bad hair day..

idag hatar jag mitt hår. det är slitet (detta faktum KAN bero på att jag inte klippt mig sedan.. eh.. i höstas ngn gång.. hrmm.. host..) och jag börjar redan få en antydan till råttbrun utväxt i mitt röda. grr. nu passar det minsann för håret att vara snabbväxande. bara för att det är så ansträngande att henna det. jojo.

för att göra ngt åt saken knatade jag glatt in på l'artiste (salong i hudik som är aningens hipp inbillar jag mig) för att boka en tid lite spontant. det gick inget bra, förrädarna hade EN tid närmasta månaden. 14 augusti kl 10.30. jamen DET var ju trevligt.

jag vet att mitt hårogillande är spykologiskt. alltså, igår var det ju ok.. inte idag dock. och nu när jag väl bestämt mig för att håret är hopplöst så kommer det ju garanterat vara det även in the future (when alls is not at all well). ända tills jag sätter mig i frisörstolen. i oktober ngn gång som det ser ut nu. eller så får jag tänka om och gå till ngt annat ställe.. ska min spontanitet behöva sträcka sig så långt?

sisådärja! ett helt inlägg om mitt hår. som inte ens är snyggt. typiskt. mitt stackars hår blir endast outat när det är av ynka kvalitet. det kan faktiskt vara riktigt sympatiskt ibland också. även fast det känns fjärran nu.
har satt upp eländet i flätor. det enda som saknas är ett par lederhosen.

nu ska jag hämta min tvätt. och lyssna vidare på nick cave. han är cool. jag vill se honom live. varför kommer inte han till way out west? han har f.ö skrivit en roman. den kommer ut i höst om jag missuppfattat det hela rätt.

ia

låt: nick cave - stagger lee
från eminenta skivan "murder ballads". en hel skiva otäckheter. wohoo! en del skrik förekommer i bakgrunden.


ledighetscravings!

Nu har jag i stället för shoppingcravings fått en extrem längtan efter ledighet! Särskilt idag då solen strålar (visserligen finns lite moln men ändå, det är sommarväder!). Det känns som hundra år sen jag och Johan var i Nice, Milano och Bergamo och hade det fint. Men en till resa i slutet av augusti ska det i alla fall bli, härligt. Och innan dess så är det Way out west vilket ska bli helroligt det med. Det gäller bara att klara av de här två veckorna av jobbande som är kvar helt enkelt. Och egentligen är det bara idag, onsdag och torsdag kvar innan jag får långhelg och efter det är det ju bara en vecka kvar. Så det ska nog gå vägen. 

På torsdag efter jobbet åker jag till Södertälje, enligt yr.no (bästa vädersajten!) skulle det bli fint väder där till helgen medan det skulle regna här. Åtminstone när jag tittade för några dagar sen. Nu verkar det dock som det fina vädret omvandlats till regn och gråa moln. Dumt! Det är faktiskt inte bra att vara för beroende av vädersajter, jag kollar på "timme för timme" och avgör utifrån vad det står där om jag ska cykla till jobbet eller inte. Om det t.ex. står att det ska regna kl 10 och kl 13 så tänker jag att "men då är det ju lugnt, jag cykla hemifrån kvart över tolv så jag klarar mig!". Riktigt så exakta är inte dessa prognoser....(det har jag fått lära mig genom regniga cykelturer). I vilket fall som helst så blir det Slöddertälje trots vissa regnmöjligheter. 

I förra veckan såg jag Revolutionary Road och blev kär i alla fina 50-talskläder och igår kväll såg jag dramaserien Upp till kamp och ville leva på 60-talet (finfina kläder, stringhyllor och bob dylan....och så åkte de till månen också, vilket johan flikade in som sitt "vara ung på 60-talet"-argument). Nu blev jag därför sugen på en riktig second hand-runda till affärer med snygga 50-70-talsplagg (tyvärr är det ofta hutlösa priser i såna vintageaffärer..)


revolutionary road (den var inte bara sevärd för klädernas skull utan även väldigt bra, dock riktigt deprimerande)


upp till kamp - mods och annat folk i göteborg på 60-talet...


Helga

The Mo - Nostalgia Locomotive
har hört denna tidigare men inte vetat vad den hette...den är himla fin och jag tror den varit med i någon film eller något men jag kan inte minnas vad jag förknippar den med


sommar-playlist!

jag har satt ihop en fin liten lista med rel nya album på kära spotify. perfekt sommarmusik. tycker jag åtminstone.
trevlig och trallig och somrig pop!

paint your face av franska sliimy. så himla söt! särskilt "wake up" är lätt beroendeframkallande.. och sliimy låter ju rätt roligt också. bara det!
walking on a dream av empire of the sun. inte helt ny. men somrig. och så bra, så bra..
hands av little boots. en hype a la lily allen. pop pop! de brittiska flickorn kan minsann.
wolfgang amadeus phoenix av phoenix. de är ju alltid bra. lite softa sådär..
bitte orca av dirty projeactors. läste i spotify ngt om africa:aktigt och då blir det ju genast lite intressant sådär.. hade aldrig hört talas om dem innan.

ojoj. nu är jag alldeles för spiggpigg för att sova. och jag som ska upp ohemult tidigt och slava på ortopeden och kirurgen i morgon ja, slava! och en av ortopederna har fått för sig att jag skall serva hela sjukhuset verkar det som.. jag har blivit sökt både för att fixa ortopedgrejor på obs:en OCH barn! där jobbar jag verkligen inte.. och att säga nej har liksom inte varit alternativ där.
men bortsett från mitt gnäll så trivs jag med mina sommargöromål. ortopedi är kul. kirurgi är mindre kul. särskilt inte öppna bukar.. det försvårar mitt jobb när patienterna inte är ihopsydda.

nu ska jag iaf borsta tänderna. inga karius och baktus här inte!

puss!

ia

låt: little boots - new in town
små stövlar..

allmänt shoppingsug (cravings! vill ha! men vet inte riktigt vad..)

Jag har drabbats av en enorm shoppinglust. Lämpligt nog kommer den när jag har ungefär 40 kronor kvar på kontot och det dröjer nästan en vecka till löning (ja! lön! kanske lite mer än det sedvanliga studielånet! men å andra sidan ska det räcka till mycket..). När jag tittar i min garderob inser jag att jag inte har några kläder alls (att garderoben är proppfull har absolut ingenting med saken att göra), varje morgon klär jag bara på mig något som funkar att ha under cykelturen till och från jobbet och därför känns det jättejobbigt när jag är ledig och måste klä mig "på riktigt" och inte har något fint. Det är ganska behändigt att jobba i scrubs, man har inte så många val. Vissa morgnar när jag klockan halv sju stövlar in i omklädningsrummet kan jag till och med tycka att det är tillräckligt jobbigt att välja vilken färgkombination jag ska välja (blå eller vit över respektive underdel?) eller ifall jag möjligen ska ha den söta blå scrubsklänningen (som är min favorit men som jag fryser i om det är för kallt). Men det är ju rätt skönt att dra på sig sin jobbuniform och känna sig som alla andra. Och så behöver man ju faktiskt inte köpa så mycket nya kläder när man inte har så mycket tid till att använda dem, det är ju ändå ingen som ser vad jag har på mig ifall jag bara stannar hemma på kvällen efter jobbet. Nu har jag dock världens shoppingcravings! Det är inget speciellt jag vill ha, men jag vill samtidigt ha allt! Måste ta tag i detta någon gång när pengarna börjar rulla in, något ynka plagg kan jag väl få unna mig då tycker jag....eller två..tre, till billigt pris. 

Idag har jag varit i skogen och plockat blåbär. Det var mysigt, men en ondskefull myra bet mig i benet så nu svider det. Jag fick nästan ihop en hel liter, och då var det ändå rätt utplockat på sina ställen. Nu ska jag avgöra en visit på banken för att få in lite trevliga pengar på kontot. 

Helga

The Smiths - There is a light that never goes out
detta är nog min favoritlåt, den jag skulle säga om någon skulle hålla en pistol mot min tinning och tvinga mig välja. fick lite morrissey- och smithssug av att läsa Människohamn där citat dyker upp här och där. 

tisdagsuppdatering från trollhättan

Katt i knät och på tangentbordet, och katthår överallt. Jag flexade en timme idag och slutade två, underbart! Sen var det motvind hela vägen hem. Men jag gnällde inte för det för jag har kommit på den geniala idén att lyssna på sommarprogram på ipoden på vägen till jobbet. Hinner precis höra ett helt program på fram-och tillbakavägen, då är ju visserligen musiken förkortad (av upphovsrättsliga skäl...tydligen!) men ändå. Den kan man ju lyssna på sen om man vill då alla spellistor finns. I år rekommenderar jag än så länge främst Hanna Hellqvist, Nour El Refai, Kristian Luuk och Ann Heberlein. De hade även bra musik allihop!

Idag har det varit lugnt på jobbet. Det kom en ny sommarjobbare (woho, jag är inte längre nyast..men fortfarande är majoriteten 20 typ) som hade jobbat i hemtjänsten innan och var chockad över hur lite det var att göra. Vi var massa personal och bara halvfullt med patienter, de patienter som fanns var inte heller särskilt krävande utan hängde mest på sina rum i stället för att vilja prata med mig. Tråkigt faktiskt. Å andra sidan är det inte jättekul när man springer hela tiden och det plötsligt händer något dramatiskt som kräver insatser från många personer heller. Men lite mer än idag föredrar jag ändå...

Min lediga helg var trevlig. Liseberg med viss bakishet (det tar på krafterna att festa med 20-åringar...och ändå drack jag nog bara 4-5 öl..) rekommenderar jag dock inte. Vi rivstartade med Balder och jag kunde inte njuta utan fick fokusera på illamåendet. Sen släppte det dock och resten av åkandet gick fint. Jag åkte till och med uppskjutet trots att jag trodde att jag var emot sånt (och det var rätt härligt faktiskt). Avslutade med en Baldertur till minus illamående vilket kändes bra! 

helt klart coolaste berg-och-dalbanan jag åkt (inte för att det är så många..men..)..första nedförsbacken är fruktansvärd!

Nu fastnade jag i att youtuba berg-och-dalbanor, en sysselsättning så god som någon. I morgon är jag ledig och då tycker jag att det kan vara sol! (det verkar dock inte väderleksprognosen hålla med mig om...)

Helga

Röyksopp featuring Robyn - The girl and the robot
dubbel uppvärmning inför way out west blir det med denna låt, coolt skulle det vara om de körde den tillsammans!

so much music, so little time!

way out west i augusti. hipp hopp hurra för det! dock börjar jag redan nu känna en liten tendens till stress, för hur i allsindar ska jag hinna se allt jag vill hinna se? dagens i-landsproblem..

antony and the johnsons med göteborgs symfoniorkester. ja tack, hur coolt som helst!
andrew bird. han kanske spelar lite fiol för oss. det vill jag inte missa..
band of horses. cravings, cravings, vill se, vill se!
bon iver. så jag kan stå och mysa lite..
calexico. trevligheter.
echo and the bunnymen. klubbspelning. de har ju gjort "the killing moon" vilken måste vara en av världens bästaste låtar.
fever ray. iiiieeeek!
glasvegas. måste ses. de är ju från skottland! världens bästaste dialekt.
grizzly bear. bara för att jag förmodligen aldrig kommer att få se dem någonannanstans..
jenny wilson. hennes nya skiva är ju så riktigt bra.
lily allen. jamen såklart!
my bloody valentine. för att rocka till det en anings.
NAS. och hiphoprap kan man också klämma in.
patrick wolf. för att se vad han hittar på för finurligheter..
röyksopp. eple och poor leno! tjohoo!
vampire weekend. de är ju så bra! och sjunger om kommateringar! akademiker-musik!
wilco. de är alltid bra, skiva efter skiva.. deras senaste lite extra bra!
wolfmother. mera rock!

och säkert några flera.. har dock en känsla för feeling att jag inte kommer hinna med alla. vi får se hur det hela slutar..

nu ska jag tvätta.

bye for now.

ia

låt: wolfmother - white unicorn

denna får de gärna spela!

tonårsfylla och helgledigt

Jag har äntligen en ledig helg och har haft en fantastisk sovmorgon! Woho, superlativens dag känner jag. Det är halvregnigt ute och då får man sitta inne vilket faktiskt känns rätt skönt. Igår var det däremot fint, och Trollhättan har blivit fullpackat av människor (mest alkoholpåverkade sådana), öltält och krimskramsstånd. Fallens dagar kallas det och är tydligen årets händelse här. Jag har i veckan försökt luska lite efter vad som är så speciellt och fått till svar ungefär "det finns öltält". Wow, liksom! Tält där man kan köpa öl! Men det kändes ändå lite som festival att gå genom stan igår kväll, rätt så mysigt (trots fulla tonårsgäng i en masse). Vi hade sushi-och vin-picknick på ett lakan en bit ifrån den värsta folkmassan och jag fick lyssna på läkarklagande (inte i betydelsen på läkare utan klagande av läkare..). Johan umgås bara med klagande läkare, inga "å-det-är-ett-så-fantastiskt-yrke"-typer. Kanske försvinner dem efter att utbildningen är avklarad och man tvingas ut i den förskräckliga AT-världen. 

I morgon blir det Liseberg! Ska bli kul det, jag ska ladda med åksjuketabletter och mest åka berg-och-dal-banor för de är roligast. Nu ska jag stänga av datorn och fortsätta läsa lite i antingen Människohamn eller Motiverande samtal (troligen den förstnämnda). Har ju bestämt att jag ska läsa minst en bok i veckan så detta måste jag hålla, dessutom har jag en hög böcker från Trollhättans stadsbibliotek som ligger och väntar på mig. 

this is the fallpåsläpp, ganska dramatiskt faktiskt..och en av trollhättans få turistattraktioner!

Adjö adjö

Helga

Fibes, Oh Fibes! - Love Child
sångaren ser superdryg ut men han verkar ju ha självdistans och de är så riktigt bra

twitt twitt!

nu har jag också en twitt, så nu ska här twittras!

här håller jag till. ifall ni undrar vad jag har för ett suspekt namn så kan jag meddela att det är en metod som används för att diagnosticera lägesyrsel.

nu ska jag twittra lite mera!

twittrig kväll!

ia

låt: wilco - i'll fight
från deras senaste skiva. med en kamel på. denna gillade jag bäst.

äntligen fredag!

veckans sista rygg är avklarad, jag har varit och hämtat mina kollegas post samt försökt göra studiebesök hos lillebror på akuten (sistanämnda gick inget bra, han blev upptagen med abstinens-patient).. nu är jag hemma och funderar vad jag ska hitta på härnäst?

att fortsätta med min "sommardöd" känns som ett lagom ansträngande alternativ..


mitt hår har helt klart mörknat..

trevlig helg folks!

ia

låt: fatboy - born to love one woman
rockabilly-rock! typ.. bra är det iaf.

ljusblå!

nya bilder på vår lilla "ljusblå".. om några veckor får vi åka och hämta honom! ungefär 6 veckor bör underverket vara nu. lite drygt 8 v när vi hämtar hem honom. snart, snart... valpsäng finns redan införskaffad.


fluff!


fluff-fluff!

jag dör..

för övrigt undrar jag när man börjar tycka att bebisar är lika söta som kattungar, hundvalpar eller typ... ekorrar?

nu ska jag borsta tänderna, krypa till kojs och läsa "sommardöden" av mons kallentoft.

godnatt alla söta.

ia

låt: lissy trullie - ready for the floor
hon ska tydligen vara mycket myspace-hypad. här en hot chip-cover thingy.

ledig dag med plikter

Idag är jag ledig! Jobb hela helgen och sen en ynka dags ledighet. Men kommande helg är jag åtminstone helledig, då får vi troligen besök och ska med det besöket besöka liseberg (mycket besökande blir det!). Har sovit bort halva förmiddagen, men jag är sjukt trött så jag prioriterar det. Dumma trötthet! Har en halvlång initios-lista på saker att göra idag. Just nu är jag fast på första punkten (tvätta), sen har jag även lite trevliga aktiviteter som biblioteksbesök och lyssna på sommar kl 13. Halvtrevliga saker som att läsa på om ECT (inför fredagens medföljande då jag blivit hotad med skriftligt förhör) och kanske lite om motiverande samtal (efter att ha fått varit på ett liknande sådant igår vilket faktiskt var otroligt spännande). Troligen bortprioriteras dessa aktiviteter för läsande av Människohamn vilket faktiskt lockar mer en ledig dag såhär. Sen borde jag också ("det skulle vara bra om jag...") omsy lite kläder som jag haft liggande på hög sen långt innan flytten, packa upp mina sista grejer som ligger i en hög på bord och stolar i sovrummet och baka bröd. Städa ligger högt upp på listan också, men det vill jag faktiskt inte göra på min lediga dag utan vi får försöka få till det på torsdag i stället. 

Jag är lite trött på det här mysko vädret. Idag är det minsann fint, ser det ut som. Men kallt! Och solen går i moln hela tiden, så jag har inte ens lust att placera mig på balkongen. Kanske skulle man baka lite kladdmuffins med hallon i i eftermiddag? (haha, jag känner mig som en hemmafru...men jag har inte så mycket annat att göra). 

Här kommer i alla fall ännu en somrig bild, favorit i repris då vi tog en nästan likadan förra sommaren. 

Helga

God help the girl - Funny little frog
från en jättemysig skiva, om jag förstått det hela rätt ligger Belle&Sebastian-Stuart Murdoch bakom det hela som visst är soundtracket till en musikalfilm han skrivit..här är iaf en Belle&Sebastian-låt i ny tappning. 

målning..

i helgen är jag hemma i lumnäs iklädd röda snickarbyxor. mkt fashion det hela! utrustad med skrapa, penslar och vitfärg har jag gått lös på några vita lister på ett av våra hus.. får jag säga det själv blev det himla bra! det är kul att måla!

hm.. har faktiskt inte sysslat med så mkt annat än detta i helgan. målat och ätit pappabakade mandelnasse-bullar för hela slanten! ja, och hennat håret då. färgen har mörknat lite sedan i fredags f.ö. rätt coolt att man kan få sånt resultat med torkade blad, citronsaft och en ynka skvätt honung. fascinerande.. och miljövänligt! (och särdeles tidkrävande.. alltid ska det finna sen hake. hmpf.)

i eftermiddag ska vi iväg med grannarna till fiskrestaurang i söderhamn. muuuums! gott med firre! inte mer än rätt att jag också får lite sus och dus! lillebror har nämligen långhelgsledigt och är ner hos storebror med familj i nybro, och de skulle gå på  allsvensk fotboll! kalmar ff mot djurgården! fuuuuuusk! vill med. men nu får jag åtminstone fiskkompensation..

ja, jag har eg inget mera vettigt att skriva..

nu ska jag gå och inspektera mitt hår en stund. är alltid väldigt spegelfixerad efter jag gjort ngt drastiskt med mitt hår..
till verket!

ciao!

ia

låt: beach boys - fun fun fun
the somrigaste there is!

gnäll gnäll gnäll!

Just nu får bloggen återgå till att vara gnällblogg för min del. Det var skönt bara att skriva ordet "gnäll", nu vet jag inte riktigt vad jag egentligen ska gnälla över. Förutom att jag typ är sjuk eller något, i vilket fall som helst har jag ont i magen hela tiden i kombination med jobbig svidande huvudvärk. Och är så trött att jag bara vill bädda ner mig och sova ett dygn eller två. Men icke, här ska jobbas hela helgen. Dessutom är vädret bipolärt (ösregn-sol-molnigt-duggregn-sol-ösregn) och jag måste åka till jobbet om en dryg timme, har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska ta mig dit (cykla, buss, tigga skjuts?) men ska jag cykla måste jag hitta mina regnkläder, ska jag ta bussen måste jag åka så jag är på jobbet en timme innan jag börjar för att inte komma försent och ska jag tigga skjuts måste jag ringa runt lite. Jobbiga beslut alltså! Igår kväll var jag åtminstone ledig eftersom jag hade jobbat dag och vi var ute och åt på Meza-restaurang med två AT-kollegor till Johan med respektive. Skönt att ägna sig åt någon normal helgaktivitet i alla fall, trots att det känns som typ onsdag. Åh vad jag längtar efter att få ha kontorsarbetstider och vara ledig på helger! Sen kanske man kan jobba typ 75% också och vara ledig mer än så. Instämmer i de gamla slagorden "vi vill ha sex, vi vill ha sex, vi vill ha sex timmars arbetsdag!". 

För övrigt rekommenderar jag alla att gå in på www.bok.nu och betygsätta lästa böcker, surfa runt och få lästips. Jag har botaniserat lite på Trollhättans stadsbibliotek och ska dit igen på tisdag tänkte jag, de har ett sånt riktigt gott utbud och det är inte en miljon reservationer på de populäraste böckerna som det brukar vara i Uppsala. 

Hoppas ni har en trevlig och ledig helg allihopa! Ska i alla fall muntra upp bitterinlägget med en liten bild så ser det lite roligare ut...


smögenskutt under ett dagsbesök tidigare i sommar/vår...kallt ser det ut att ha varit i alla fall

Helga

Broder Daniel -Happy people never fantasize
min favoritneggomusik, de är så härligt deppiga...

henna for hair!

nu har jag också gjort ett försök med henna i mitt hår, och resultatet blev faktiskt inte alls så dumt!

jag följde min
henna for hair-instruktion till punkt och pricka;
1:blanda hennapulvret med massa citronsaft, typ 2,5 dl i mitt fall, till potatismos-konsistens.
2: låt stå massa timmar, 8-12 ca.
3:blanda ut med mera citronsaft (plus lite flytande honung) till tjock yogurt-konsistens.
4:gegga in det hela i håret, som är nytvättat och torkat.
5:plasta in med palstfolie
5:låt verka i några timmar, 4 rekommenderat men jag orkade bara 3..
6:skölj ur. det tar ett tag...
7:voila! red head!

tror att färgen dessutom ändras lite första dagarna. i går var den mer orange men nu börjar den mörkna lite.. oxidation?


före


under


efter

det är riktigt roligt att vara red head. det har jag aldrig testat förrut faktiskt..

nu ska jag snart åka ut till lumnäs en sväng. tror jag ska ta och måla lite på en vägg.

puss ia

låt: the jayhawks - save it for a rainy day
hennafärgning är en utmärkt sysselsättning en regnig dag! och att lyssna på jayhawks också..

valps!

den 2 augusti får vi en ny familjemedlem. en liten vit och fluffig sådan! det blir en liten valp av rasen vit herdehund som då ska få flytta till lumnäs. iiiih. jag dööööör!


en sån här liten fluffig pilt, möjligen med ngt större öron, kommer bli den nya familjemedlemmen. bilden är nallad från
kennelns hemsida.

ja, kan det inte helt enkelt ta och bli augusti nu direkt?

puss ia

låt: noisettes - don't upset the rythm
en ärtig liten poplåt.

söndagshuslighet

Jag bakar bröd och lyssnar på trevlig musik, närmare bestämt en way out west-playlist på spotify. I helgen har jag solat utan att bränna mig (bra där!) och läst bok på en klippa. En hel massa bad blev det också, för det lite sämre vädret kom hit först i natt. Nu är det nästan skönt att det är lite mer vanlig svensk sommar och moln, man orkar ju göra något och slipper vakna helsvettig om nätterna. Det kan väl regna lite i morgon kväll och på tisdag förmiddag och sen bli fint sommarväder med sol och sånt igen? 

Nu har jag haft min första lediga långhelg och det dröjer ända till slutet på juli innan nästa kommer. Jag vill ha ett kontorstidsjobb och det känns faktiskt rätt fantastiskt att det här troligen är sista sommaren jag jobbar med något som jag sen inte kommer att hålla på med. Betald semester är också något som verkar rätt så trevligt om jag ska vara ärlig. Dock är det skönt att jobba lite som omväxling till allt pluggande och det flyter på och är till och med spännande. Eftersom jag alltid kommer att ha sekretessbelagda jobb så är det ju inget att blogga om egentligen...

Way out west ska bli mycket trevligt! Ser fram emot lite festivalande för det var riktigt länge sen, även om det är en bekvämlighetsfestival där man slipper tält vilket också känns rätt befriande. Dock hade jag också velat vara på Way out west förra året och se Broder Daniels sista spelning, det hade nog varit rätt magiskt trots att jag inte är en liten pandatjej (fast de små pandatjejerna som finns nu var väl knappt födda när BD började sin karriär...om det ens finns pandatjejer? är alla emos nu eller?). 

Näpp, nu ska jag titta till mina kära bröd och sen ska jag laga lite mat. Kram alla kära vänner, saknar er här...det är trist att inte kunna snacka skit, dricka öl på Bryggan eller äta glass i solen i gott sällskap. 

Helga 

Amadou & Mariam - Je pense à toi
söt liten låt!