon hade nu en sådan relation så hon kunde gå runt med mysbyxor hemma tillsammans med pojkvännen, och det var ju i och för sig skönt, men var det verkligen ett sådant förhållande hon ville ha i längden?

eeeh. hur kan man INTE vilja ha ett mysbyxförhållande i längden? ska man behöva sminka upp sig och ha på sig fina kläder varenda dag i alla de år..? det tycker jag låter som ett sjukt jobbigt förhållande.. burr! eller så är det för att jag är oglammig sjukgymnast och förespråkare för allas rätt att luffa runt i mysbyxor, som jag inte förstår resonemanget..

efter kaninlunchen så satte jag igång med handlandet. jag behövde ett par jeans. trots att man SKA få gå runt i mysbyxor precis hur mycket man vill så kan det ju vara kul att vara fint klädd ibland åxå. jag provade först ett par långkalsongsjeans (aka stuprörsjeans alternativt skinny jeans) med hög midja och det var ungefär det värsta jag sett! jag fick lätt ångest och krånglade mig ur dem så snabbt det gick och funderade på att börja grina. har aldrig haft på mig ngt så extremt osmickrande för min rumpa. yyyl! som tur var såg min rumpa normal ut i nästa par jeans jag provade å jag köpte dem av ren lycka.
sen blev det en kortärmad skjortblusgrej, en klänning, ett diadem och ett monkilinne med.

monkilinnet köptes på den nyöppnade monkiaffären i forumgallerian. världens sötaste affär! lite jag creddade hon i kassan lite för affärens söthet. undrar varför man inte berömmer bra och fina saker oftare? folk blir ju glada..


såhär ser en monki ut..


efter monkilinnet påminde jag mig om att jag faktiskt fortfarande ÄR fattig student och tvingade mig själv att gå hem. annars hade jag väl köpt halva affären..

resten av kvällen spenderades hemma hos en kompis ätandes ia-bakad kladdkaka. hon var nyopererad för näthinneavlossning och såg typ ingenting på ett öga. stackars. jag kände att en kladdkaka kunde vara på sin plats där. fast inte i ögat.

nu ska jag äta fruksot. sen ska jag gå och klappa mina nyinförskaffade kläder..

over and out.

/ia (som just skrivt ett very långt inlägg om absolut ingenting vettigt alls.. en bragd!)

låt: marcy playground - sex and candy
inte the worst combination of addictions..

tillfällig labilitet

Under loppet av två veckor har jag avslutat två relationer med två bra människor.
Iskalla promenader och msn-blockeringar kanske är min nya grej?
Fortsätter jag i den här takten har jag snart inget umgänge kvar alls. Det känns ju mindre bra faktiskt. Tror att jag får sätta stopp här.
 
Jag tänkte medicinera mig med shopping och öl i kväll. Det kan säkert fungera mot tillfällig labilitet. Fram tills dess ska jag förbereda mig för ännu en videoinspelning och försöka få klarhet i eventuella jobbfrågor inför sommaren.

Helga

Alanis Morissette - You oughta know
arg och bra låt som går på repeat..

köldskador och filminspelning

Har precis cyklat hem från skolan i kylan och har nu köldskador i ansiktet. Försöker fixa lite mat samtidigt som jag har intensiva msn-konversationer med Ia och Emma. Och är trött. Och hungrig. Som sagt. Har precis ringt och gratulerat broder Jakob på 22-årsdagen. Han passade på att gratulera mig på fettisdagen. Jag har faktiskt ätit en semla som Lina, som är tillbaka från sin långa spanienvistelse, levererade till mig lagom till lunchen. Underbart gott! Dessutom lyxade jag till det med ännu en fågelsångs-semla igår efter duggan.


Dagen har ägnats åt utredningssamtal som videoinspelats och granskats. Usch vad det är jobbigt att se sig själv på film. För att inte tala om att höra sin egen röst. Men nyttigt var det i alla fall och det gick ändå rätt okej för att vara första gången. Trots att jag inte kom på några smarta frågor och Sofia spelade klient med aggressiva tendenser som inte direkt gjorde det hela enklare. Har absolut ingenting att skriva känner jag nu. Vet inte varför jag satte mig här överhuvudtaget.

Ska trotsa iskylan och bege mig ut igen. Jag längtar till min säng som vanligt. Sov sjukt dåligt i natt. Igen. Måste börja sova bra snart. Jag brukar ju vara så sjukt bra på att sova. Om jag inte kan sova bra måste jag hitta någon annan talang. Hmm.

Helga


Feist - Lonely lonely


singel-peter är den nya robinson-robban

Jag är ganska bra på att irritera mig på folk jag inte alls känner. Till exempel så hatade jag verkligen Robinson-Robban ett tag. Jag blev helt arg bara av att tänka på honom, och det säger rätt mycket för jag blir väldigt sällan arg på folk. Skumt att man kan ha så starka hatkänslor för någon som knappt finns på riktigt. Men jag kan fortfarande bli irriterad av att tänka på honom. Morr.

Mitt nya hatobjekt är
Singel-Peter, en av de som skriver singeldagbok på Aftonbladets Stockholmssida. Nu senast bjöd han sin senaste dejt på en weekendresa till Spanien i Alla hjärtans dag-present, och avslutar med "nu gäller det bara att hålla ihop tills dess". Jag tycker att han verkar särdeles osympatisk trots generositeten. Alltså, ehh, bjuda "en relativt ny dejt" på en resa är sjukt. Okej, han kanske tjänar så fett med pengar att det är jämförbart med en ynka öl på en nation i min värld. Men ändå. Dessutom börjar varje inlägg med typ "åh, värsta snygga, smarta, roliga, skitbra tjejen, helt perfekt" och de överröser varandra med allehanda komplimanger men avslutas med att han ändå hittar en hake nånstans. Så då är det bara att höra av sig till någon av alla andra som verkar sukta efter honom. Eh. Jag tycker att han uppvisar ytterst ynka beteende och tjejerna han träffar verkar inte vara mkt bättre dem. Finns de här människorna på riktigt liksom? Hoppas inte..


85060-562


Förutom att vara arg på Singel-Peter sitter jag framför datorn och fryser. Måste min lägenhet vara så sjukt kall??

Helga

Veronica Maggio - Aldrig nöjd

morgonstund har guld i mund

Måndag morgon. Ska snart åka iväg och skriva dugga. Jag gick upp extra tidigt för att jag skulle hinna titta lite på det innan, det går ju hemskt bra med den saken just nu. Egentligen är jag helt emot sånt. Jag brukar lägga ner rätt tidigt dagen innan och bara tänka på annat. Men allt känns bara så fel nu. Fattar inte varför jag stressar upp mig inför en ynka dugga, det är bara det att jag inte kan få in sakerna. Morr.


Har inte ens self-handicappat så mycket, inte varit ute på hela helgen till exempel. En fika med två bakfulla och colatörstande vänner samt en självdestruktiv (men kanske nödvändig) msn-konversation igår kväll är det enda som hindrat mig.


I natt drömde jag en hel del märkliga saker (ingen ovanlighet visserligen). Tíll exempel att min familj passat på att konvertera till Amish. Jag förstod aldrig riktigt varför, men de verkade ju trivas med det. Fast de blev helt upprörda när någon körde in en bil på uppfarten framför huset och jag förstod aldrig varför det var så förskräckligt.familjen johnsson på väg till kyrkan, typ..


Morr. Det snöar ute. Ångest, tvång och vintersäsong och ekonomisk undergång.


Helga


Lars Winnerbäck - Tvivel


hungovers och sängar..

jag är så trött, så trött. det är dessutom helt självförvållat. om man överkonsumerar öl, dyrt rödvin och whiskey så går det som det går. men jag hade en kul kväll på ÖG. prima musik plus komplimanger för min fina skuttdans.

har ägnat kvällen åt att dricka en liter cola och kolla på "frostbiten". lagom intellektuell stimulans för min tillfälligt halv nedstängda bomullshjärna..

nu ska jag sova. om jag orkar resa mig från datastolen dvs.. funderar på att börja sova in mig i min nya säng. former rumskompisen flyttar ihop med sin flickvän och då får jag köpa hennes relativt nya säng till ett facilt pris. en och fyrtio är den! värsta lyxen! jag har sovit i min ynka en noll fem i alla de år och den är INTE lämpad för att sova flera än en i. dessutom tror jag den håller på att gå sönder för den knarrar ashögt bara man typ vänder sig i den. fast jag kommer sakna den.. den är så bekväm, trots ringa storlek och hög knarrfaktor. tror jag ska frakta hem den till mamma och pappa så min barndoms asketiska nittisäng med brädbotten får pensioneras.

sådärja.. nu har jag fått ihop ett lagomt avancerat söndagsinlägg. ska ta mig en macka på väg till le 140-säng. intressesmurfarna hoppar högt.

over and out. plus *yaaaaawn*

ia, snart lyxsängägare.

låt: miss li - seems like we lost it
direkt från utmärkta p3 sveas webbradio!

anonyma godismissbrukare

Min godiskonsumtion den här veckan har varit konstant hög. Jag tror inte det gått en dag utan att jag ätit något godisliknande. Inte bra. Har utvecklat ett allvarligt beroende. Jag måste nog snart börja gå på AG-möten och deklarera "hej jag heter Helga och jag är godismissbrukare". Klockan är bara tolv och jag har redan fått i mig alldeles för mycket. Gårdagskvällen var ett enda långt knarkande. Hmm, egentligen var det tänkt att jag skulle duggaplugga med Sofia och Josefin men fyra olika godisskålar på bordet framför gjorde att det blev lite svårt. Det blev mer åt melodifestivaltittande och godisätande än testmetodikstuderande. Jaja, det var ju faktiskt lördagkväll.

Nu ska jag snart iväg och fika med Emma och Ia som var ute och roade sig igår. Ska bli kul att höra lite skvaller (moahaha). Dock innebär fika ännu mer söta grejer och jag kommer säkert hamna i någon slags sockerchockkoma efter denna helg.

 "jag tycker om knark, men jag tycker inte att DU ska hålla på med det"

På återseende
godisknarkande Helga

And you will know us by the trail of dead - Worlds apart


påprackning av musik!

jag härmar fellow bloggkollega helga och prackar på folk musik jag tycker är bra. men det tycker jag man SKA få göra..
alltså: musik som är väl värd en ynka lyssning.. eller två.

 • clinic - monkey on your back
 • ed harcourt - this one is for you
 • bright eyes - easy/lucky/free
 • gothic archies - city of the damned
 • dropkick murphys - the dirty glass
 • magnetic fields - papa was a rodeo
 • hey willpower - uh-uh-uh
 • placebo - haemoglobin
 • psapp - hi
 • she wants revenge - tear you apart
 • jarvis - i will kill again
 • the coral - dreaming of you
 • the tough alliance - 25 years and running
 • mountain goats - the bad doctor
 • yo la tengo - mr tough

sådärja!

ehh.. hade inte så mycket mer att komma med tror jag.

over and out.

ia

låt: the moldy peaches - who's got the crack?
dom har helt skumma texter. eh.. och ett ganska skumt bandnamn. me like.

varför plugga när man kan läsa gamla blogginlägg?

Eftersom jag har noll motivation till att fortsätta med pluggandet just nu hittar jag andra sysselsättningar. En är att läsa alla gamla blogginlägg vi skrivit. Jag har kommit fram till en sak, med risk för att låta som en bitter pensionär: bloggen var roligare förr. Åtminstone mina inlägg. Jag hade mer tid och skrev mer meningslösa funderingar med tillhörande bilder. Eh, meningslösa funderingar kanske inte låter så kul. Men det är bättre än allmänt gnäll och "idag har jag tvättat kläder, det var nödvändigt" i alla fall. Sigge kanske inte vill ha oss på aftonbladet längre när vi blivit tråkiga. Det kanske är därför jag blivit tråkig. Kravet på att prestera..blahablaha. Eller också inte.

Jag har ingen bloggfantasi. Det kan till viss del bero på att jag har mer att göra nu. I september satt jag hemma varje dag och styrde min tid själv: lite studerande, lite p3-lyssnande, lite planlöst surfande, lite socialiserande. Nu är det ju egentligen fullt upp hela tiden. Som nu då. När jag verkligen borde fortsätta med barntestfrågorna. Och bloggar i stället. Om ingenting.

Hej, jag är tråkigast i hela världen.
Hejdå.

Hälsningar Helga

Ballboy - I wonder if you're drunk enough to sleep with me tonight
måste lyssna på en rolig låt för att väga upp...

hemmakväll med sonic, zorro och o.c

Det blev inget festande i kväll. Alldeles för trött efter föreläsningsspäckad vecka och faktiskt inte på partyhumör alls. Känns skönt att ha en helt lugn helg, särskilt som det är duggadags på måndag. Jag hade ju ändå inte tänkt gå ut i kväll, vilket jag tror att de flesta skulle göra senare. Det är ju klubb Knas på ÖG, helt okej klubb trots att hiphop inte egentligen är min kopp te.


I stället har jag legat i soffan och läst senaste numret av eminenta musiktidningen Sonic samt lyssnat på medföljande skiva. Dessutom har jag haft quality time med katt Zorro som legat på min mage när jag tittat på O.C och ätit godis. Mycket skön fredagkväll måste jag säga. Och vi måste gå på Debaser i vår. Bland annat Mountain Goats, The Long Blondes och Bright Eyes (!!) kommer att spela där. Jag tror att medelåldern på Debaser är typ 19 år, men sånt får man väl försöka bortse ifrån. Hmm, 25-årskris kanske? (O.C känns ju inte heller direkt övermoget, men jag tycker att man SKA få vara omogen ibland..ofta..).


85060-560 
Sonic - en sån riktigt god tidning (jag och pappa har en gemensam prenumeration som är mest fördelaktig för mig - jag får tidningen först, sen får jag även tillbaka alla gamla nummer + skivorna..hmm..jämlikt?)


I morgon borde jag tvätta och plugga. Roligare kan man ju ha det. Men...snart är det över!Helga

Jamie T - Salvador
21-åring från wimbledon som blivit helt hypad, han är bra så det kanske är lämpligt..


soprumsfilosofi..

dom har slutat låsa vårt soprum i flogsta. detta är enligt mig helt i sin ordning..
frågan är mera: varför var det någonsin låst?

var dom oroliga att någon skulle komma och.. eh.. stjäla soporna? eller att ngn som INTE bor här i låghusen skulle komma och.. (flämt).. slänga sina sopor där i smyg!

..en annan teori är att inga uteliggare (finns ju SÅ många i flogsta) skulle kunna använda soprummet som nattlogi. hm. det känns ju väldigt lockande att sova i ett ouppvärmt soprum.. lika kallt som utomhus men dessutom med soplukt!

uppenbarligen har studentstaden tagit sitt förnuft till fånga och insett att det är synnerligen onödigt att låsa ett soprum i flogsta. nu slipper man alltså komma ihåg att ta med sig nycklar när man beger sig på sopslängarturné. för mig som glömde nycklarna ungefär 1/4 av gångerna är det ett hallelujah momemt..

det var min utläggning om soprum.. trodde aldrig jag skulle skriva ett blogginlägg om detta ämne. faktiskt.

nu ska jag tvinga brorsan att spela lite x-box med mig. soul calibur 2 tror jag..

ia

låt: almedal - och alla platserna
spelades på velvet i lördags. nästan håkan!

raka av allt hår, och bäras ut på bår..

Det var ingen bra idé att gå och träna idag. Har haft värsta svackan vad gäller träning jättelänge nu. Det går dåligt fler gånger än det går bra. "Går dåligt" innebär att jag känner direkt att jag inte har någon energi och sen bara genomlider passet ändå. Som idag. Huvudvärk och helt slut efter halva inledningslåten. Det är inget bra tecken. Men i måndags var jag sjukt pigg och skuttade typ runt med höga knäböjningar ända till slutet plus hoppade sådär lite käckt på övningar som egentligen inte innehåller hopp (obs! jag tycker det är astöntigt när andra gör det...typ "titta på mig, jag är så vältränad så jag gör allting mycket jobbigare än vad det är", men när jag själv gör det är det självklart tufft). Alltså trodde jag att jag skulle vara stark och duktig idag också. Men nej då. Dessutom spelades Sjumilakliv. Jag har nog sagt vad jag tycker om den låten förut, men nu fick jag verkligen tillfälle att analysera texten ingående (medan jag gjorde asjobbiga armhävningar). Alltså, den är sjukt dålig, måste vara låten med flest nödrim som gjorts. Någonsin. Vad sägs om:

Jag vill kasta loss,
och lära mig slåss.
Raka av allt hår,
och bäras ut på bår.
Ta tjuren vid hornen,
och hålla dom hårt.
Bita på sanningen,
Och kväva all gråt.

Det blir inte direkt bättre sen. Liksom:
Jag vill sparka bakut,
och göra nåt sjukt.
(Ja, att sjunga en sån här låt är rätt sjukt måste jag säga så du har lyckats Martin!)
Sen lite boring rim som farväl-själ, nytt-sytt, i kväll-själv

Jag kan ta ett långt hårt straff
för alla stunder vi haft.
(Jag kan ta ett långt hårt straff om jag slipper göra armhävningar till Sjumilakliv nästa gång jag går och tränar)

Tacka vet jag avancerade rim. Som att rimma "sätter av igen" med "skandinavien", "weight loss" med "kate moss". Eller, ännu hellre, att inte rimma alls när man tror att det ska vara ett rim. Det är sjukt bra.

Helga

Blue October - Hate me
min söta lillayster skickade mig en sån riktigt lämplig alla hjärtans dag-låt..hmm..


alla geléhjärtans dag..

85060-559

trevlig alla geléhjärtans dag alla ynka bloggläsare.

ia. ja ä int´ bitter (men dock för tillfället ändå väldigt gnällig) singel..

låt: she wants revenge - tear you apart
den är bra men ganska läskig om man får för sig att lyssna på texten..

alla bittra singlars dag

Idag är det visst alla hjärtans dag. Jag misstänkte nästan det när jag var och handlade igår och både de framför och bakom mig i kön bunkrade upp med chokladhjärtan, geléhjärtan och 10-pack rosor. Alla hjärtans dag har alltid varit en nästan helt nollställd dag för mig. Och det säger jag inte bara för att jag är singel och bitter, för jag är faktiskt inte det minsta bitter över att vara singel. Jag tyckte inte bättre om den här dan förr i tiden heller. Okej, godis är gott och det är väl bra att man visar att man tycker om varandra, men man behöver ju inte göra det just idag. Och alltså, alla dessa fula gosedjur. Jag skulle inte alls bli glad om jag fick en sliskig nalle. Eller, för att citera syster Clara, "den typ av kille man vill ha behöver inte skicka blommor". Haha, jag vet att jag låter lite bitter fast jag inte är det, alla misstänker säkert att jag är smygbitter också. Men jag är nog bara totalt oromantisk.


Det mest oromantiska jag gjort på alla hjärtans dag:
Stått i affären och valt mellan en röd ros och en chipspåse, valde chipsen....


Det minst oromantiska jag gjort på alla hjärtans dag
: Skickat ett sms där det stod "grattis på alla hjärtans dag" (fick bland annat till svar att man inte säger grattis på alla hjärtans dag utan att man ska visa att man tycker om varandra...sådär lite uppfostrande, jag verkade ju behöva det)


Nu ska jag äta hummusmackor, läsa bloggar och överväga om jag ska gå och träna i kväll eller inte. Det lutar åt ja..


Helga


The Magnetic Fields - Meaningless
jag funderar på att ringa och telefontrakassera cdon för att de fortfarande inte skickat mig min magnetiska fält-skiva..


tisdagstrött

Snart tänker jag sätta mig framför tv:n och slappa framför veckans House-avsnitt. Och sen lägga mig och läsa kreddiga boken "Bergtagen" som jag började läsa igår kväll (julklapp från pappa, eftersom jag alltid brukar tjata på att han ska skriva en lista till mig med "böcker man borde läsa innan man dör"). Jag tycker man ska få variera mer eller mindre kreddiga böcker med chicklit av varierande kvalitet. Min bokhylla är en bipolär blandning av Hjalmar Söderberg, Marian Keyes, Marianne Fredriksson (som nu är döööd), J.M Coetze och Liza Marklund. Typ. Jag tycker även att man ska få ge upp när man påbörjat böcker om man inte tycker om dem. Även om de är så kallade klassiker som man "borde" läsa. Vissa är sjukt överskattade. Ett exempel är "På drift". Jag tvingade mig igenom den i somras, men det var inte så jättekul. Alla personerna i den var helt osympatiska och spontana och handlingen var typ meningslös.

Har huvudvärk och mensvärk och känner mig allmänt..trött. Dagens föreläsningar från 9-16 har tagit ut sin rätt. Dock var de väldigt intressanta. Alltid roligt att få höra de som verkligen jobbar kliniskt berätta om sitt arbete och inte bara massa typer som befunnit sig inom universitetets väggar hela livet. Man blir så inspirerad. Nån gång senare i livet vill jag också ha ett bra arbete och vara inspirerande. Men det lär ju dröja ett tag. Tänker vara ansvarslös student ett tag till. Inte helt ansvarslös kanske, men inte lika ansvarsfull som bloggkollega som minsann är färdigutbildad och springer på intervjuer och beter sig allmänt vuxet.
 
I natt drömde jag om tre vänner jag inte pratat med på länge. Jag kände mig helt elak i drömmen för att jag inte hört av mig. Sen drömde jag även om mina katter som ansåg att jag hade försummat dem. Hmm. Undrar vad detta ska betyda? Kanske helt enkelt att jag borde höra av mig till folk jag tappat kontakten med och klappa Zorro och Alva mer. Mina drömmar brukar vara så lätta att tyda, jag är nog inte så djup eftersom drömmarna bara återspeglar det vanliga livet. Hmm, fast Freud skulle troligen inte se det på det sättet. Han skulle säkert få in typ penisavund eller att jag är hysterisk eller något. Men jag och herr Freud är nästan aldrig överens så jag skulle ändå inte lyssnat på honom.

Godissuget håller i sig. Idag har jag ätit både choklad och kakor. Kan det inte bli vår snart så man får lite solljusenergi och slipper knarka choklad? Hörde att det var typ trettio grader i vissa delar av europa nu. Jag skulle ge vad som helst för en resa till något varmt land, gratis och utan att jag missar viktigheter i skolan.

Helga

Kent - Utan dina andetag

jag funderar på att inleda en kent-period. har under en lång tid bara lyssnat på massa varierat nytt o blandat, men nu känner jag för att typ gräva ner mig i gamla grejer som kent, Winnerbäck eller varför inte lite Morrissey. Ibland är det så riktigt skönt att bara koncentrera sig på en artist.


urvriden disktrasa i am..

puuuuh. har just varit på mitt livs första anställningsintervju. tror inte jag kommer få le jobb (fast jag skulle gääärna vilja ha det) men nu är iaf intervjupremiären avklarad! pheeew.

mina arbetande vänner hade innan delat med sig av sina intervju-stories och det var allt ifrån korsförhör till lite käckt och ickekrävande småprat. min var nog mer av det förstnämnda. även fast båda intervjuarna var snälla och trevliga så var jag ganska slut efteråt.. somnade på bussen tillbaka till uppsala och höll på att missa flogstahållplatsen.

min intervju var väldigt grundlig i can tell. ojoj. två papper med massa frågor. jag kommer inte ens ihåg vad jag svarade på allt. hm. hoppas jag inte sa ngt alltför knäppt.. såhär i efterhand kommer jag ju också givetvis på massvis av saker jag BORDE sagt för att visa att jag var rätt person för jobbet. jag råkade även kläcka ur mig att jag aldrig använt mig av journalprogrammet de skriver i. gud så begåvat! det är sådana saker man kan berätta när man väl fått jobbet..

nåja.. nu är det över och jag är intervjuexpert. typ.

dags för middag. jag är starving. har inte fått i mig very much. jobbintervjuer är icke aptitfrämjande.

ia

låt: the sleepy jackson - good dancers
jag tröstar mig med lite bra musik efter le pärs..

ojämlik vänskap

ojämlik vänskap

Har fått en känsla av att ia inte gillar mig lika mycket som jag gillar henne...

det gamla vanliga studieundvikandet...

Ibland får man sitta vid datorn när man pluggar. Till exempel när man ska renskriva svar på duggafrågor (annars har jag dataförbud, den måste vara avstängd). Problemet med mig är att jag inte kan koncentrera mig på det jag håller på med när jag sitter framför en dator (eller ens när det finns en påslagen dator i samma lägenhet). Det finns liksom något som heter Internet. Bloggar. Msn. Med mera. Mycket roligare än worddokumentet "svar på duggafrågor" som jag har haft öppet i en dryg timme nu.


Och så ringer en jättetrevlig DN-människa bara för att be om ursäkt för att jag fått tidningen i säkert ett halvår utan att prenumerera (vilket jag inte direkt tyckte krävde någon ursäkt, det var faktiskt ett helt underbart fel i deras datasystem som borde ske igen). Trodde jag först i alla fall. Sen visade det sig så klart att hon ville att jag skulle prenumerera igen (bra försäljningsknep att börja med ett ursäktande). Eftersom hon var så trevlig och förstående var jag jättenära att säga ja. Sen fortsatte hon vara förstående när jag sa att jag jättegärna ville, men kände mig lite för fattig. Hmm. Nu kommer hon säkert ringa mig en gång i veckan och fråga om jag känner mig rikare. Troligen. Och nån dag kommer jag känna mig rik och säga ja. Det kanske är värt det. Jag fattar inte varför inte deras datasystem kunde fortsätta strula lite till, gratis är bäst.


Resten av veckan går vi från 9-16. Varje dag. I morgon har jag dessutom terapi klockan 8.10. Nästan omänskligt tidigt. Är det här vad som kallas heltidsstudier? (nej, det är ju faktiskt bara sex timmar totalt om man räknar bort lunchen, det innebär att man bör plugga tre timmar när man kommer hem sen...är jag ovanligt lat eller bara ovan?).


Jag vill vara ledig en hel vecka i sträck. Läsa alla böcker jag vill läsa, knarka tv-serier och bra filmer. Och äta godis. Jag har blivit helt godisberoende igen, nästan i klass med hur det var för några år sedan. Sen skulle jag vilja åka bort också. Till ett varmt land. Och till en storstad. Eller till alla storstäder som finns. Och till massa andra ställen. Jag läste min morbrors Brasilienblogg och blev avundsjuk. Man kanske ska flytta dit, bli förtidspensionär och bara ligga på stranden dagarna i ända?


Helga med semestervisioner..


Air - Playground love


kom inte närmre, och snälla kom närmre..

Jag är lite kär i Annika Norlin. Det har jag i och för sig varit länge. Hello Saferide-skivan Introducing är sjukt bra, men hon är om möjligt ännu bättre på jämtländska. Säkert kommer säkert att bli en succé. Hon har ju redan fått bästa recensionerna i de flesta tidningar. Och texten till "Vi kommer att dö samtidigt" är sjukt bra.


dansar bredvid dig

en del går hem vid fyra

men jag stannade till sju

utan att våga säga mer än hej


 

du är rätt ung

jag är äldre än du

men du röker så jag skulle säga

att vi är plus minus noll


 

Annikas Säkert-blogg

 

 


Helga hjärta Annika

 


Säkert - Vi kommer att dö samtidigt


post-velvet

Söndag eftermiddag. Ännu en velvetomgång avverkad och som vanligt med bästa musiken. Folk vägrade gå när det var slut och stod och skrålade "kalla mig CP" i en ring. Sånt bör man uppmuntra. Det var massa folk överallt och jag blev trampad (eller snarare hoppad) på tårna x antal gånger, oftast av okontrollerade killar som typ Håkan-skuttade och landade på mina ömtåliga och extremt tunna skor. AJ. Har blåmärken på tårna idag. Men det var utekvällens enda ynka inslag.
här är våra skor. helgas söta men trampovänliga röda och ias sjukt gymnastiska silveraktiga.På förfesten (som ägde rum i snyggaste studentlägenheten) ägnade vi oss bland annat åt följande:

- Läsa en hysteriskt rolig insändare i Veckorevyn som löd ungefär såhär: "Jag har hört att killar tappar 90% av kontrollen om man smeker dem på insidan av låren". Moahaha. Det är viktigt med procenten, EXAKT 90 är det visst, inte 87% eller 94%. Detta skrattade samtliga närvarande åt ett bra tag.
och VILKEN kontroll i så fall? den motoriska? det vore ju ganska dåligt och icke önskvärt i sammanhanget i så fall.. alltså: flickor. håll tassarna borta från insidorna av killarnas lår. annars finns det bara exakt 10 % av ursprungskontrollen kvar och det gör ju ingen glad.


- Lyckas förolämpa vår kompis nya pojkvän. Jag kom in i köket där han och ia stod och han kallade henne för elak då hon (typ citat) "sa att jag verkar gammal". Jag försöker lite snyggt rädda situationen genom att diplomatiskt säga "men alltså, det är ju positivt menat, du verkar väldigt mogen för din ringa ålder". Eh, det var visst precis det ia just anklagat honom för. Pynk. Han lämnade genast rummet och vi är numera hatade för all framtid. 
yyyl. allt jag sade igår blev så riktigt feltolkat..


vår obligatoriska usla konsertbild. eeeh.. människan som står i bakgrunden är huvudmotivet santa maria, fast det märks verkligen inte.


Idag har jag sovit länge och drömt bland annat om en klassresa i ett skabbigt rum fullt med stora kackerlackor. Sen en stadstur och inköp av ett par jeans. Har drabbats av lite ångest såhär i efterhand (har inte rååååd). Men jeans behöver man väl alltid. Och de konstade faktiskt bara 399 kronor, det är ett ynka pris. Sen satt vi på McDonalds och spelade badminton med varsitt sugrör och en muffinsform. Avancerad underhållning.
muffinsformen flög riktigt bra. det var sjukt kul!


Dagens psykologstereotypa klädsel (jag tycker att man SKA få leka rosa modeblogg ibland):

brun knälång kjol, stickad tröja, scarf, tantstövlar och basker. Haha. Det enda som saknas är brun kofta och en divan under armen. Ia klädde sig självklart sjukgymnaststereotypt i mjukisbyxor och t-shirt. Ibland är det kul att leva upp till fördomar.
..är man sjukgymnast OCH dessutom bakis finns det bara ett sätt att klä sig.. jag står för min sunkiga kläd-läggning.


Helga och Ia


Håkan Hellström - Ramlar

extra många indiekillar landade rakt på mina onda fötter under den här låten


låt: the flaming lips - free radicals


pre-velvet!

ikväll är det älsklingsklubben velvet! hipp hopp hurraaa! komplett med santa maria från the concretes och ngn eric malmberg jag har totalt o-koll på.. dags för lite vy-vidgning således.


santa maria-bild skamlöst lånad från velvets hemsida..

eh. jag har inte så mycket mer att komma med för tillfället.. ska snart traska till systembolaget vid ICA maxi å investera i en flaska billigt rödvin. det blev endast en ynka öl igår (trots mitt extrema ölsug innan) så jag tycker att jag verkligen är värd vin idag!
o ja!
det billigaste dom har ska det bli. det känns som slöseri att ha ngt bättre vin när man bara ska dricka sangria.. februari-sangria. ett vinnande koncept. om jag sätter på mig solglasögon, höjer värmen i min för tillfället ganska kalla studentlägenhet till max samt placerar mig under en lampa så kan jag nästan fantisera mig att jag är.. eh.. utomlands.

yl. det är kallt ute. jag vill inte gååå till systemet. trots att jag är en gående kind of person. fast eftersom det blev pizzeria-lunch med bror idag så kanske jag borde motionera lite som kompensation? det är ju sjukt gymnastiskt att röra på sig har jag hört..

ia

låt: peaches - fuck the pain away

peaches kommer med sådana riktigt konstruktiva lösningar på folks problem!

studieteknik på djäknegatan

Så här ser det ut när jag ska försöka mig på att vara duktig och studera:


Störningsmoment 1: Alva

Varför uppmärksamma papper och böcker i stället för mig?


Fem minuter senare...


Störningsmoment 2: Zorro

Man kan ju inte vara så elak så man slänger ner katter från bordet, det är emot mina principer. Kattklappning får helt enkelt gå före testmetodik.


Helga


Shonen Knife - I am a cat


ovanligt tidig lördagmorgon

Klockan är bara tjugo över nio. Det måste anses vara tidigt såhär en lördag. Försöker skriva ut en miljon sidor (typ), men bläcket är nästan slut och det blir skitsnyggt och knappt läsbart i grönt och gult.


Igår spelades det spel i Flogsta. Först konstigt tv-spel som var roligt, men frustrerande. Mest frustrerande var det eftersom jag var så sjukt dålig. Jag var bara bra på ett spel och då körde jag värsta fegtekniken. Men min gubbe var faktiskt mycket segare än alla andra, jag lovar. Sen blev det en omgång TP. Vi utgav oss för att vara bästa laget, och var sämst. Men det berodde självklart på att vi fick svårare frågor än de andra. Man kan alltid hitta nåt att skylla på. Hmm. Jag är ganska usel på TP. Sportfrågorna kan jag aldrig. Vad gäller historia och geografi och sånt handlar det bara om tur. Dessutom är jag rätt obegåvad på typ filmcitat och sånt också. Jag är nog inte så allmänbildad. Jag klarade ju inte ens alla frågor på intelligenstest för barn. Nästa gång ska jag tjuvträna på frågorna innan.


Sen åkte jag hem på en buss fylld av alkoholångor. Satt och tryckte med min mp3-spelare vid fönstret och höjde ljudet på Lily Allens Littlest Things medan min medpassagerare gapade nånting till sin fulla tjejkompis. Hmm. Är man sådär patetisk när man är full? Svar ja...(tur att man inte märker det själv just då, och tur att folk aldrig får för sig att typ filma en eller nåt..).


Nu ska jag ta itu med att beta av dagens lista. Var ordentlig och skrev en alldeles nyss. Den innehöll inte så mycket, väldigt skönt. Skrev upp typ "läsa Elle" och "laga mat". Haha.

85060-557
Hur många bultar finns det i Ölandsbron?


Helga

Her Space Holiday - My girlfriend's boyfriend
Now the writers can say "we were right all along
You can't make someone love you with your songs"


pappersanfall och ölhallucinationer..

nu är jag tillbaka på banan igen efter min lilla avstickare hem till mor, far, pälsig cat stevens och knäpp luna hund.

det är trevligt att vara tillbaka i kära flogsta igen. fast mitt rum har översvämmats av papper. jag misstänker att papprena har passat på att föröka sig medan jag var borta. det var inte sådana här överjordiska mängder när jag åkte.. hm. undrar hur papper gör när de ska bli fler? jag hoppas på delning. vill helst inte tänka på om mina papper skulle ägna sig åt ngn annan förökningsform..


papper som går till attack.

dock har jag gjort ett ryck och hjärtlöst förstört papperssamhällena som skapats på mitt skrivbord, min kista och mitt golv under den gångna veckan. undrar hur många pappersfamiljer jag ondskefullt splittrat?
..fast eftersom jag nu bestämt att papper förökas genom delning så blir det ju inga familjer! bara en hög med kopior. just det!
dessutom var det en kamp för överlevnad. det var dom eller jag..

nu är jag hungrig. det tar på krafterna att jämna pappersamhällen med marken.
ska se vad vi har i le kylskåp.. not much gissar jag.

ikväll blir det spel och öl. perfekt. jag är så newcastlesugen så jag.. hmm.. dör?

*dösrosslingar*

eh. man kanske inte rosslar när man dör av ölsugenhet iofs..  man kanske hallucinerar och slänger sig ut från balkongen? eftersom min balkong ligger på andra våningen tror jag dock inte att jag dör. hm. en fotledsfraktur möjligen. om jag inte hoppar med huvudet först. men det verkar för läskigt.. nån måtta får det faktiskt vara på ölsugenheten.

ja, nu har jag spårat ur lite här. så här blir det punkt. bestämt punkt.

over and out

ia, med ölsugshallucinationer

låt: maximo park - our velocity

nu är det över!

Jaha, nu funkar det minsann. Tack tack. Trodde ett tag att allt var raderat. Men nej då, nu är allt i sin ordning.


Jag tror snart att jag kommer gå in i en bloggsvacka. Och att inte bloggkollega Ia verkar ha något att skriva gör ju inte saken bättre heller. Om det nu blir någon bloggsvacka så kommer det troligen bero på att jag plötsligt insett att den här bloggen faktiskt inte är helt hemlig längre. Det kanske är korkat att tänka "men det är ju ingen som läser" när den trots allt nuförtiden inte är alltför svår att hitta. Men det känns ändå skumt när folk frågar hur det går med ens kluvna hårtoppar utanför Norrlands klockan fyra en söndagmorgon. Eller när man blir outad mitt under en helklassföreläsning, vilket hände idag. Jag har i alla fall lärt mig att om det är någon som har stenkoll på alla så är det Örjan. Och nu kanske jag inte vågar sucka högt över alla dessa test utan bara kan skriva överpositiva saker om hur otroligt inspirerande och roligt det är med WISC (hmm, vilket det faktiskt är..men det kommer nu bara tas som allmänt smörande..).


Jaha ja. Efter skolan har jag varit och lämnat bort en del av mitt blod till bättre behövande. Alltså, blodgivning är typ bäst. Man får goda mackor och en present. Och så blir man ompysslad. Särskilt om man som jag idag får värsta yrselanfallet. Då vägrar de släppa en därifrån och kommer typ med saft och grejer. Lyxlyxlyx. Kanske ska simulera yrsel nästa gång även om jag mår bra. Dessutom inbillar jag mig att det inte är optimalt att gå på ett skitjobbigt intensivpass i kväll såhär efteråt, känns bra för samvetet för då har jag något att skylla på. Får helt enkelt se till att släpa med mig träningskläder till skolan i morgon i stället.


Ska bli sjukt skönt med fredag. Lite fest på lördag, och en massa slappande. Igår jobbade jag några timmar och det var så trevligt så. Kändes också helt bra att få betalt för att skratta i fyra timmar vilket jag i princip gjorde. De var på så bra humör och det bara smittade. Dessutom fick jag smörgåstårta. Inte helt fel. Och kvällen avslutades med EN trevlig öl på GH.


Eh, inget gnäll idag? Trevligt..


Helga


Albert Hammond Jr - Back to the 101

gitarrist från The Strokes som är väldigt bra på egen hand också..


ur funktion?

YNK

fullspäckad dag för en lat student..

Oftast är jag väldigt lat. Ibland har jag bara en sak inplanerad på en dag och tycker att det är nog mycket. Jag tänker på folk som jobbar heltid och undrar hur de orkar med sina liv. Särskilt de som har familj. Suck. Livet som student är egentligen ett lyxliv..


Inte för att det är det minsta synd om mig, men...kursen vi läser nu tar lite mer tid än tidigare kurser har gjort (och dessutom jobbar jag ibland..dock väldigt sällan) och plötsligt upptäcker jag att jag inte hinner med alla basgrejer som jag annars brukar ha massa tid över för (tvättar först när det inte finns några rena underkläder kvar och jag inte orkar köpa nytt). Denna tisdag har innehållit mycket och sett ut såhär:


9.45 Klipptid. Första besöket på länge på Hår och häpna (borde utlysas en tävling om töntigaste/fyndigaste frisörnamnet) för lite trevlig förändring och adjö till kluvna hårtoppar. Därefter diverse viktiga och halvviktiga ärenden på stan och i skolan 
13.15 seminarium om tester som mäter maximal prestation (och applåder i mängder, både FÖRE och EFTER varje grupp redovisat sina tester)
16.30 styrkemedelpass (passet med roligaste musiken..eller kanske, minst tråkig). Sen speedcykling hem, snabbmatlagning och knappt tid till att äta..
18.40 terapi (blablablabla, och så vidare). Därefter iskall promenad några varv runt ett hus (typ).
21.00 veckans mkt spännande avsnitt av House (dejtavsnitt!)

Morgondagen innebär ungefär lika mycket. Jag längtar efter en slapp dag då jag inte behöver gå utanför dörren, fast man får lite mer struktur på tillvaron på det här sättet. Jag slipper i alla fall än så länge hålla viktiga föredrag för människor som lyssnar på en som bloggkollega Ia. Men det kommer gå så riktigt bra, hon är ju en eminent sjuk gymnast (som aldrig sär skriver).

Nu ska jag stänga av min kära vän datorn och fortsätta läsa Linn Ullmans Innan du somnar. Är lite mer tillfredsställd idag för jag unnade mig godis till House. Är även lätt illamående eftersom jag har någon störning som innebär att jag inte kan köpa lagom mycket godis och inte sluta äta innan jag börjar mår illa.

God natt
/Helga

Belle and Sebastian - Get me away from here, I'm dying..


ia som KOL-föreläsare..

hjälp! jag råkade nyss tacka ja till att komma och hålla en ynka föreläsning om KOL för hjärt- och lungsjukas riksförbund här i hudiksvall.
min journalistmamma skriver en del om sjukvård här i hudiksvall och nu skulle hon alltså skriva om den lokala hjärt- och lungsektionen. hon nämnde för läkaren som var involverad att jag är med och leder en KOL-grupp på ackis, och han undrade då om jag kunde tänka mig att komma dit och prata om träning för KOL-patienter.
skvaller-mamma!


hilfe!

eeeh. undrar vad dom förväntar sig? hoppas dom inte tror att jag kommer ha en sjukt professionell overhead-presentation.. eller att jag är värsta KOL-experten.
ynk. önskar att jag hade min FYSS här.. (FYSS är sjukgymnasternas variant av FASS, men med lämplig träning, istället för läkemedel, för olika diagnoser..)

jaja. som sjukgymnast ska man ju kunna informera folk om det ena och det andra så det är väl lika bra att börja nånstans. det blir säkert kul. jag kan ju inte hinna ställa till med allt för mycket elände tycker jag..

over and out.

ia

låt: johnny cash - rawhide
en riktig vilda västern-låt. tror den varit med i typ filmer och sånt.. den är ganska kul iaf. fast johnny cash låter inte som han brukar..

nya morgonaktiviteter?

Den senaste veckan har vi inte fått DN på morgonen. Egentligen är det inte särskilt konstigt alls. Vi prenumererar nämligen inte på någon tidning. Jag gjorde det för mer än ett år sen, men efter att den halvårsprenumerationen gått ut har vi bara fortsatt få tidningen ändå. Mycket praktiskt. Jag har faktiskt till och med sagt till om att vi inte ska ha den eftersom jag var rädd att de skulle kräva mig på pengar, men det hjälpte inte det heller. Kanske hade vi en hemlig stalker i tidningsbudet som var snäll och alltid gav oss en av de överblivna tidningarna? I så fall har den stalkern slutat jobba. Eller så har de bara insett, mer än ett halvår för sent, att vi faktiskt inte förtjänar någon morgontidning. Nu har typ hela min morgonprocedur förstörts, det är ju meningen att jag ska äta frukost och läsa tidningen samtidigt. Läsa kanske är fel ord, men bläddra i alla fall. När tidningen är färdigbläddrad är frukosten slut, så är det. Men nu försöker jag hitta alternativa aktiviteter och kolla Nyhetsmorgon i stället. Troligen är det bättre för min allmänbildning eftersom de viktigaste grejerna upprepas och jag kan inte bara hoppa över allt sånt och koncentrera mig på typ Rocky, skivrescensionerna eller På Stan-bilagan. Men det är inte lika kul. Jag vill gratisprenumerera på DN igen. Ge mig min morgonprocedur tillbaka!

Idag har vi haft seminarium med demonstrationer av barntester. Väldigt givande och intressant faktiskt. Den här kursen är bra. Man lär sig faktiskt saker. Det kanske låter som om jag aldrig gjort det tidigare, men nu är det mer praktiskt och inte bara teorier hit och dit som man inte vet hur man ska tillämpa. Fast att vi ska klara av praktik nästa termin känns ändå otroligt skrämmande. Alltså, jag kan ju ingenting, hur ska jag kunna göra någonting utan att någon säger åt mig exakt vad jag ska göra? Fast det får väl bli ett senare problem..


Har tvättat idag, otroligt välbehövligt. Och nu bakar jag bröd. Det känns väldigt husligt och vuxenpoängigt att skriva att man bakar bröd, men jag tycker att det behövs lite motvikter till helgens partyinlägg också. Dessutom är det billigt med egengjort bröd. Då kan jag lägga mina pengar på annat mycket nödvändigare.


Den här veckan känns fullspäckad. Känns redan som om det borde vara onsdag. Men allt är ju bara så bra så det gör ingenting. Har faktiskt ingenting att bitterblogga om för tillfället (hmm, bortsett från DN då...alltid ska man hitta nåt!).

Helga

Math and Physics Club - Darling, Please come home
hittade detta band på braiga musikbloggen
WE SAY DISCO, de beskrevs som en blandning mellan Belle and Sebastian och David and the citizens..japp, bra är dem i alla fall!


idrottsmedicinkurs för ia!

hipp hopp hurra för mig! (jag tycker man SKA få credda sig själv vid behov.. iaf ibland..)

jag har kommit in på idrottsmedicinkursen!

så riktigt kul. nu ska jag bli expert på vad man gör åt pajade korsband och kanske tom hur man behandlar ett PFSS på bästa sätt.. äntligen!
har absolut ingen aning om kursen är bra eller ej, men det struntar jag i. det ska bli så riktig kul ändå. nackdelen är att jag måste investera i en stycke dyr idrottsskadebok, men det är smällar man får ta.. joppejdi, joppejda!

eh. ja. det var väl allt det.. börjar om en vecka.

over and out

nöjd ia

låt: marcus fagervall - don't look back in anger
eg tycker jag att allt som varit i kontakt med "idol" är ganska ynka. men låten är så riktigt bra och jag var iaf minst anti mot marcus. han sjöng ju cecilia lind. snifft.
forsabloggning.

nu är 50 % av uppsalabloggen ute på vift. i hudiksvall närmare bestämt.. eller faktiskt forsa, som är ett ynka ställe utanför hudiksvall om man ska vara ännu petigare.

sitter här i mysbyxor och snörvlar. har utvecklat allergi mot min pälsiga katt cat stevens och snorar förrunt. snyft. det konstiga är att jag tål fellow bloggkollegas katter lemursvans och halv-alv. okej, enligt helge heter dom zorro och alva, men i vanlig ordning kan jag inte låta bli att döpa om saker.. zorro HAR faktiskt särdeles lång svans och alva är av ynka storlek. dumma histamin, eller vad jag nu ska skylla på..!

eh. här i forsa händer inte mycket.. öh.. det snöar. och i morse satt det en sparvhök, eller en duvhök, eller kanske en gökhök.. nåja. hök som hök, i en buske utanför vårt köksfönster. den satt alldeles brevis vår fågelfrö-matgrej och hoppades förmodligen på att ngn liten korkad nötväcka, alternativt en stekt sparv, skulle flyga rakt in i munnen på den. det funkade inte. tillslut gav den upp och flaxade iväg åt annat håll. det blev genast småfågelinvasion i busken.

"hello, i'm johnny cash.."
nu sitter jag och lyssnar på pappas johnny cash-låtar. the man in black är bra. filmen walk the line är också bra. hans fängeslespelningar är sjukt bra. han har tom spelat på österåkeranstalten om jag missuppfattat det hela rätt.

nu ska vi in till stan. glada hudik. wohoo! jag ska göra glammiga inköp i form av linsvätska och ansiktskräm på hälsokostaffären. hade jag varit rik hade jag köpt svarta kläder och roat mig med att leka johnny cash.. minus knarket. nu är jag dock fattig student och får nöja mig med mina tönt-inköp.

over and out.

ia

låt: highway man - willie nelson, chris christoferson, waylon jenning, johnny cash
gubbarna är bra!

dagen efterblogg femtioelva eller nåt..

Söndagmorgon. Tänkte jag skriva tills jag insåg att klockan är typ tre. Har precis lekt snäll slav och följt bloggkollega Iiiiiia (obs! inte L) till Hudiksvallståg, var till och med så extremt vänlig så jag lät hennes packning åka cykel. Nu lyssnar jag på The Queen is dead och funderar på om jag borde duscha..snart..kanske..eventuellt..inte.


Några väl valda ord om gårdagen då: först mycket trevlig schlagerförfest i Sofias lägenhet som växer starka avundskänslor i alla fall hos mig (åhh trägolv, åhh kakelugn..). Schlagern sög, men allt ätbart var underbart (semlor, chokladbollar, kexchoklad, naturgodis, salta pinnar, vindruvor..). Sen begav vi oss i lagom tid till Norrlands och tappade endast en person på vägen. Väl på Norrlands verkade det så riktigt lämpligt med slippery nipples och billig öl. Mingel, bandtittande (de var inte alls så dåliga som jag trott..positivt..tror jag), snustiggande och det sedvanliga borttappandet av folk (Norrlands ÄR stort). Jag satte minimirekord genom att bara äta en pirog medan Ia valda att tangera rekordet fyra piroger (lovar att Norrlands pirogansvariga kommer läsa detta och porta henne från framtida gasksläpp nu....ungefär lika smart som att blogga om affischstölder så att Pang Musik upptäcker det). Sofia försökte tvinga alla att dricka tequila med henne, men det var ingen som nappade på erbjudandet. Vi träffade även minst en excentrisk ålänning som hotade med att stämma oss om vi la ut några bilder på dem på bloggen. Kvällen avslutades med att Ia fick ett jurist-fem-i-fyra-ragg som hon anklagade för att ha gått på Sigtuna (en sån riktigt god skola!). Haha. Sen halkade vi hem och somnade.

Vi hade världens största funflask som färdkost på väg till Norrlands, vi hade till och med hunnit dricka upp hela om inte statistiker-Josefin plötsligt inbillat sig att det var en lång kö vi borde ställa oss i (denna "kö" visade sig bestå av högst två personer)


Josefin och Cecilia diskuterar säkerligen något djupt som vi bloggare är för odjupa för att förstå..

Obligatorisk toalettbild, antagligen den hundrade i ordningen eller så..

Sofia med förkärlek för tequila och pirogsnattaren Ia


Idag har vi hunnit med att diskutera Strindberg (nu är detta uppkollat: ”Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett Höganäskrus i en svångrem om halsen...”) stödja Shimas överlevnad (troligen deras trognaste kunder). Dock fick jag ingen lök på min kebabpizza vilket gjorde mig lite upprörd. Tycker att de borde ha lärt sig vid det här laget att det bara är den ena som ska vara utan lök. I kväll ska jag på dejt med min juristvän. Funderar på att dricka cola. Det verkar vara en sån riktigt god idé.


Helga


The Smiths - Some girls are bigger than others
some girls mothers are bigger than other girls mothers


nykter indiekväll på ÖG

Igår var jag och bloggkollega på ÖG en sväng. "En sväng" är egentligen fel ord då vi faktiskt var där redan så tidigt som åtta och lyckades haffa ett bord för en öl (eller två). Det var en sån riktigt god plats. Ända tills ett stort och onyktert sällskap med stolstöldstendenser slog sig ned bredvid oss. Man var i princip tvungen att ta med sig sin stol när man skulle gå på toaletten för att inte bli av med den (och det var inga nätta små stolar heller utan stora fåtöljer), de försökte sig även på stolar som andra satt på ("är den här ledig?" "eh, nej, ser det ut så?"). Sen spelades en hel massa bra musik och vi satt och irriterade oss på det faktum att man ofta säger "åh, den här är så bra, den lyssnar jag mycket på" och ändå inte kommer på vad den heter och vem som gjort den. Mkt irriterande! Vi spanade även på folk, något man gör extra mycket när man inte hällt i sig alltför stora mängder alkohol. Folket var..ganska enhetliga. I alla fall vissa gäng. Alla creddiga indietjejer hade blankkammad page, nån söt liten klänning och second handig väska plus eventuellt kulturella glasögon. Killarna såg minderåriga och androgyna ut. Det ÄR sjukt kul att studera människor.


 

Vi passade även på att försöka föreviga ÖG:s eminenta toaletter medan det fortfarande var folktomt. Resultatet blev kanske inte jättelyckat då vi inte lyckade få med några snygga detaljer (kanske är toaletterna inte fina egentligen utan det är bara en fyllehägring..)


Sen strömmade det in folk och kvällens band The Big Picture spelade. De var inte så "big" direkt (och trummisen såg ut som ett husdjur som vi ville klappa!), men de var väldigt bra.  Efter det hälsades det på Cecilia med sällskap samt dansades en hel del på det svettiga dansgolvet en trappa ned. Bland annat Can't stand me now med The Libertines och Mr Brightside med The Killers spelades. Väldigt väldigt bra DJ:s måste jag säga.

randiga tröjor är hett på ÖG!


Redan vid halv tolv begav vi oss hemåt, åt varsitt håll. Vid det laget var det fullproppat med folk som trampade en på tårna till Pulps Disco 2000 och en ordentlig kö utanför. Tack vare att vi gick hem tidigt fick alltså två desperata köande komma in. Vi är godhjärtade.

Min klocka ringde halv sju i morse. Då var jag inte alltför pigg. Dagen har jag tillbringat på jobbet och nu är jag hemkommen och nyduschad för kvällens schlagerknytkalas hemma hos Sofia. Trevligt! Dessutom ska jag dricka sangria och dansa till mainstreammusik på Norrlands. Trevlig kväll!


Helga


Rock Plaza Central - Sexyback (Justin Timberlake cover)
rolig version av sönderspelad justin-låt..


tester till döds, terapi och tvättbehov...

Av någon anledning tvättar jag alldeles för sällan nuförtiden. Sist löste jag det hela med att köpa nya strumpor. Men nu tror jag att det är betydligt lämpligare, och framför allt billigare, att ta en sväng till tvättstugan. Frågan är bara när? I morgon är det ju fredag. På fredagar tvättar man inte. Undrar om det finns folk som tvättar på fredagkvällar? I så fall säkert stadgade parmänniskor som ändå sitter hemma i mjukisbyxor och tittar på Let's Dance. Något jag också borde göra i morgon kväll eftersom jag börjar jobba klockan åtta på lördag morgon. Men jag har ingen lust. Jag blev nyss lockad med hamburgare på ÖG tillsammans med ett hett syskonpar. På ÖG har de sjukt goda hamburgare. Och kanske en ynka öl till det. Orkar man dessutom sitta kvar en stund kan man till och med få dansa till lite bra indiemusik då det är klubb DaKapo.

 En sån riktigt god klubb!


Även denna dag har ägnats åt tester, tester och åter tester. Roligast var WAIS-figurerna och Wisconsin Card Sorting-testet. Återigen varm choklad från Fågelsången, men idag till ett mycket dyrare pris (hade turen att få betala alldeles för lite igår..trots att jag helt odiskret och orutinerat högt protesterade "VA? 10 kronor för choklad??"). Karolina Lassbo har förresten skrivit ett creepy blogginlägg om
Spädbarnslabbet, håller med om att namnet är lite halvläskigt.


Efter skolan gicks det en sväng på stan innan terapitimmen. Och åh vad mycket snygga kläder det finns överallt. Jag hatar att titta på kläder och känna att jag inte får. Men jag måste ha jeans. Och kanske några tröjor. Underkläder kan man aldrig få för många av. Inte heller partytoppar. Klänningar? Köpte i alla fall en skarvsladd och, efter mycket om och men, lite praktiska tidskriftsamlare. Dock blev det ingen dammvippa denna gång. Min sambo hade fyndat en skitsnygg skinnväska och en tuff trenchcoat på Återbruket för ynka 40 kronor! Hon lyckas alltid fynda! Sen terapi. För första gången kom jag prick i tid. Jag börjar lära mig.

Vår blogg har helt plötsligt fått typ en tredjedel så många besökare som vanligt. Har vi blivit så tråkiga? Visserligen är det rätt skönt att det inte är så många som läser. Men det känns rätt ynka när man jämför sig med andra bloggar på typ Bloggportalen..


I morgon ska jag beställa klipptid. Satt och synade mina kluvna hårtoppar i skolan idag. Det är i och för sig ett sant nöje att leta kluvna hårtoppar (och klyva dem..hmm, jag ÄR störd), men det stör mig väldigt mycket också.


Helga


The Big Picture - Just give me an excuse
spelar på ÖG:s DaKapo i morgon, fler låtar på deras My Space-sida..


flickflicka eller pojkflicka?

neeeej! ännu en lista! men jag tycker man SKA få fylla i meningslösa listor ibland. speciellt när man inte har ngt bättre för sig..

nu ska jag ta reda på om jag är flickflicka eller pojkflicka.

Min kvinnliga sida:
[ ]
Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[x] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present ?
[ ] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[ ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
Totalt: 18 poäng

Min manliga sida:
[x] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] Ätit en blodig stek?
[x ] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[ ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[x] Skött grillen under en grillfest? räknas att typ grilla korv?
[x] Läst en bok av Jan Guillou?
[x] Läst ett nummer av slitz?
[x ] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[x] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[x] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[x ] Läst nick hornby?
[x ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[ ]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[x] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar? eeh.. jag ställer mig faktiskt inte och glor i skrevhöjd om jag som omväxling råkar befinna mig på killtoan.
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[ ] Tävlat i att dricka öl?
totalt: 12 poäng

hmm. jag var tydligen mest flickflickig. trodde på förhand att jag skulle bli mest pojkflickig, men inte det inte.  jag är nog lite smyg-ljuv ändå. fast det var ju fåniga alternativ. ett stort antal killar skulle säkert få typ lika många, om inte fler, poäng som jag på flick-flickdelen.

ia

låt: the flaming lips - waiting for a superman
jag tycker knasbollarna i the flaming lips är så riktigt bra!

anti-låt: darin - everything but the girl
han är söt som ett husdjur, jätteduktig för sin ålder, osv osv.. men jag tål honom verkligen inte. ynk. dom spelar den här ynka balladhistorien minst två gånger i timmen på annars så utmärkta P3 svea. SNYFT!
sjukt roliga och bittra
knatten beskriver mina känslor för feeling för darin ganska bra..

godisluktande ia.

nu har jag investerat i två body lotions från eleven.se. det är livsfarligt att gå in på den sidan. det finns hur mycket roligt grejs som helst.. jag kunde inte hålla tassarna borta från en body lotion-grej med typ godis-lukt och en som tydligen skulle lukta orange-vanilla. det lät sjukt mumsigt..

nu har jag fått hem grejerna och mina misstankar stämde. de luktar verkligen otroligt gott!
godis-body lotionen kan man i princip ha som parfym, och apelsinvanilj-varianten får jag lust att äta. den smakade dock inte lika gott som den luktade kan rapporteras..


MUMS!

eleven.se hade dessutom stoppat ner några små gratisprover i paketet. det tycker vi om! även fast jag vet att det är ett skamlöst försäljningstrick så inbillar jag mig själv att de gör det för att de tycker sååå mycket om mig!
jag fick en liten parfymtest, en engångförpackning body lotion som luktade sockerglasyr. verkligen. samt en liten dos bubbelbad med chokladlukt. trevlo!
parfymen hette typ pink sugar och luktade faktiskt också väldigt mumsigt. det här med godisdofter kanske är min nya grej? jag kan kompensera min brist på ljuvhet i alla andra avseenden med lite ljuv och extremsöt parfymdoft.

nu ska jag inspektera ams hemsida och se om det finns några roliga sjukgymnastjobb lediga. eh. jag är typ arbetslös nu. tur att jag har några back up-kurser i vår åtminstone.

till verket!

ia

låt: dropkick murphys - the dirty glass
en very o-ljuv låt som bror tipsade om...