förfest, fest, efterfest..

Jag har precis kommit hem från en efterfest. Det känns lite pinsamt att kalla det efterfest när klockan inte ens är midnatt, men det kändes verkligen sådär lagom avslaget...festvärdinnan parkerad i sängen med sötaste hunden och några envisa gäster i form av typ jag och fem till som vägrade gå hem och satt och lyssnade på mysskiva med typ Morrissey och Jens Lekman. Vi satt och gäspade ikapp (och hade gjort det sen niosnåret ungefär), men det var trevligt ändå. När man börjar med seriös champagnefrukost klockan nio tycker jag faktiskt att man SKA få efterfesta vid tio på kvällen. Valborg i Uppsala helt enkelt. Tidigare år har jag minsann varit alive and kicking fram till 04 men i år verkar åldern ta ut sin rätt. Detta gällde uppenbarligen nästan alla i sällskapet också, förutom några tappra typer som vågade sig ut i nationslivsnatten.


Men..det har varit en mycket trevlig dag. Komplett med häng i Ekonomikumparken, olaga kissning i diverse buskage (jag har hittat en perfekt kissnödighetssjälvsfrände i Sofia - våra blåsor är mycket synkroniserade..och små..), köande till Göteborgs nation (i en eeeevighet), obligatorisk helgalen champagnegalopp med resultatet hårinpackning two-in-one (öl och champagne), hemfärd och pizza, grillfest utan grillning (förutom den halva kycklingkorv jag faktiskt fick i mig efter allt pizzaätande)...och..som sagt, efterfest vid 22-tiden.


Jag är nöjd, men trött.


Och, så klart, dagens uttryck: styv kuling. Kan användas i alla situationer och som svar på i princip vilken fråga som helst.


Nu lockar sängen extremt mycket (Åsa har visserligen äcklat ner den genom att lägga sin champagneindränkta kropp där men hon var snäll nog att lägga sig på överkastet och låta bli att kissa i sängen). Jag har en extremgosig katt i knät, vi ska sova sked.


God natt och trevlig valborg så här framåt morgonkvisten (ehm, jag är faktiskt snart 25, man kan inte begära att jag ska orka gå ut två dagar på rad och sen hålla mig i form ännu en heldag + kväll och natt).


Helga


Jens Lekman - The cold swedish winter
japp, det har varit iskallt idag, men på dagen var det helt okej när solen sken på oss i ekonomikumparken


trevlig valborg!

Välkyld champagne, knytfrukosttillbehör, blå drinkar för dagen och picknickkost är nedpackat och nu är det snart dags att cykla iväg. Trevlig valborg alla uppsalabor. Vi ses i Ekonomikumparken och på champagnegalopp någonstans!

Kvalborg igår, två förfester, Laakso på v-dala (mkt bra!), en fjärde groupie dök upp (haha, alla våra groupies är killar med bra musiksmak!), cykla hem för att få minst sex timmars sömn, och så var det igång igen...


Helga


Oasis - Champagne supernova


hångelfelskrivning..

idag skulle jag skriva "jag blir så hångelsugen när jag lyssnar på magnetic fields.." till helge på msn. eftersom min mentala simultankapacitet bara klarar en msn-konversation åt gången så råkade jag dock skicka detta till fel person. killen som fick det tror säkert att jag want him so bad nu..

jag skämdes ihjäl  i två-tre minuter, men sen funderade jag vidare och kom på att det var ganska kul.. hehe.

nu ska jag handla saker till knytfrukosten i morgon. typ 20 stycken pägg.

puss och kram och en sådan riktigt trevlig kvalborg alla!

ia

låt: smashing pumpkins - bullet with butterfly wings

en hård helg för uppsalastudenter

Och så ska man snart ge sig iväg igen. Ännu en (mkt lugn) förfest och ännu en utgång, på v-dala igen (vi börjar bli en del av inredningen där). I kväll är det Kvalborgsgasksläpp med Laakso på scen. Egentligen går jag bara dit för konserten som säkert kommer börja alldeles för sent så man ändå inte kommer i säng i lagom tid för att orka gå upp klockan åtta i morgon bitti och bege sig iväg till champagnefrukosten. Fullspäckad helg med andra ord. De första åren fattade jag inte grejen med att börja festa innan valborg utan körde ett ambitiöst upplägg på självaste Sista april i stället. Jag vet inte vad som är bäst. De överdrivet partysugna körde igång redan i torsdags för en fem-dagar-på-rad-fest, för mig räcker det med tre dagar (åldern tar ut sin rätt). Jaja, det är väl trevligt att få leka lite festival då och då, finns ju bara en valborgshelg om året och då får man passa på.

Men gårdagen var mycket bra, som alltid på Velvet. Vi skulle ha vår förr så vanligt förekommande fyra-små-skutt-förfest. Kanske var det bristen på rödvin som gjorde att det inte funkade, kanske var det vår upprördhet över bland annat sjuksköterskors löner och Slitz som tog över. Sen blev vi i vanlig ordning senare än planerat och när vi dök upp på V-dala hade Darren Hayman nästan spelat klart. Mkt trist eftersom han var väldigt bra. Vi lyckades i alla fall credda honom lite efter konserten och även tjata om Peppermint taste och Hymn for the Alcohol, han var ganska trevlig (trots en vägran att spela dessa låtar) men sa någonting om att svenskar verkade dricka väldigt mycket och att alla på v-dala nog kommer ha huvudvärk i morgon (läs idag)...åtminstone tolkade vi det som ngt sånt, vi har lite svårt att förstå utrikiska även om han pratade sån riktigt tydlig brittiska. Sen dansade vi järnet i några timmar tills Vapnets "Kalla mig" spelades och vi blev utslängda på gatan och tog oss till Max där vi träffade på en ny groupie. Alltid lika trevligt.

Intryck från V-dalas toalett den 28 april runt 23-tiden:
"Sjungom studentens lyckliga dag"  från en toalett och spyljud från en annan...kändes såå 18-år-och-studentskiva. Man kanske borde ta och växa upp?

Jag vet inte vad jag ska ha på mig i kväll. Dagens i-landsproblem.

Helga

Manic Street Preachers och Nina Persson - Your love alone is not enough
de maniska gatupredikanterna i en duett med cardigans-nina..

tre bloggroupies! wohoo!

Kära dagbok. Igår var vi på Velvet. Vi drack tre äckliga öl var, hittade tre groupiesar och en uppsättning killar (bildbevis!). Sen var kvällen över och vi gick och åt minimål på Max. Det var gott.

image628
ia, evinrude (nisse) som är tillfällig besökare från lkpg och de båda rödhåriga sjuka sköterskorna david (excentrisk) och tomas (ias broder).

image629
darren hayman från hefner spelade. dock vägrade han spela peppermint taste pga att den var för svår (?). mkt skumt tyckte vi..

Tack och hej - leverpastej

i(ng)a and helga from sweden

låt: [ingenting] - punkdrömmar
spelades igår. en sådan riktigt god låt..

kärlek

image625
image626
image627

/Helga hjärta Zorro

The Plan - Mon amour

spontaniteten personifierad

Varken jag eller bloggkollega är särskilt spontana av oss. Jag tycker att spontanitet har fler negativa sidor än positiva och att en del av nöjet är själva planerandet och längtandet. Vi tyckte att vi var så riktigt spontana då vi bokade vår Londonresa i höstas (ända tills min syster Clara påpekade att det inte var särskilt spontant att boka en resa en månad i förväg, utan man skulle minsann boka typ kvällen innan för att det skulle räknas som spontant..), för att inte tala om hur sjukt spontana vi var en eftermiddag på Öland då vi inte hade något planerat boende för natten och gick in på campingen på badplatsen vi var på för att fråga om vi fick sova där (spontanitetspoäng!).

Nu verkar jag dock vara den enda som håller kvar vid min rigida sida. I morse klockan halv åtta då jag var på väg till jobbet fick jag nämligen ett samtal från Ia:

"Helga (givetvis på åländska). Jag är spontan! Jag ska åka till Åland snart. Tänkte bara höra om du ville ha lite blå drinkar eller nåt..".

Jag blev självfallet mycket chockad eftersom jag pratat med henne kvällen innan och hon då inte haft några som helst båtplaner. Men, blå drinkar är ju alltid trevligt (och perfekt till valborg) och det är tufft att det är någon av oss som kan göra oplanerade saker.

Nu är jag hemkommen från en jobbdag som involverade en trevlig tripp till Sala med god lunch och guidad tur i världsmetropolen. Sämre extrajobb kan man ju ha. Ska nu göra ett ickespontant inhopp i min dusch och sen ta itu med diskberget.

Helga, fortfarande ospontan..

Laakso - Västerbron
"Västerbron, I hate walking on you
it's six in the morning, you make me think of falling
Västerbron, you show me such great heights.."


kritisk gräns = EN öl..

ikväll skulle jag ha hängt med två rödhåriga male nurses och en tillfälligt hitrest maskiningenjör från linköping. vi åt tacos och drack öl, och sen var det kört.. jag blev astrött. efter EN ynka newcastle. pinsamt.

jag spelade lite tv-spel för syns skull men i tankarna hägrade sängen. jag som diskuterat valborg på msn med ingenjören och påstått att då orkar jag minsann festa ordentligt fleeeera dagar i rad, osv osv..
japp. jag står verkligen för det jag säger. mink..

en öl.. EN ynka öl.. jag säger då det.. åldern (och jobbet? att lära sig ett bökigt mink-datajournalprogram tar på mina ynka krafter..) tar ut sin rätt.. hur kommer jag då vara om ett år? förmodligen börja prata om att "det är ju en dag i morgon också.." efter en halv lättöl. var den enda tjejem i sällskapet, och givetvis den som gick hem och la sig innan tio.. kvinnor kan!

usch. imorgon ska jag kompensera detta. annars kommer jag bli mobbad i alla de år för min valbrogs-hybris.


tänk när valborg handlade om en brinnande pinnhög.. det var i alla fall endast det jag förknippade med valborg när jag var ett litet knytte.

nu ska jag lägga mig och lyssna på den utmärkt bra-a skivan "z" av my morning jacket.


kolla vilket fint (och konstigt) omslag "z" har!

halvfina hälsningar //ia

låt: jonathan richman - velvet underground
jag lyssnade på skivan "i, jonathan" på repeat under min västeråspendling idag. denna låt ingår. och världens finaste "that summer feeling". jonathan richman är för övrigt med i filmen "something about mary" och står och spelar nånstans (minns ej var dock).. men lite coolt är det.

sådär! det var dagens mer eller mindre värdelösa vetande folks!

det här är inte ett blogginlägg

Jag har verkligen ingenting att blogga om. Men eftersom bloggkollega vägrade skriva ett sjukgymnastiskt inlägg så tänker jag tråka ut folk lite till. Idag är tydligen sista varma och sköna dagen på ett tag nu, det firades med glass och macka på soligaste stekarplatsen på Fågelsången efter skolan.

Snart börjar Valborgshelgen, fullspäckad och hypad. Men det blir nog bra. Bara man har morgonen planerad (check) och dricker sånt som inte gör att man blir kissnödig var femte minut (svårast) så brukar det hela lösa sig rätt smidigt. Ett annat problem är att det ska bli iskallt, det känns olämpligt med tanke på att Ekonomikumparkenhäng och grillfest står på schemat.

image624
det var faktiskt kallt på valborg förra året...dock inte 6 ynka grader..tror jag..efter ett tag brukar man ändå inte bry sig.

Haha. Jag är ganska störd. Har under den senaste timmen haft två (mer eller mindre) givande konversationer: en med en geting och en med en humla. Humlor är sötare än getingar, men båda var väldigt stora för sin respektive art.

Helga

All Teeth and Knuckles - Let's undress and listen to CSS
roligaste låtnamnet..


en hyllning till v-dala (en sån riktigt god nation)

Jag måste bara passa på att uttrycka min kärlek för V-dala nation som fixar så bra klubbar hela tiden. Satt och bläddrade i min sambos nationstidning och såg att förutom Laakso på söndag så kommer eminenta Shout Out Louds att spela i mitten på maj och en favorit i repris: Vapnet senare i vår. Som om det inte var nog så är visst den där Darren Hayman som spelar på lördag före detta låtskrivare och sångare i Hefner som ju har/hade mkt roliga texter (jag äälskar Peppermint taste, den lyssnade jag alltid på när jag åkte bil fram och tillbaka till Arlanda...tack vare min vän Emmas blandband som hon fått från sitt indiepopex blev jag lite mer bildad på området..)

image622 valborgspop

image623           bästa klubben


Eftersom det här nu blev ett väldigt konsertinriktat (eller kanske snarare popnördigt) inlägg så ska jag även passa på att credda Kalmars nation för Concretes-spelningen nu på fredag! Det sämsta med Uppsala skulle kunna vara att det ibland är för mycket roliga saker man skulle vilja gå på och för lite tid, pengar och uthållighet (jag börjar faktiskt bli gammal, man orkar inte gå ut fyra dagar på rad då).  

Nu ska jag äta lunch och sen cykla till skolan och söka praktik.

Helga

Shout Out Louds - Tonight I have to leave it
mkt mkt bra..

såhär roligt är mitt liv:

Alla vill säkert läsa vad jag har gjort idag, för mitt liv är så sjukt spännande, särskilt en dag som denna. Ironiska generationen..hrm, idag har jag i alla fall:

* Suttit på Dag Hammarskjöld-biblioteket med minst en jurist med välstruken skjorta, världens minsta dator, mycket blond flickvän och noggrannt flikerade böcker
* Köpt valborgsbiljetter på v-dala och grävt i faxhögar efter gästkortskopior
* Fikat nere vid ån med gräddig bakelse som gjorde mig mätt fram till halv åtta i kväll typ..
* Läst lite till, blivit lagom psykoanalyserad och cyklat hem till gnällig katt
* Lyssnat på Bright Eyes senaste skiva som är bra
* Sett på "Tack gode gud.." - kul program.
* Funderat över praktik men inte blivit klokare...funderat över min beslutsångest vad gäller typ allt (kunde t.ex. inte välja bakelse när jag var och fikade..)...slutat fundera och bestämt mig för att blogga ett fullständigt meningslöst inlägg om min dag i stället.

Varsågoda, det var en nästintill fullständigt redovisning av min dag.

Nu ska jag och bloggkollega beställa godisluktande bodylotions från
eleven.se...problemet är bara att jag är för fattig och för snål för att lyckas komma upp i ett sånt belopp så vi får gratis frakt...jag får skylla på att jag faktiskt är fattig student och ingen yrkesarbetande sjuk gymnast. Dessutom härmar jag hennes val av godislukt så vi kommer få planera våra insmörjningar så folk inte tror att vi är samma person....är ju lätt hänt annars eftersom vi redan blir ständigt anklagade för att inte har några andra vänner när vi träffar på de gamla vanliga personerna man möter varje gång man går ut...(vi brukar vara så stolta när vi går ut med andra, vilket faktiskt inte händer alltför sällan, så vi gärna visar upp de personerna lite demonstrativt sådär..)  

Helga

Eldkvarn - Fulla för kärlekens skull
både bloggen och skivan heter visst Svart Blogg

dagsländejoggare..

nu har jag varit ute på en trevlig skogspromenad i musikaliskt sällskap av the flaming lips och guillemots. uuunderbart väder, som bloggkollega redan så fint har påpekat.

min idylliska promenad stördes dock med jämna mellanrum av hurtiga människor i tajta byxor som med mer eller mindre spänstiga steg joggade förbi.
vad är detta? var kommer de ifrån. ligger de i ide under vintern och väcks upp av den första vårvärmen för att sedan intensivt springa omkring tills de dör/återgår till sin dvala ungefär i juni?
för under sommaren, hösten och vintern är de minsann betydligt sällsyntare. några (förmodligen genmodifierade) exemplar joggar året runt, men de flesta försvinner under mystiska omständigheter efter våren..

jag stör mig på joggare för att de får mig att känna mig som en lat människa. jag tycker inte om att påminnas om att jag är en lat människa. i dagens samhälle är det dåligt att vara lat har jag förstått. jag vet att jag är lat. jag lever i vanligen i lycklig harmoni med min lathet så länge det inte kommer sneaky joggare utskuttande ur vartenda buskage.




då påminns jag obarmhärtigt om att jag inte har kvar toppkonditionen (ok, inte topp. men bra var den minsann) som jag hade i gymnasiet. då spelade jag fotboll och hade extra idrott som tillval i skolan = träning minst en gång per dag. tro det eller ej. jag brukar ofta lyckas lura mig själv att den konditionen fortfarande finns kvar. efter fem år.. o jaa..
..att jag sedan tjatar på mina patienter att kondition är en färskvara är en helt annan sak! bortträngning är en effektiv copingstrategi..

nu ska jag hurtigt jogga in i duschen. blev ju sååå svettig av min promenad.. *puh puh* iofs så ökade jag farten så fort ngn joggade förbi så det i alla fall skulle verka som om jag var ute och powerwalkade. dessa tillfälliga fartökningar gav säkert lots of träning!
konstigt att man kan tycka det är kul att springa efter en boll hur länge som helst, men att springa bara för springandets skull suger bigtime.. dessutom passar jag inte i tajta joggingtrikåer. mitt skogstraskande är nog ett vinnande koncept för mig..

ia, skogsflanör

låt: essex green - snakes in the grass
inga snakes idag, bara joggare..

playa del fågelsången

Äntligen sol i Uppsala igen. Jag hade inte riktigt förstått att det verkligen var varmt igen förrän jag cyklade ner på stan och såg tecknet: åkanten helt fullproppad med glassätande människor. Nu har jag lite praktikbeslutsångest. Högen framför mig har efter några genomgångar minskats ner till tolv platser, men hur ska jag kunna välja fyra? (och här kommer beslutsångesten in i bilden, kanske borde söka till någon slags ångestmottagning i alla fall.) Grr.


Har suttit i solen på konditori Fågelsången med Cecilia och Lina och bara njutit av värmen som nu ska stanna ett tag (hoppas jag..). Att jag sen inte studerat så mycket som jag borde är inget att tänka på än på några dagar. Massa grannar har fest ute på gräsmattan - säkert vårtecken!

Och snart ska jag till ÖG och äta mat med min före detta biomedicinska vän (vi är de som hoppade av och därför måste vi fira det med nationsmat en gång i månaden).


psykologhaket nummer 1...vi ser till att de överlever


Helga


The Apples In Stereo  - Energy


om att dö av skratt när man borde plugga

Jag tröttnade på affect phobia och bestämde mig för att bilda mig genom bloggläsning i stället. Av någon anledning fastnade jag på Claras o Carros blogg som aldrig uppdateras vilket är väldigt synd eftersom jag skrattat så mycket så jag gråtit de senaste tio minutrarna. Okej, det kanske är lite internt men Södertäljes krogguide är ändå vad varje person som någon gång besökt eller tänker besöka Slöddertälje/Södertäljyeah borde ha lusläst och memorerat.


Världens 10 skönaste människor
i Claras o Carros version är också en höjdare. Jag är en sån riktigt snäll storasyster som passar på att ge Clara lite välförtjänt publicitet på sin 20-årsdag (ehm, eller också överskattar jag den här bloggens betydelse lite väl mkt...).


Nu ska jag ägna mig åt lite allvarligare grejer. Typ tidig lunch.


Laakso - Death of Laakso                                                                                                              
nu har jag äntligen lyckats nedladda skivan och gick runt hela gårdagen med "come with me, come with me to helsinki" på hjärnan. det finns dock enligt mig betydligt bättre låtar på den mkt bra skivan "Mother am I good looking"..  


sjukt gymnastiskt..

folk undrar om jag har blivit utköpt ur bloggen av helge, men så är icke fallet.. även om man kan tro det vid tanke på hur extremsällan jag bloggar. men jag har typ inte tid. jag sitter på en buss, jobbar, och sitter på en buss, lagar mat och somnar sedan vid tidig pensionärstid.. fancy.

imorgon ska jag stalka en undersköterska halva dagen. dom börjar klockan sju. ska jag börja klockan sju måste jag gå upp vid typ.. halvfem. vansinniga tid! dock går det inga bussar till västra aros (=västerås) lagomt till denna ohemula tid, så jag får vackert komma klockan åtta och göra mig impopulär pga olaga sovmorgon..

angående jobbet i övrigt så har jag fortfarande typ ingen koll. eller lite kanske jag snappat upp, men jag har tex ingen som helst koll på mina patienter. ska få dem överrapporterade på onsdag och sedan har jag journalprogramsutbildning torsdag-fredag (trevlig med en datajournal man måste ha TVÅ dagar på sig för att fatta.. ynk..) och ledigt på måndag-tisdag, så när jag börjar jobba självgående på onsdag kommer jag ändå inte ha någon koll. mink!

men jag har blå arbetskläder (minst genomskinligt) samt en egen kalender. jag kanske kan lura någon att jag är asbra om jag viftar lite med kalendern och muttrar något om teamronder och hjälpmedelscentraler..
uhuuu! jag ska förskriva hjälpmedel också. det hade jag förträngt.. ännu en sak att lära sig.. yl.

längtar tills sommarvikarien kommer. då kommer jag i alla fall inte vara mest förvirrad. eh.. hoppas jag..

image621
detta är den lyxigaste varianten av rollatorer. den får jag endast förskriva vid speciella fall. skulle jag vara rörelsehindrad skulle jag lätt vilja ha en sån här. röd och fin..

nu får det vara nog med jobbloggande. jag ska bre några mackor tills i morgon. frukosten intages på bussen. mkt smidigt och ger mig några minuters extra sömn..

ska nog lägga över lite ny musik på mp3-spelaren också. the libertines, jamie t, the stone roses, moldy peaches och andrew bird har varit sådana riktigt goda sällskap, men nu är det dags att gå vidare..

ia

låt: jamie t - salvador
en musikskrivande engelsman vi träffade i london sa att han han var en manlig lily allen, vet inte om jag håller med om detta fullt ut, men bra är han. speciellt denna!

glödlampsbyte

-How many therapists does it take to change a light bulb?
-Only one, but the light bulb must really want to change..

Blä vad jag är uttråkad. Nu ska jag träna i stället. Och bara för det så fanns det inga bra pass klockan halv fem. Mink (jag stjäl bloggkollegas uttryck, det känns på något sätt mer sofistikerat än "bajs")

Helga

Timo Räisänen - Let's kill ourselves a son

pluggpaus och sommarplågor

Idag är en sån där dag då jag bara går runt i sunkiga myskläder för jag tänker ändå inte lämna lägenheten. På agendan står läsande av "Changing Character". Det går segt. Mycket segt. Särskilt när jag får för mig att jag behöver göra en massa andra grejer. Till exempel att titta i gamla fotoalbum. Om jag bara hade tittat hade det väl inte tagit så sjukt lång tid, men nu upptäckte jag att korten lossnade också så jag var tvungen att limma om allting..ända tills limstiftet (som för övrigt är dåligt, så de kommer lossna igen) tog slut. Fotoalbum är annars väldigt kul. Jag måste köpa fler och sätta in alla de miljoner bilder jag har framkallat nyligen. Men..vad små vi var...för fem-sex år sen. Och vad sjukt kul vi hade. Lisas Bloody Mary på Hultsfred var ju en höjdare..vodka och sån där dolmiopastasås. Mums. Eller också inte..


I morse diskuterade de sommarplågor på P3 (man fick även en telefonintervju med Basshunter..han sa betydligt bättre saker än jag väntat mig..ynka att man har så förutfattade meningar om folk). Sen hittade jag en lista med de senaste årens sommarplågor vilket var lite underhållande:


2006
: Boten Anna (den mest frustrerande på många år tror jag...vande mig vid den under vår ölandstripp då vi lyssnade på p3 star, aka p3 fjortis, medan vi åkte runt ön)

2005: Don't phunk with my heart tydligen.. (tråkigt år, jag minns inte ens att det var ngn låt som utmärkte sig)

2004:  Dragostei din tei (Gotland och våra campinggrannar vrålar "maya-hii maya-hoo" hela kvällarna), Hej hej Monika (suck) och Ingen vill veta var du köpt din tröja. Tre utmärkande på en sommar, wow.

2003: Här kommer alla känslorna (på en och samma gång) (det roligaste med den låten är ju att betona "Èeen", annars har jag inga minnen alls..)


Hmm, tråkigt, jag hade inte många minnen till de där årens plågor. Låtar man (tyvärr kanske) fortfarande minns är typ Bailando, Macarena och nån Dr Bombay-sak.


Morgonpasset i P3 har i alla fall en
sommarplågetävling där man ska göra sin egen sommarplåga...orden sommar, båten, hångla, yeah och morgon samt ett plågsamt moment måste finnas med. Kul.


image620"Jag är ingen bot,  jag är en väldigt, väldigt vacker tjej som nu tyvärr är väldigt främmande för mig" - nån mer än jag som inte alls förstår den meningen?

Nu ska jag återgå till läsandet. Sen ska jag deklarera. Funderar även på att utveckla träningsnarkomani den här veckan för jag har så lite konkreta saker att göra (annat än läsa läsa läsa vilket man ändå inte klarar av att göra så många timmar i sträck).


Helga


Pulp - Common people

"and then dance, and drink, and screw because there's nothing else to do" - eller också kan man typ träna i stället..det är billigare, mer hälsosamt och mindre ångestframkallande.

att blogga eller inte blogga?

Det är frågan.
Ibland börjar jag ifrågasätta om det här bloggandet verkligen är så bra. Alltså, jag tycker ju att det är kul och det är därför jag gör det. Dessutom är jag så beroende av andras bloggar att det på något sätt skulle kännas lite orätt om jag inte bloggade själv också (eftersom jag självklart är en sån otroligt spännande person att jag tror att folk skulle sakna mig om jag slutade..ehh..not). Fast det där med att skriva av sig...måste man liksom göra det så att hela världen kan läsa? Nej, absolut inte. Och vill man nu av någon anledning att folk ska läsa utan att lämna ut sig helt och hållet så kan man ju vara anonym. Men då får man heller inte samma personliga bekräftelse på vad man gör. 

Folk som jag inte träffar eller pratar med lika ofta nu som förut tycker att det är väldigt praktiskt att kunna läsa vad som händer i mitt liv i bloggen för det är ju helt enkelt så att man är sjukt dålig på att ringa och jätteskönt att kunna ha koll ändå (ja, jag är precis likadan). Men det blir ändå i många fall en slags envägskommunikation, folk vet massa grejer om mig och jag vet ingenting om dem. Jaja, sånt får man väl ta när man exponerar sig såhär (mkt narcissistiskt). Om alla skulle ha en blogg och skriva precis vad som hände och vad de tänkte skulle det vara mycket mer jämlikt! Jag kan tycka att det är skitjobbigt att när jag berättar något för en person få till svar att "jaja, men det vet jag redan, det har jag läst", men det är ju samtidigt jättetöntigt om folk ska behöva gå runt och låtsas att de inte läser när de i själva verket gör det också. Jag menar, jag VILL ju ändå att folk ska läsa. På något plan i alla fall. Även fast det är mycket lättare att fatta att folk läser och tar åt sig av det om man typ tipsar om en ny låt än när man gnäller över hur sjukt trist det är att tentaplugga (eh, i och för sig är det just efter såna gnällinlägg man får kommentarer om att "den här bloggen suger tyvärr"..hihi,..elaka kommentarer är också en del av det hela..dock har vi varit ganska förskonade från sånt..förutom sär skrivna kommentarer om "lunar storm känsla")

Sen det där med vad man kan skriva, och vad man inte bör avslöja. Ju fler som läser, desto mer begränsande blir det ju. Det började med ynka bloggen och några få besökare per dag och nu snittar vi ändå på några hundra (mer eller mindre) per dygn på aftonbladet.  Det värsta är väl egentligen inte de som inte alls känner en utan de där halvkändisarna. Fast å andra sidan skriver jag inte sånt som jag inte skulle låta vem som helst läsa, det hör liksom till själva bloggkonceptet. Okej, lite kryptisk tycker jag man ska få vara men är man inte delaktig på något sätt så fattar man ju ändå inte och då får man väl bara bortse från det eller, om man är patologiskt nyfiken, fråga vad som menas. Men det är ju ändå rätt personligt. Väldigt. Och just nu även väldigt långrandigt (okej, jag är bäst på att skriva hur långa inlägg som helst om ingenting, jag vet, förhoppningsvis orkar folk bara läsa några rader och ger upp sen). Haha.

Saken är den att jag gillar att läsa självutlämnande inlägg. Samtidigt som det är lite obehagligt. Jag hoppas ändå att vi kan hålla det på en lagom nivå. Hmm. Åtminstone sådär så att folk slipper känna sig obekväma när de möter en på stan. Vi har i alla fall nästan slutat med extrema utlämningar om varandra. Fastän det finns en hel del roligt material att lämna ut. Sånt får tas i verkligheten i stället, för just nu orkar jag inte vara kryptisk. Jättemycket av det vi skriver är ändå så internt att bara vi själva förstår det roliga i det.

Har tillbringat kvällen med chokladmuffins och te hemma hos Lina. Samt cykelturer fram och tillbaka i regn. Åh vad jag älskar regn. Jag längtar inte alls efter att sitta en hel dag på Fågelsångens uteservering och bränna mig i ansiktet. 

image619 to blog or not to blog - that's the question

God natt.

Helga

Ebba Forsberg - Daybreak


 

aktiv söndag som kompensation..

I natt har jag tagit igen massor av förlorad sömn. Vaknade halv tio och låg kvar och läste ut Sigge Eklunds Synantrop som jag började läsa i går (jag är bara pretto och skriver ut vad jag läser när det inte är typ Marian Keyes..). Sen funderade jag på hur jag skulle aktivera mig och när jag precis bestämt mig för att jag åtminstone borde orka med en promenad lyckades Emma få med mig på ett styrkemedelpass klockan halv tolv. Wow, tror det är första gången jag tränar på en söndag. Men skönt var det, även om jag nästan dog.

Lunch, och vad ska jag sen fylla den här dagen med?

Idag lyssnar jag på Anna Ternheim som så många gånger förut. Fast det är egentligen höstmusik. Borde köra vidare på min vårgrej med glad pop på svenska i stället. Men jag är arg på DC++ för jag kan inte ladda ner nånting jag vill ha och jag blir bara på dåligt humör när jag försöker få datorer göra som jag vill. Som tur är har jag en datasupportbror på msn just nu, han är till för att utnyttjas. Dessutom är han van vid mina extremt korkade frågor.

Okej, fredagkvällen var dimmig men två bilder kan jag i alla fall bjuda på:

image617
förfest fem trappor upp

image618

"jag är rädd, för du ser för bra ut i svart svart lugg och blå anorak" (ia, du måste färga håret svart!)

Helga

Anna Ternheim - Lovers dream


morning glory

Jag ska snart äta frukost. Klockan är bara några minuter i fem, det kunde ha varit värre. Har huvudvärk, ett blåmärke på låret och funderar över vad det är som gör Panodil Zapp bättre än Panodil utan zapp (eftersom den är några kronor dyrare, men tillfredsställande information om skillnaden finns minsann inte). Jag är så himla djup så det är jobbigt ibland.


Förresten kom jag nyss på att jag lärde mig ett nytt ord under gårdagens förfest. Men tråkigt nog har jag efter närmare efterforskningar upptäckt att morning glory faktiskt också är en blomma. "Blomman för dagen" närmare bestämt. Jag älskar blomman för dagen, de är så fina. De innehåller visst nån hallucinogen drog också (men det var inget min mamma upplyste mig om som liten).

Nu har jag ätit två sjukt goda och onyttiga mackor med massa majonnäs, ägg och räkor. Lyx.  

 (what's the story) morning glory


Helga


Oasis - Don't look back in anger


uuuuh.

"how the hell did you get here, semi-naked in somebody elses room?"

pulp har ibland sådana riktigt användbara låttexter..

jag är hungrig..

ia

låt: pulp - underwear

förförfest för mig själv

Jag sitter hemma ensam och har en trevlig förförfest med Pixies och en öl. Inte vilken öl som helst, utan en Foster's. Det känns så englandsnostalgiskt, det var typ det jag drack hela tiden i somras. Och nu finns den på systemet för en ynka tia!


Snart ska jag cykla i motvind till förfest på Studentvägen och sen blir det ÖG-Knas-klubb. Kan nog bli en bra kväll det här.  

 


Helga

Pixies - Here comes your man


listor kräver ingen tankeverksamhet

I stället för att gnälla över hur sega folk är vad gäller sommarjobb (morr, först ringer man, då säger de "jaa, men han ska ringa dig" och ringer upp dagen efter för att förtydliga "han ringer i nästa vecka!" och sen ringer man i slutet på vad som var nästa vecka och då är det minsann "nej, han är inte här, men ska jag be honom ringa? vi ska iväg på kurs nästa vecka så det blir nog lite tajt..men". Grr. Dessutom har jag tackat nej till en massa jag kunde fått på extrajobbet bara på grund av att jag trott på det här, nu ångrar jag typ det, där vet man i alla fall vad man får. Gnäll. Nu blev det ett helt gnällinlägg bara i parantesen..typiskt mig, lista var det ju!) SÅ SKA JAG OCKSÅ FYLLA I LISTAN!

Ditt namn: Helga
Längd: 170,5 centimeter
Spelar du något instrument: En gång i tiden kunde jag spela piano så lite finns väl kvar..sen kan jag ta några väl valda ackord på gitarr...typ tre..
Vem är snyggast: Ingen är snygg just nu
Vem vet mest om dig: "Ingen känner mig bättre än mig själv" är ett citat som jag ofta får höra på jobbet..det stämmer nog på mig med.
Vad vill du ha just nu: Jag vet faktiskt inte, jag är inne i ett tillstånd av total förvirring

Vilka sjukdomar har du: Beslutsångest
Fobier: Nej, eller kanske lite..men bara för gigantiska källarspindlar i så fall
Känner du en snygg tjej: Alla tjejer jag känner är faktiskt snygga
Har du körkort: Ja, och har haft i typ sex år...att jag sen aldrig kör bil är en annan sak
Åsikt om jultomten: Nej, han är ingen viktig person i mitt liv just nu.
Vill du gifta dig: Ja, fast det är inte sådär skitviktigt.
Tycker du att du är attraktiv? Nej, inte nu. Men det har väl hänt.
Din hårfärg och frisyr: Brunt lockigt, nästan till axlarna
Skolväska just nu: En brun sak från H&M som håller på att falla sönder..
Har du glasögon: Nej

Hur ser din plånbok ut: Blå

Favorittv-program: Six feet under
När ska du festa nästa gång: I kväll

Vad köpte du senast: Hmm, mat (boring)
Hur mycket pengar har du: Ligger på minus 2000 den här månaden typ..(ångest!)
Hur svarar du i telefonen hemma: "Helga"
Senast kramat: Jag vet inte ens, troligen typ Ia
Vem sov du hos senast: Någon jag nog egentligen inte borde sovit hos, men citat "På preklin får man hångla med folk utan att det betyder något". Hrm.
Stjärntecken: Tvilling (det stämmer inte för fem öre)
Ögonfärg: Typ gråblå
Kall favoritdricka: Coca-cola är oslagbart
Varm favoritdricka: Chai-te
Alkoholhaltig favoritdricka: Beror på vad jag känner för just då..rödvin eller nån slags drink eller öl..
Säger ofta: Ynka

Saknar du någon: Jag tror det, fast jag vet inte riktigt vem.
Du fikade senast: Hmm, räknas de tre delicatobollarna jag stoppade i mig igår?
Senast sedda film: Ingen aning faktiskt, jag ser typ aldrig på film och det är synd
Hur känner du dig nu: Förvirrad och illamående
Kan du laga mat: Det är ju egentligen inte svårt, man måste bara ha tid och lust och eventuellt recept..
Vad pluggar du: Spykologi
Vad tycker du om fötter: Jag har inte alls något emot fötter.
Är du smart: Vilken normgrupp?
Snarkar du: När jag är förkyld eller full..
Är du aktiv i skolan: Nej.

Homosexuell: Nej, och folk har verkligen försökt få mig att komma ut utan resultat...så det är nog kört på den fronten.

Nu borde jag plugga. Men jag är arg över sommarjobbsorganisation och även idag sjukt illamående. Kanske ska åka till skolan och börja söka praktikplatser i stället. Känner mig ju verkligen på asbra humör för sånt.

Jag behöver nog lite fest i kväll. ÖG är alltid trevligt.

Helga

Karin Ström - Psykos
tuff, och lite läskig på nåt sätt..

snodd lista

hittade en lista.. sjukt lång. förstår om ingen orkar läsa igenom den. jag gör nog mest listor för min egen ego-skull.. den ska icke publiceras på aftonbladetbloggen iaf!

 

Ditt namn: cecilia
Längd: 174 stolta centimetrar..
Spelar du något instrument: kan spela ngt fyrhändigt på piano med helga när jag är full. kan introt till "nothing else matters" på gitarr samt spelade saxofon i min ungdom. frågan är dock om jag kommer ihåg ngt av det nu..
Vem är snyggast: just nu.. hmm.. vet faktiskt inte.. blä..
Vem vet mest om dig: förhoppningsvis jag själv..
Vad vill du ha just nu: kortare pendelavstånd!

Vilka sjukdomar har du: patologiskt dåligt lokalsinne
Fobier: är ganska ofobisk av mig..
Känner du en snygg tjej: massvis!
Har du körkort: japp. får nog till och med övningsköra med folk.. beware!
Åsikt om jultomten: vi har aldrig haft jultomtar hemma.. skonad alltså.
Vill du gifta dig: nån gång så.. men inte ännu!
Tycker du att du är attraktiv? för tillfället är jag trött och tussig så svaret blir bestämt nej.

Din hårfärg och frisyr: mörkbrunt. eh. med massa jobbig snedlugg som vägrar växa ut..

Skolväska just nu: har ingen skolväska.. jobbväskan är en grå championryggsäck.
Har du glasögon: japp. fast oftast kör jag med linser..

Hur ser din plånbok ut: en vinröd grej som just gått sönder. misär!

Favorittv-program: house är det enda jag följer..
När ska du festa nästa gång: öh. fredag. hos helges classmate.

Vad köpte du senast: ett satans dyrt busskort.
Hur mycket pengar har du: typ inga.. allt är busskortets fel! morr.
Hur svarar du i telefonen hemma: "det är cecilia".. eller bara "cecilia"
Senast kramat: hm. ngn vän. helge tror jag.
Vem sov du hos senast: min stående bortamatch helge. ångestfritt å man får ett eget täcke.
Stjärntecken: skytt
Ögonfärg: blågrå
Kall favoritdricka: cola eller newcastle brown ale. mmm.
Varm favoritdricka: tahiti-te. eller pappas varma choklad!
Alkoholhaltig favoritdricka: cuba libre.
Säger ofta: "ynka"

Saknar du någon: näe.. det är tråkigt men praktiskt.
Du fikade senast: idag på jobbet.
Senast sedda film: eh.. vilken var det? gud, jag minns inte.. pinsamt.
Hur känner du dig nu: trött och virrig
Kan du laga mat:japp. fast jag är lat.
Vad pluggar du: ingenting.. bara hard work work..
Vad tycker du om fötter: fötter är ganska oviktigt. däremot skor!
Är du smart: smygsmart..
Snarkar du: nope.
Är du aktiv i skolan: absolut inte.

Homosexuell: näe. inte ens det är jag.. boooring.

ia

låt: chk chk chk - take ecstacy with me (magnetic fields cover)

första dagen som leg. sjukgymnast!

nu har jag avverkat dag nummer ett som leg. sjukgymnast i västerås. fick gå upp okristligt tidigt för att hinna med bussen och detta kommer jag få fortsätta med dag ut och dag in. ynk.

kan inte påstå att jag uträttat så mycket idag. har förföljt den jag ska ta över efter och ställt mer eller mindre dumma frågor. men jag har fått arbetskläder, passerkort och en uppsättning koder och lösenord så liiite seriös känner jag mig åtminstone. nästa steg är en namnskylt. alla har fina metallskyltar medan jag fick tillverka en egen av en papperstuss..

det känns ganska skumt att numera vara.. eh.. vuxen. jag kan inte riktigt identifiera mig med det och förmodligen kan ingen annan göra det heller. nåja. det ger sig. förhoppningsvis har det iaf gett sig lagom till juni då det kommer en till sommarvikarie och jag kommer framstå som gammal i gemet..
ehh.. vilket töntigt uttryck. gammal i gemet. burr!
ännu ett tecken på min nyvunna mogenhet. hur ska detta sluta?

..snart kommer jag att sitta i en gungstol och prata om att det var bättre för och gnälla på dagens ungdom.. samt tycka att den där christer sjögren, han är allt en stilig karl!
ve och fasa!

nu ska jag bege mig till ICA väst för att ta ut lite cash som jag allt annat än villigt kommer lägga på busskort för västerås stadstrafik. ynkedom. snyft så många godluktande body lotions och randiga tröjor jag kunde fått för dom pengarna..
hm. jag kanske inte är så mogen ändå.. price the lord!

over and out

ia

låt: rocky dennis - maple leaves
"she said it was all make believe and i thought she said maple leaves.."
skönt att höra att det är fler som har svårt att höra vad folk säger..



jag har lurat mig själv för många gånger nu




Vissa låtar kan man höra precis hur många gånger som helst och ändå få samma glada och somriga känsla av. Det är sommar och Roskildefestival och jag står framför en scen och är plötsligt kär i en kille i sjömanshatt. Åh.

Och nu spelar det faktiskt ingen roll att regnet smattrar mot rutan. Dessutom har jag ätit tre delicatobollar. Jag tror att choklad och bra musik är allt man behöver ibland.


Förlåt för att jag kallade dig för en oförstående vän bloggkollega, jag menar det inte, det är bra att få perspektiv på saker och ting. Jag tycker att man SKA få tycka på sitt sätt och inte bara som jag (särskilt när mitt tankesätt inte är särskilt smart och inte heller leder till något).


Helga


Håkan Hellström - En vän med en bil


I'm such a drama queen (nja)

Det regnar ute.
Jag har huvudvärk, mår illa, fryser och det känns som om jag ska svimma varje gång jag reser mig.
Dessutom är jag sjukt trött trots att nästan det enda jag gör är att sova.
Nämnde jag att det regnar ute?

Fast jag har åtminstone haft en sovande katt på magen i en dryg timme, det är nästan det bästa som finns. Att han sen hade en gigantisk (mkt blodfylld) fästing var mindre mysigt, men det känns åtminstone som ett sommartecken.

Nej, nu ska jag åka iväg och idealisera lidandet lite.
Tror att jag ska förstärka det hela med vår bild som lämpar sig för gnälliga inlägg..

image616 knyttet!

Helga

Laakso - High drama
jag försöker ladda ner Laaksos nya skiva, men det lyckas inte..bajs. De är i vilket fall som helst bra ("yes please markus come to me"). The worst combination of addictions.

theme song

Jag och min fina röda ipod (okej, jag tycker om att skryta om den, det är bara för att den kostade massa pengar..den är nog det dyraste jag äger..) har en theme song som är bäst och väldigt konkret:

From all the drugs the one i like more is music
From all the junks the one i need more is music
From all the boys the one i take home is music
From all the ladies the one i kiss is music

Music is my boyfriend
Music is my girlfriend
Music is my dead end
Music is my imaginary friend
Music is my brother
Music is my great-grand-daughter
Music is my sister
Music is my favorite mistress

From all the shit the one i gotta buy is music
From all the jobs the one i choose is music
From all the drinks the one i get drunk is music
From all the bitches the one i wannabe is music

Music is my beach house
Music is my hometown
Music is my kingsize bed
Music is my hot hot bath
Music is my hot hot sex
Music is my back rub
Music is where i'd like you to touch

image615

Japp. Så är det.
Jag skulle vilja gå och lägga mig, men med tanke på när jag gick upp tror jag knappast jag kommer kunna somna. Nej, jag ska nog lägga mig och läsa vidare i Gangsters (fast jag inte har läst Gentlemen, som skulle gett mig en till poäng på prettoboklistan). Ia har börjat tycka att jag är konstig. Det är kul. Hon förstår mig inte alls och det är ännu roligare.

Cansei de ser sexy - Music is my hot hot sex
surprise... 

mina sex-grannar strikes again..

igår när jag kom hem-minglande från en het (dock endast temperaturmässigt tyvärr) kväll på v-dala snerikes och just skulle krypa i säng så satte min sexgrannar igång. trodde dom slutat med sådana dumheter men näe. klockan var prick ett. att ha normala grannar är en lyx få förunnat tydligen.. igårkväll höll de sig föredömligt kort dock. ungefär i en halv minut. sen var det över.. något måste ha varit ett vinnande koncept, eller så blev de akut fikasugna.. nåja. det har jag ingen lust att filosofera närmre på.

idag har jag gjort av med hutlöst mycket pengar på busskort till min kommande karriär som västeråspendlare. 890 riksdaler! men vad gör man inte för att ta sig till gurkstaden..?


gurka är gott. fast man får mest vatten för pengarna.. fnys.

nu ska jag ut och kick lite boll med brorsan och hans kompis. om jag hittar mina fotbollsskor dvs. ev kan dom stå ute på balkongen. sedan ett år tillbaka. eeeew. hm hm. ska kolla saken..

over and out.

ia

låt: libertines - what katie did
jag har fått ett libertinesryck på sistone.
här kan man se pete dohertys och carl barats lilla återförening. varning för särdeles usel kvalitet.

sömn, drömmar och annat

Det är inte normalt, jag sov till halv ett. Det måste vara nåt fel på mig. Vaknade klockan tio och tänkte "gud vad skönt med sovmorgon, jag ligger kvar en stund bara för att jag får". Jag hade dessutom drömt två av mina favoritdrömmar: en dröm där jag gick runt ett gigantiskt buffébord och bara plockade på mig allt jag ville, dessutom är det en sjukt bra dröm för man blir aldrig heller mätt och illamående som man blir i verkligheten. Den andra drömmen var att jag gick runt i en enorm second hand-affär och tittade på klänningar och hittade en miljon fina saker. Väldigt enkla drömmar (lättregisserade, man behöver bara fixa fram ett buffébord och massa galgar med kläder), men som går hem hos mig. 

Efter att jag vaknat precis då jag hittade en scarf med Lilla Sjöjungfrun på (tror inte jag hade planer på att köpa den) låg jag och tänkte ett tag. Det var inte särskilt produktivt, det brukar sällan vara det. Alltså, man kommer ju oftast ingen vart bara av att tänka på saker. Måste jag alltid vara så himla mycket för att analysera sönder allt jag känner in i minsta lilla detalj? Eller att behöva prata om det, gång på gång på gång och det händer ju knappast någonting och löser ingenting. Oftast inte i alla fall. I de flesta fall blir jag ju ändå bara mer och mer förvirrad, det vet jag ju. Jag börjar känna mig som en sån där känslomänniska som jag och Ia kom fram till att vi hade svårt för, en sån som kan göra hur dumma saker som helst och sen bara skylla på känslor.

Oj, vad djupt det blev nu. Det här är ju ingen självutlämnande blogg utan en personlig, men inte privat. Fast just nu verkar det bli självutlämnande vad jag än skriver. Jag skulle troligen inte ens kunna skriva någonting om vädret utan att lägga till "sånt här väder var det den och den dagen när jag kände sådär och sådär och blabla". Borde därför inte blogga. Nån sån där simpel lista man fyller i skulle passa bra...

...eller så fortsätter jag helt enkelt med drömmar. Har kommit in i värsta drömperioden, jag kommer nästan alltid ihåg något av det jag drömmer men det går i omgångar och nu är det extremt mycket jag minns. Det brukar räcka med att jag sover i en annan säng i en natt för att jag ska börja med en drömperiod igen, det är rätt tufft. I natt var drömmarna dock mkt enkla till sin natur. Precis innan jag vaknade drömde jag att jag sprang runt i en taxfree-butik och försökte hitta sån där beroendeframkallande lakrits. Gissa vad jag är sugen på nu?

Helga

Maia Hirasawa - Still June
fin, här kan man
lyssna



nattlig nykterblogg om fältstudie på snerikes

Klockan är tio över tolv och i natt ska jag sova gott, det har jag bestämt mig för. Är precis hemkommen från en kväll på Snerikes nation med Ia, Ida och Martina. Vi skulle fira Ias sista dagar i frihet innan arbetsmarknaden slukar henne och supa bort våra eventuella depressioner med..hmm..cola (fast jag var ännu mer ekonomisk och drack enbart ett glas vatten). Jag var sjukt opeppad till en början, men som vanligt så blir det ofta bra när man väl kommer iväg. Man kan alltid se det som en intressant fältstudie.


För det första blev vi helt chockade över hur sjukt mycket folk det var ute. Alltså, vilka är alla dessa människor? Eftersom vi kände oss som medlemmar i PRO ett tag antar jag att de flesta är ynka till sin ålder. Och liksom...en tisdag...och så sjukt mycket folk. Jag har aldrig riktigt fattat det där med att festa mitt i veckan egentligen, om det inte är så att man har en sån riktigt god anledning som typ en tentafest eller något annat som råkar infalla på just den veckodagen. Men men, det är ju kul att det är folk som gör det på allvar. Dessutom tror jag Snerkes har ryckt upp sig en aning. Det finns nämligen ett sjukt bra dansgolv där nuförtiden. Det är rätt grymt faktiskt, de spelar typ mainstreamindie blandat med annat rätt så trevligt och sånt är bra. Nog för att jag tycker om ÖG och V-dala, men ibland kan det bli lite väl mycket med de mest obskyra sakerna så att alla normala människor flyr dansgolvet och bara de riktigt inbitna står kvar. Särskilt om man går ut med folk som inte har exakt samma smak som en själv, då känner man sig typ taskig när man vrålar "åhh, ALMEDAL!" och skuttar runt som en galning när folket omkring en ser förvirrade ut och säger "eh, vem?". Dock var snerkesdansgolvet så bra att det var fullsmockat med folk hela tiden (förutom i hångelhörnan där alla par buggade loss, men där var det livsfarligt att befinna sig på grund av skuttandet) och temperaturen där inne var alldeles för hög för oss gamlingar så vi var tvungna springa fram och tillbaka mellan utegården och dansgolvet (i längden blev detta lite jobbigt).


Nackdelen med att gå ut nykter är att man överlag är känsligare för allt: 1) Man märker mycket tydligare när folk knuffar en och trampar en på fötterna 2) Man, eller åtminstone jag, blir irriterad när någon spiller ut en halv öl över i princip hela mig, det blev även väldigt kallt när jag skulle ut och ta luft 3) Man klarar inte av värme och inte heller kyla 4)Man, eller åtminstone jag, får en negativ inställning till folk och tycker att i princip alla killar är idioter och att alla tjejer har white trash-klädsel (okej, att nästan alla killar är idioter tyckte jag visst i lördags också då jag var allt annat än nykter så det kanske bara är någon fas..).


I övrigt så funkade den nyktra utgången alldeles utmärkt. Kanske något man borde pröva på oftare. Fast på vissa ställen är det omöjligt. På Stockholms eller, ännu värre, Platina skulle jag till exempel enbart stå i ett hörn och se skeptisk ut.

  jag och bloggkollega har en lista på saker vi ska göra under året, där stod bland annat "gå ut på snerikes på en tisdag", "gå ut nyktra" och "gå ut osminkade". Vi uppfyllde nästintill alla kriterier i kväll.


God natt.


Helga

Dirty Pretty Things - Bang bang you're dead
en utmärkt låt att cykla hem till


ynka blogg praoar som rosa modeblogg II

jag har läst igenom vår blogg och kommit fram till att det går ungefär fyra helga-inlägg på ett ia-inlägg. jag är en mycket oproduktiv människa. det hade kanske gått an om mina få inlägg iställetv var högkvalitativa, men inte ens det! fnys.

jag kan ju alltid berätta om min dag. det är sånt man gör i bloggar har jag hört. eller så målar man bloggen rosa och särskriver om saker man har shoppat, saker man vill shoppa (måste innehålla minst ett par skor eller en väska för över 5000 kronor) samt publicerar bilder på dagens tråkiga outfit (som alltid består av H&M och gina tricot).

tyvärr har brorsans digitalkamera begått seppuku så jag kan inte glädja er med min smakfullt komponerade klädsel. eftersom vi fått så många önskemål på bloggen om att börja publicera bilder på våra erkänt fancy garderober så kommer nr ett här:

dagens outfit: randiga strumpor (åhléns), fotbollsskoleledar-tröja från typ ettan på gymnasiet (eftersom den är såpass gammal  måste den ju kunna betecknas som vintage, yay. credd åt mig!), glasögon, tussigt hår (egenhändigt komponerat) och långkalsongsjeans (H&M). och nit-tofflor såklart! jag får inte glömma min ascoola tofflor med nitar på. alla borde äga ett par!

sådärja! nu har jag bidragit med inspiration. nu behöver ingen av er läsare fundera över vad i hellskotta ni ska sätta på er imorgon. dessutom funkar outfiten lika bra för killar som för tjejer! vare sig carson eller de aggressiva stilpoliserna på femman hade gjort det bättre!


a queer eye for the straight guy..

ikväll ska jag bege mig till snerikes. sista dagarna i frihet innan mitt yrkesliv börjar. något som jag tydligen ska ägna mig åt tills jag är 65 år. detta ger vissa ångesttendenser som botast bäst genom att dansas bort. någon alkohol blir det inte tal om. efter helgen skall stackars lever få vila.

..eftersom jag nu ska ut och visa mig in public är det kanske en god idé att byta om. trots vintage-tröja och nit-tofflor. tänk om någon bloggläsare har samma outfit på sig ikväll? isåfall måste någon av oss dö. förr oss hippa fashionistor (eh. eller hur det nu stavas) är det lika med döden att ha lika outfit som någon annan.. död, mina vänner. döööööd.
usch, det är så jobbigt att vara fashion!

nu ska jag hitta något annat flashigt i min walk in closet.

ia, so hip it hurts.

låt: ramones - pet cemetary
jag gillar ramones. dom är.. effektiva!

avskräckande exempel

Klienten: Jag är så förtvivlad att jag inte vet vad jag ska ta mig till..

Terapeuten: Ni vet inte vad ni ska ta er till.

Klienten: Jag tänker ibland på desperata handlingar

Terapeuten: Desperata handlingar...

Klienten: Ja, jag kan tänka på våldsamheter...

Terapeuten: Våldsamheter...

Klienten: Ja, som att hoppa ut genom fönstret!

Terapeuten: Hoppa ut genom fönstret...

Klienten: Den här mottagningen ligger på tionde våningen...

Terapeuten: Tionde våningen...

Klienten: Det är så förtvivlat hett, nu öppnar jag fönstret!

Terapeuten: Nu öppnar ni fönstret!

Klienten: Jag känner suget om jag lutar mig riktigt långt ut.

Terapeuten: Om ni lutar er riktigt långt ut...

Klienten: Så hoppar jag!

Terapeuten: Så hoppar ni..

Klienten (i fallet): Adjö!

Terapeuten: Adjö. (Stänger fönstret). Varsågod, nästa!


Helga, nu mycket visare..


Magnetic Fields - Meaningless


anklagelser och annat på velvet

Ännu en kväll på V-dalas klubb Velvet är avverkad. Före klubbandet var det grillning på Studentvägen som gällde med besökande Lisa och Micke och en himla massa biologer. Vi åldringar satt på en filt och kände oss lite som outsiders men det var mycket trevligt ändå.


Efter att ha knaprat i oss bland annat grönsaksbiffar, kolsvarta zucchinibitar och söta ballerinamuffins samt oralt intagit gin- och tonicdrinkar i blå fin burk respektive rom och cola cyklades det till v-dala för att upptäcka att det var kö. Morr. Ia och jag delade upp oss eftersom hon var i ett behov av en bankomat medan jag mer längtade efter en toalett. I kön utspelade sig en väldigt rolig konversation då några killar började konversera med mig på engelska och det dröjde flera minuter innan vi kom fram till att alla var svenska. Väl inne råkade åtminstone ia ut för diverse anklagelser. Hon blev bland annat beskylld för att vara partyluder ("en som går ut ofta ofta") och barnmorska (antagligen på grund av att hennes medryckande leende får henne att se så moderlig ut, eller ngt liknande..).


Sen blev vi arga på velvet då vi inte fick dansa på grund av att bandet vägrade gå av scenen och för att protestera vår ilska köpte vi helt orutinerat en öl när klockan var halv två (en sån riktigt dålig idé). En ynka kvart (typ) blev kvar av fulindiedansande innan vi blev utslängda och vallfärdade till Max för ett välbehövligt minimål. På Max råkade även några av uppsalas mest osympatiska killar hamna bakom oss i kön och vi utsattes ofrivilligt för berättelser om hur den ena haft sex med sex personer innan han gick och testade sig för klamydia och hade det. På vägen hem diskuerade vi våra respektiva förlossningar, ett samtalsämne så gott som något.

ia drabbades av en kort depressionsperiod, den var dock övergående men jag lyckades med att eventuellt göra henne ännu mer deprimerad då jag inte fattade msn-vinkar som "ångest, tvång och höstsäsong" och "heaven knows I'm miserable now" utan i stället dissigt och mycket opsykologiskt skrev "meh, du skriver ju inte roligt, nu har jag inte tid med dig". här försöker hon simulera sitt tidigare tillstånd, det lyckas bra.


så här trevligt hade vi det



 gnill-grill



 

ockupation av v-dala-toalett som vanligt för en sedvanlig (och inte särskilt bra) bild.


Oynka soliga söndagshälsningar


Helga (vid tangentbordet) och Ia (leg. partyluder och barnmorska)


Fool's Garden - Lemon Tree                                                                                                   

hittade en gammal hembränd skiva med denna mkt trevliga låt på som vi låg och sjöng på i morse.


min ofestliga fredagkväll

Det fanns minst två trevliga alternativ för hur den här kvällen skulle se ut.


1)
Upplands
Jazzbar med Ia och company för några drinkar och sen låta bli att följa med vidare till Club Evening på Norrlands.

2) Förfest hemma hos Josefin och därefter låta bli att följa med vidare ut till typ Katalin.


Men efter att ha somnat till i sängen med Zorro och nya Sonic-tidningen och vaknat en halvtimme senare fortfarande sjukt trött så lutar det åt alternativ tre: ligga hemma själv och läsa tidning och böcker. Eller bara somna igen och sova tills i morgon bitti när det är dags för jobb. Myyys. Jag börjar bli gammal och orkar inte med två dagar på rad, eller tre som det skulle blivit då det ska grillas i morgon kväll. Skyller på att bloggkollega är ett helt år yngre och inte ska upp klockan halv sju i morgon bitti.


 en sån riktigt god tidning


Haha, Zorro ligger på rygg med tassarna rakt upp och ser ut som om han spelar död.  Jag är trött trött trött.


Helga


Friday Bridge - Love and nostalgia
söt låt som fanns med på numrets sonically speaking


ynka preklinrapport..

nu har vi har preklinat oss bland läkare helt utan gränser. vi försökte att inte beblanda oss så mycket med dom, men det var lite svårt upptäckte vi.. ack ack.

vi var en uppsättning turbonegro-people och några norska sjuksköterskor som förfestade hemma hos oss i flogsta. de sjuka sköterskorna spelade spel och vi åt popcorn. och drack rom och cola (cuba libre kan man också säga så det låter lite mer fancy)

här är kvällen i bilder. i mitt bakfulla tillstånd orkar jag inte skriva något vettigt, så det blir några mer eller mindre snygga bilder. mest mindre..
(varning för likriktat bildmaterial. mest svarta tröjor med röd text)


eh.. armhävningar mot vägg . kolla in våra fina egenhändigt (av mig) tillverkade tröjor med turbonegro-låttitlar. djursjukvårdar-sofia med "just flesh" och jag i "raggare is a bunch of motherfuckers".


..situps är också ett stående inslag på förfest hos en sjukgymnast. här spykolog-cecilia.


här är vi på v-dalas tjejtoalett. jag ser i vanlig ordning knäpp ut. observera norrmannen i lusekofta och toppluva som försöker nästa sig in bland oss..


helga von helvete.



jag försökte muntra upp marko (i preklinanordnarnas snorgröna evolutionströja) som var toalettvakt.


bloggförfattarna. jag lyckas på något vänster se ljuv ut. misslyckat. hur fasen lyckas man se ljuv ut i denna munderingen? jag vill ju vara stenhård! ungefär som helga von helvete..

image613
såhär kan en kväll sluta om man är sjuksköterska..

japp. thats all folks. nu ska jag gå och äta upp min brors nyinhandlade chips.

ia

låt: håkan hellström - en midsommarnattsdröm
jag och helga klättrade i vanlig ordning upp till dj-båset och önskade håkan. denna dj var så riktigt snäll så han spelade tre håkan-låtar på rad! vi ville klappa honom!

post-preklin

Sms från Ia klockan 09.30:

"Eh. Helga. Var det inte precis såhär det INTE skulle sluta? Jag förstår ingenting. Sverige är inte ett bra land"


Helga


Turbonegro - Raggare is a bunch of motherfuckers
hade Ia skrivet på ryggen under gårdagens festlighet (låten suger för övrigt), hon funderade även på att byta ut "raggare" mot "läkare"


dagens meningslösa inlägg

Här ska inte fås någon prestationsångest över meningslösa inlägg, alltså måste jag genast skriva ett. Eftersom jag brukar blogga minst en gång om dagen så ska jag göra det idag också. Det är en bra dag. Solen skiner, jag har klarat wisc-avsnittet (woho, det trodde jag inte faktiskt, men det är så skönt) och i kväll är det fest (ägnade gårdagskvällen åt tröjmålarverkstad hemma hos Ia i Floggan så nu är allt i sin ordning).
 
Men nu: balkongen med "Människan är en berättelse"
och ett tänkvärt (?) citat därifrån: "...att förmågan till empati, som borde utvecklas under utbildningen, vanligen i stället avtar hos elever vid skolor för olika människovårdande yrken. Mest utpräglat sker denna försämring av förmån till empati hos blivande läkare.."


Helga

Lasse Lindh - Svenska Hjärtan
"dom säger dom bästa är tagna, men dom ljuger, dom ljuger för vi finns ju kvar..."
"men ett liv med låga krav är som sommar utan sol och vinter utan snö, och vem vill leva så"

pre-preklin och post-preklin..

preklin


före preklin..


efter preklin..

hälsningar ia och helga

(som undrar varför folk går på preklin om de inte klär ut sig. det är ju utklädningen som är själva poängen med preklin. annars kan man i princip lika gärna åka finlandskryssning..)


låt: primal scream - jailbird

konversation om spermier

Dialog mellan en Helga och en Ia i taxfreebutiken på Cinderella (efter bufféintag med några glas vin):

- VAD är det här?

- Hmm, en spermie?

- Jaa, såna måste vi köpa!

- En sån riktigt god idé.

- Gud så dyrt. Om man hittar nån i kväll får man flera miljoner helt gratis men nu får vi betala 20 kronor för en ynka!

- Dessutom lär den inte vara av särskilt god kvalitet eftersom den innehåller 15% alkohol.

- Nä, här blir det inga barn gjorda.


image612

Kan möjligen vara mitt sämsta inköp någonsin?

Helga

Neutral Milk Hotel - Song against sex


ny hatlåt

Jag tänker bara meddela världen om att jag har en ny hatlåt. Cara cara mia-äckellåten har ersatt Sjumilakliv. Blä blä. Hela dagen kommer vara dålig eftersom jag vaknade till den, den kommer alltså inte lämna min hjärna på hela dagen.

 illamående


Nej, nu måste jag cykla till seminarium eller vad det nu är. 


Helga


Sahara Hotnights - Cheek to cheek                                                                                             
tur att de inte bara spelar helt irriterande låtar på p3


21 böcker lästa från prettolistan!

jag har nu kollat igenom helgas boklista och antalet böcker jag läst uppgår til ldet ganska blygsamma 21/100.

mamma hade minsann 64 hon. men hon har haft massa många fler år på sig åxå. sådeså.

..men jag känner faktiskt att jag kanske borde ge de gamla svenska klassikerna en chans. typ nilsson piraten. honom har jag tom skivit ett arbete om! å han hade en rolig gravsten! har man roliga gravstenar har man säkert roliga böcker också..


image610
bäst är dock denna! "agnes cecilia - en sällsam historia" av maria gripe. helt underbar.

image611
..och denna! "tordyveln flyger i skymningen". av maria gripe såklart.

dessa två lite mystiska böcker borde alla ha läst. åååh. nu fick jag bokabstinens. vill läsa dem igen! för.. eh.. fjärde gången vardera.

ia, maria gripe-missbrukare

låt: the essex green - snakes in the grass


ångest, tvång och vårsäsong och ekonomisk undergång

Okej, kanske inte så mycket ångest och tvång. Och inte vår heller just nu, det är ju bara några ynka plusgrader (men till helgen ska det visst bli sommarvärme i stället, typiskt aprilväder att skifta mellan vinter-sommar).


Ekonomisk undergång däremot. Big time. Jag skulle köpa en 19-kronors kajalpenna på H&m och stod och hoppades att jag skulle ha tillräckligt med pengar på kontot. Det är den tionde april. Illa. Dessutom händer det alldeles för mycket kul här (ett i-landsproblem men ändå ett problem). Helgen börjar på torsdag med Preklin (läkare helt utan gränser, scary..). Sen skulle jag inte gå ut mer. Nej, just det. Men så är det ju Evening på Norrlands på fredag och det var så otroligt bra sist så det borde inte få missas. Dessutom V-dalas Velvet på lördag, det är liksom också obligatoriskt. Måste allt roligt hända samma helg? Sen är det sista veckan bloggkollega ia kan roa sig på icke-helgdagar nästa vecka och vi har en lista med olika grejer man måste hinna med under året, till exempel att gå på Snerkes på en tisdag. Listor är viktiga att följa. Det är inte riktigt acceptabelt att gnälla över att man inte har råd med att festa, men jag gör det ändå. Och det är faktiskt inte så dyrt egentligen, bara inträde och sånt. Blåa drinkar och lite rom har jag ju tack vare båtturen.


Men nu: plugg och tvätt och mat och intensivträning och sen tv.


image607 så här gränslösa var vi för ett år sen


Helga


Lasse Lindh - C'mon through
även på utrikiska är han mycket bra


böcker att läsa innan man dör

I nån slags omröstning har man kommit fram till en lista med århundradets bästa svenska böcker. Har man tråkigt kan man roa sig med att räkna ut hur creddig man är. Jag kom upp i 32, det är väl rätt okej, alla barnböckerna fick jag med i alla fall (tur är väl det, annars skulle mina föräldrar typ få skämmas inför sina bibliotekariekollegor). Miranda och pärlhalsbandet fanns med! Sjukt roligt, det var min favoritbok när jag var liten. Jag skrev till och med ett beundrarbrev till Kerstin Sundh när jag var typ sju år och föreslog ett namn på hennes nästa bok. Det var väldigt pretto, jag tror att det var pappa som uppmanade mig till det. Mitt förslag var typ "Miranda och det fantastiska skåpet", hennes nästa bok hette '"Miranda och det märkvärdiga skåpet". Jag borde minsann fått en andel av intäkterna! (fick i alla fall en bok och ett tackbrev, alltid nåt).

Jag borde bättra på min lista genom att läsa lite mer. Typ nu. Men har som vanligt svårt att slita mig från datorn. Jag skulle troligen må bra av lite strömavbrott då och då.

 
en annan ungdomsbok som fanns med på listan...det kan möjligen vara den sorgligaste bok som finns, men bra är den.


Helga

Panda Bear - Take pills
apropå det borde jag kanske äta upp mina järntabletter jag haft hur länge som helst.


avancerade musikaliska felhörningar..

det här med att höra vad dom sjunger i låttexter är avancerade saker. när jag och bloggkollega hade en mkt seriös diskussion i ämnet kom det minsann fram både det ena och det andra.. men artister mumlar verkligen ofta helt i skägget när de sjunger, så i princip är det inte vårt fel.. nej då.

här är några av bidragen:


låt: saint etienne - he's on the phone
rätt text: "she never meant to call.."
ia hör: "she went to mexico.."

jag fattade aldrig hur mexico kom in i bilden..?

låt: the coral - dreaming of you
rätt text: "up in my lonely room.."
ia hör: "i peel my lonely room.."

jag såg framför mig hur han satt och skalade ner tapeterna från väggarna.

låt: martin stenmark - sjumilakliv.. eller steg.. eller nåt!
rätt text: "jag kan ta ett långt hårt straff.."
ia hör: "jag kan ta en lång, stor stark.." alternativt "jag kan ta en lång stor stam.."

eeeh. ja. här fattade till och med jag att jag hörde fel ..

låt: petter - vinden har vänt (tror iaf den heter så..?)
rätt text: "eyo jag brinner för det här permanent.."
ia hör: "yo jag brinner för herrpermanent.."

vid tanke på att petter har ganska lite hår på huvudet så tyckte jag väl att det var lite skumt att han brann för herrpermanent..

image606

låt: anna ternheim - my secret
rätt text: "i change my plans for you.."
helga hör: " i shave my plants for you.."

det är kärlek det.. att raka sina plantor för någons skull!

låt: lili och sussie - whats the color of love
rätt text: "whats the color of love"
helga hör: "kom igen nu babar"

..men hon försvarar sig med att hon var 10 år. högst!


här på
kissthisguy.com finns massvis med fler fel-lyssningar!


ia, leg. felhörare


låt: white hassle - vodka talking
"it was the vodka talking and the gin listening.." TROR jag att dom sjunger åtminstone. men man kan uppenbarligen aldrig vara säker..

saker som inte stämmer denna morgon

Vaknar av att väckarklockan ringer halv sju och är förvirrad över minst två saker: 1)Jag befinner mig inte i mitt eget rum 2)Det SNÖAR ute. Att jag är på jobbet förstår jag ganska snart, men så var det ju det där med snön också. Tänker att det var tur att jag lyckades få in Zorro innan jag åkte och jobbade igår kväll, annars skulle han säkert vara sur på mig i en vecka med tanke på att han anser att det är jag som styr över vädret och även är väldigt långsint. När jag cyklat genom ett folktomt Uppsala och ska öppna min port kommer en svart gnälligt jamande katt framhoppande och jag funderar på vem som gjort inbrott för att släppa ut honom eller hur f-n han annars har tagit sig ut när varken fönster eller balkongdörrar är öppna. Hmm. Det visade sig ha sin naturliga förklaring då kombon visst kommit hem under tiden jag varit borta. Puh.

Nu ska jag lägga mig och vila en stund för att orka med denna dag. Ska bjuda bloggkollega Ia på kafferep, vi ska äta mina halvt misslyckade hallongrottor (grr, de brukar ju alltid bli goda annars, vad har jag gjort för fel?) och vara civiliserade.

Och för övrigt: jordnötter. Ja, vi hade ju en fin diskussion helt i klass med "fyra små skutt"-scenen på kryssningen (på förmiddagen dagen efter vilket säger allt) hur jordnötter egentligen växte. Och här är bildbevis på svaret:

image605

Helga

Bright Eyes - First day of my life
jag är kär i Conor Oberst och den här låten är sjukt fin

rasistisk lakrits som skapar beroende

Jag bakar för att bli av med mitt godissug. Fast egentligen vill jag bara ha sån där sjukt god finsk sötlakrits som jag alltid taxfree-sthoppar och som jag självklart åt upp igår kväll nyss hemkommen från kryssningen. Börjar man äta så går det inte att sluta. Jag borde köpa ett stort lager varje gång så jag har så det räcker, men jag och hamstring av ätbara saker är en omöjlig kombination så det skulle ändå ta slut på en dag med tillägget att jag skulle bli väldigt illamående.

Alltså, är det verkligen politiskt korrekt att ha negerbarn på lakritspapperet (och vad menar dem med det? är det lakrits för afrikaner eller är det en delingrediens?)?? GB får minsann massa skit så fort de har en glass som heter Nogger Black, men Fazer verkar ha lyckats komma undan i alla dessa år.

image602 helt okej
image603    inte alls okej...

image604 
...och vårens nyhet från GB (eller en sjukt rolig motreaktion på nogger-diskussionen)

Helga

Frida Öhrn - Release me
japp, den fina låten från den där reklamfilmen för..ehh..nån bil...hm, budskapet verkar inte riktigt ha gått fram om jag inte ens vet vilket bilmärke det är reklam för.

ocensurerad kryssningsrapport..

jag har fått den stora äran att skriva rapport från vår långfredagskryssning med någon av viking lines "-ella"-båtar. cinderella var det nog.

det var precis som vilken kryssning som helst. ganska skabbigt, trashigt och alkoholifierat. men vi hade kul. vi var 17 stycken som åkte vilket gjorde att man alltid hade ngn att prata med och slapp beblanda sig med brölande ungdoms-killar med den mentala åldern 17 år (för mig med en mental ålder på hela 19 år var det ju jobbigt med sådana barnrumpor)

om resan kan i övrigt sägas det här:

  • vi åt. mycket. efter att ha tillbringat två hungriga timmar på terminalen i väntan på att få traska ombord på båten var den bokade matbuffén prio ett. ingen vid bordet sa ett pip de första 20 minuterna. alla var strängt upptagna med att få i sig så mycket räkor och kycklingspett som möjligt.
  • vi förtärde även lite alkohol. för min och helgas del blev det blåa gin-drinkar på burk. mkt gott. dessutom kändes det liiiiiite exklusivare än ljummen öl. lite. det testades också hur många människor som kan festa i en hytt samtidigt. 12 gick ganska bra. dock gick det inte att sitta där så länge eftersom syret tog slut och man måste ut och andas ibland.

martini, helga och malin. observera helgas glamourösa burk.
  • vi sprang emellan de både partyställen "fun club" (falsk marknadsföring!) och "club seven". på tråkiga fun club tänkte vi att det nog var roligare på seven. när det visade sig att så inte var fallet tänkte vi att det nog på ngt mystiskt vis hade blivit roligt på fun club sedan vi gick därifrån. svar nej. denna omotiverade optimism gjorde att det blev väldigt många vändor mellan. men vi fick åtminstone motion.
  • jag hittade några gamla klasskompisar från låg- och mellanstadiet som jag inte sett sedan jag slutade gymnasiet. en kände inte igen mig först. deprimerande. det är alltid lika trevligt att upptäcka hur betydelsefull man är..

jag och mina former classmates poserar snyggt, i bakgrunden cinderellas interiör.
  • jag och helge köpte varsin liten spermie på tax free för 20 kronor. det kändes som väl genomtänkt investering efter två eller tre glas gratis vin.
  • operation flikering fortsatte. för att ingen skulle bli sur fick alla killar 8,7/10. det var bra och generöst tyckte vi. men dom blev ändå sura. alla tyckte sig förtjäna 10/10 poäng. ännu ett bevis på att alkohol försämrar folks omdömen.

helga var därmot faktiskt värd 10 poäng.

  • jag och hedvig diskuterade ungefär halva kvällen med en blivande idrottslärare om tjejer kan bli brandmän eller inte. han hade givetvis fel och vi hade rätt. men det vägrade han inse. ännu ett omdöme påverkat. ack och ve. jag försökte även att slänga upp honom över axeln för att bevisa att kvinnor kan! det gick inte så bra. han var 1,95 lång och vägde lite över 100. eh.. mitt omdöme var tydligen inte heller alkohol-tätt.
  • vi har nu lärt oss att man kan boka killar. en av tjejerna som var med på kryssningen hade bokat en av killarna. dock så var det hennes kompis som tog honom så förbokningen verkade inte ha hjälpt. elak kompis. den stackars killen hade dock ingen aning om bokningssystemet så det upplyste vi generöst honom om dagen efter. han flackade lite nervöst med blicken.
  • kryssningen var i princip skandalfri. fast en väldigt tjock och väldigt överförfriskad (och väldigt okänd) kille hade däckat i en av våra hytter. jag och patrik försökta väcka honom. det var inte det lättaste. vi fick skrika ganska högt. när vi väl fått upp honom så kom patrik på att han ville ha bildbevis på hyttsovaren. hyttsovaren tyckte inte om att bli fotad utan tänkte hoppa på patrik. efetrsom hans koordination för tillfället helt enkelt.. tja.. sög.. så ramlade han in i mig istället. jag var på väg ut ur hytten och råkade hamna i vägen. han for in i mig med nästan först och det resulterade i ett näsblodbad. jag klarade mig finfint. lite chockad över att jag fått en stor kille att blöda näsblod dock. det var faktiskt inte meningen. mamma, om du läser det här: jag brukar faktiskt inte gå och ge folk näsblod. lovar.
  • slutet på kvällen ägnades åt att dricka vatten (i vanlig ordning). jag och helga råkade ut för konstiga plastmuggar som var smaksatta. sen blev jag av med min mugg till en cristofer som verkade bättre behövande.

jag fick separationsångest när min vattenmugg togs ifrån mig..

nu har jag just givit upphov till världens längsta blogginlägg, så om någon orkat ta sig så såhär långt är det värd all credd!

thats all folks. lovar.

ia

låt: the pixies - where is my mind
ja, det kan man fråga sig..?? en av världens bästa låtar för övrigt..

lagom skärtorsdagsutgång

Plats: Stockholms nation - lite finare, lite bättre (?), i folkmun även kallad Stocken.


Utbud:
Allt möjligt folk, från brats (aka "Sigtuna - en sån riktigt god skola") till utbytesstudenter och vilsna indiesjälar som önskade Håkan Hellström och fick vänta tålmodigt i två timmar på det efter att de senaste årens alla schlagerlåtar avverkats. Vi (det vill säga: Helga med rakt hår, Ia med lockigt hår och Hedvig med sitt vanliga hår = lockigt) konstaterade att förhållandet killar tjejer var ungefär 75/25 - rätt ovanligt faktiskt.


Aktiviteter:
Friskis- och svettissteg på schlagergolvet, intag av äcklig öl och vår nya favorithobby: flikering. Flikering är ett juristord för att sätta flikar i böcker, typ: "jag flikerade min DSM-IV igår". Man kan även flikera människor. Lämpligtvis genom att på lapparna skriva en siffra på en skala mellan 1 och 10 och sen trycka fast fliken på lämpligt objekt. Det blev lite misslyckat dock eftersom vi inte hade någon bra penna och kände oss lite småelaka så vi skrev bara rätt höga siffror och sen var det så mörkt så det blev bara ett slumpmässigt flikerande utan att siffan hade något samband med personen ifråga. Vi tänker utveckla denna aktivitet till kvällens kryssning.


Japp. I morse vaknade jag två gånger, det var mycket irriterande. Första gången hade jag en mening ur Säkerts Stetoskop-låt på hjärnan ("Jag har synat oss genom ett stetoskop" - den stör mig sjukt mycket: hur synar man någon genom ett stetoskop? Menar hon mikroskop? Och varför sjunger hon då inte det??), lyckades somna om men vaknade två timmar senare och hade namnet Evinrude Bison (jag tror att han är personen som byter hjärna med svartpensionärs-Pelle, varan-tv så klart) på hjärnan. Typ såhär: Evinrudebisonevinrudebisonevinrudebisonevinrudebisonfanmåstesomnaomnu. Sjukt irriterande. Nu har jag tagit lång sovmorgon och måste typ börja packa. Jag hoppas jag överlever en blåsig kryssning.


Helga

Lasse Lindh - Varje litet steg

"Varje litet steg du tar och varje gång som du för
ditt hår från dina ögon på ett sätt som ingen annan riktigt gör"


men, om vi alla börjar klä oss i batik då?

Alex Schulman slutar på stureplan.se (för övrigt ingen sida jag kan identifiera mig med, för att klargöra det), jag antar att det innebär att hans blogg också försvinner därifrån. Fuck. Jag vet inte hur jag kommer att klara mig utan den faktiskt. Ärligt talat så förgyller läsningen av alla stört elaka, ironiska (I hope..) och klockrena inlägg mina annars rätt trista dagar.


På hemsidan står att bloggen är en dagbok som KAN komma att dyka upp i ett annat sammanhang. Kan räcker faktiskt inte för mig. Jag funderar på att bara klä mig i batik hädanefter för att hylla Alex samt eventuellt kedja fast mig nånstans på Stureplan i protest. Eller också kan jag börja med att gå till Stockholms nation i kväll och låta pappa betala.



 

rest in peace bästa bloggen..


Helga


The Vaselines - Molly's lips
kiss kiss molly's lips..


skärtorsdagsstadstur

På vägen hem såg jag en katt som jagade en flygande skata. Det var så sött så jag var tvungen att stanna cykeln. Katten liksom hoppade upp i luften efter skatan (dömt att misslyckas), men när den sen såg att jag tittade försökte den släta över nederlaget genom att låtsas jaga ett löv i stället.


Har varit på stadstur med Ia och känner mig nu fattigast i världen. Igen. Det är bara den femte och jag har knappt några pengar alls kvar på kontot. Dessutom är jag sugar mama åt ia som varit smart nog att klippa sönder sitt bankkort och får betala allt hon köper. Visserligen har hon fört över pengar till mitt konto, men det känns ändå som om jag shoppar järnet. Lite ångest.


När vi kom in på Myrorna höll vi på att dö av skratt då vi fick syn på en samurajklänning. Hrm, det är ganska intern humor men jag skrattade i alla fall tills jag grät i princip. Sen lunchade vi på Subway och åt varsin högst normal (15 cm) macka. En trevlig skärtorsdag på det hela taget.


Nu ska jag krypa upp i sängen med nya numret av Elle och sen fortsätta på min Per Hagman-bok (där de bara knarkar hela tiden, men i övrigt är den okej). Sån där skollitteratur får vänta tills på måndag..åtminstone.


okej då, jag VET att det egentligen är såna där japanskt spa-morgonrockar, men det är kul ändå.

Helga


Pixies - Here comes your man
en annan låt som känns bra att cykla till, måste vara ngt med rytmen som gör det..


jag har ingen blogg.. ynk.

gnäll. jag är utkonkurrerad från vår blogg. har just läst ungeför tredje kommentaren där folk skriver att helga har en snygg och bra blogg. jag vet att jag inte skriver inlägg lika ofta, men jag finns ju faktiskt med på ett ynka hörn..

buhuu.

jag känner nu ett visst behov av att publicera en knytte-bild:

image601

ia

låt: the pixies - caribou
är inte caribou ngt slags djur..?

förklaring!

efter att ha läst min kära kollegas freudianska inlägg nedan känner jag för att bidra med en ynka förklaring till mitt msn:ande..

"hoppas vi får kuk ihelgen" var faktiskt tänkt att vara det betydligt tråkigare "hoppas vi får KUL i helgen".

jag brukar faktiskt inte uttrycka mig så vulgärt i mina msn-konversationer.
oftast i alla fall..

allt beror på att tangenterna "K" och "L" ligger alldeles för nära varandra på tangentbordet. jag är tydligen inte kapabel till att hantera detta..




ia

låt: the divine comedy - the happy goth

alla psykiska skeenden har en mening?

Är precis hemkommen efter en psykodynamisk dag och en supergod lunchmacka på café 018. Just det här med freudianska felsägningar och att det gärna ska betyda något om jag skulle komma försent till terapin är inte riktigt något jag tror på (även om psykodynamiska perspektivet visst har en massa andra saker som jag håller med om och det i vissa fall kan vara helt logiskt...men okej, jag ÄR mer KBT, så är det bara). Vad skulle i så fall Ias väldigt frekventa msn-felskrivningar i stil med "Hoppas vi får kuk i helgen!" säga om henne? Kan det inte vara så att hon bara vill ha roligt? Troligen inte...


Jag kommer att få tillbaka 2000 på skatten! Mycket trevligt, var av någon anledning inställd på att jag skulle få betala en massa och det känns väldigt bra att så inte var fallet. Nu ska jag åka iväg och jobba några ynka timmar. Det ska bli trevligt, var väldigt länge sen jag var där. Jag borde jobba mer, min ekonomi skulle må väldigt bra av det. Fast frågan är väl om jag mår bra av det? Ofta tycker jag inte att det är värt det. Men de flesta gånger det finns en möjlighet till jobb så kan jag faktiskt inte heller, skolan tar ändå en del tid.


Tydligen är det "påsklov" nu, men jag har inte riktigt fattat att det är en sån helg på g. Påsk känns inte särskilt viktigt så jag tänker förtränga att folk äter påskmat (det är ändå rätt äckligt) och proppar i sig godis tills de blir illamående. Det är väl egentligen ganska skönt att slippa det. Ska i och för sig passa på att äta buffé med gratis dryck tills jag blir illamående på fredag kväll så det är väl jämförbart.


Helga

Josh Rouse - Feeling no pain
av någon anledning älskar jag att cykla till den här låten på högsta volym, sjuuukt bra.


popcorn är inte godis

Nu har jag varit och tränat och tittat på veckans House-avsnitt. Jag var sjukt sugen på godis men i brist på sådana varor fick jag nöja mig med en stor skål med popcorn. Ganska otillfredsställande, det är ju inte direkt samma sak som choklaaaad.


För övrigt börjar jag tröttna på House. Upplägget är ju alltid detsamma. Och ungefär en gång i månaden visar han lite känslor och det börjar hända grejer, men sen återgår allt till det vanliga igen. Kvällens avsnitt var ett sånt där emotionellt där man fick se hans föräldrar, dessutom åkte han runt på sin häftiga motorcykel (ålderskris?). I övrigt var sjukdomsfallet som det alltid är, en miljard differentialdiagnoser och påbörjan av massa behandlingar som inte funkar, lite efterforskningar och folk som inte talar sanning och så visar det sig vara något skumt i miljön som gett upphov till någonting som i sin tur gett upphov till symtomen. Men man kan ju inte sluta titta ändå, jag tycker ju om honom trots alla elakheter och cynismer (eller kanske just tack vare dem). Dessutom är det nästan det enda jag ser på tv (förutom Six Feet Under då).


I kväll är jag ensam hemma. Jag tror att min sambo är ute på dåligheter, eller vad man nu kan kalla Snerkes utgångar på tisdagar för. Det är nog något jag snart borde testa igen, det står faktiskt också med på vår to-do-list. Men Snerikes är ändå bäst när det är Bryggan. Ljuva sommarkvällar..kom hit nu.

på väg till en bryggan-kväll i maj förra året (det var iskallt men vi envisades med att sitta ute)

Helga

Hello Saferide - The Quiz
"Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbour?s?
And is it very much higher than mine?

Have you slept with any people I work with?
Is there anyone you?d rather wish I?d be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are they prettier than me?"



valborgsledigt.. check!

yaaaay!
fick ledigt från jobbet på valborg! min chef är så riktigt snäll..
kändes iofs aningen skumt att tigga ledigt innan jag ens börjat jobba. men i krig och valborgsfirande är allt tillåtet!

om en knapp månad blir det kul!

ia, under reklampausen i house

låt: the crash - lauren caught my eye
lite finsk pop. finland har mer att komma med än lordi. hallelujah!

cykla i motvind och en kryssning utan skandaler (?)

Vart tog solen och värmen vägen? Jag som köpt nya ballerinaskor och en skitsnygg grön tunika/klänning (man kan inte gå på stan med syster Clara utan att handla) och tänkte gömma alla mina jeans längst in i garderoben. Och så får man sätta på sig tjock jacka och vantar! Dessutom blåser det. Det är sjukt frustrerande att cykla i motvind, särskilt när man möter folk med vinden åt rätt håll som snabbt glider förbi och hånskrattar åt en (okej, just hånskratt kanske jag inte möttes av, snarare medlidande blickar..).


Det känns som en bra vecka det här. Lugn och skön. Idag seminarium avklarat, storhandling på Willys (hade medvind jobbigaste vägen) och i kväll mina tisdagstraditioner träning (en förhållandevis ny vana, men kallar jag det för "tradition" kanske jag kommer ihåg att gå varje tisdag) och House. I morgon föreläsning och jobb några timmar och sen i princip påskhelg. Påskhelgen ska fyllas med kryssning och jobb.


Kryssningar är ett märkligt fenomen. Det är svårt att tänka sig en kryssning utan några som helst skandaler. Jag och Ia brukar dock inte stå för dessa, så förhoppningsvis blir det inte så den här gången heller. Det ska faktiskt bli riktigt roligt. Vi är jättemånga och har lyxiga hytter till skillnad från de andra gångerna jag åkt när man fått de sunkigaste under bildäck (så man blir räddad sist om båten skulle sjunka) plus att vi ska äta buffé. Jag har aldrig unnat mig sån lyx som a-hytt och buffé tidigare, maten har bestått av den billigaste trekantssmörgås som gått att hitta. Det känns nästan lite vuxet att åka på en mindre sunkig kryssning. Eh, om man nu kan kalla kryssning för vuxet. Folk på kryssning blir ungefär som svenskar blir på charterorter - det vill säga släpper alla hämmningar och normalt vett. Sist jag var på kryssning träffade jag en gammal klasskompis från lågstadiet som varit värsta snälla killen, sen hällde han ut en hel öl i urringningen på tjejen som stod bredvid. Schysst. Skandaler eller ej (hoppas på det sistnämnda, fast nån kan ju gärna få sjunga karaoke lite halvfalskt sådär så man har något att skratta åt) så ska jag i alla fall dricka såna där blå gin-och tonic-drinkar och dansa till asdålig musik på köttmarknadsdansgolvet. Hoppas inte det tänker vara kulingstyrka på vindarna på fredag. Egentligen hatar jag nämligen att åka båt. Men ibland måste man utsätta sig för jobbiga saker också.


"amorella amorella, vi ska byta underkläder i hytterna" (på finlandssvenska of course) lät det i högtalarna sist - de sa faktiskt underkläder, det var ingen freudiansk fellyssning

Helga


Flaming Lips - Waitin' for a superman
flaming lips är sjukt bra, inser jag gång på gång..


en helgrapport.. ospännande sådan..

nu är jag tillbaka i muppsala efter en helg hos kära mamma + pappa. mkt slö har jag varit. men jag har faktiskt hunnit med lite mer eller mindre vettiga saker också.

  • skickat ett stycke lur-sms till helge med innehållet att jag hellre ville åka på studiebesök till tjernobyl än till barcelona i augusti. min plan var att om jag skickade det tillräckligt tidigt på morgonen skulle helga vara så borta så hon skulle gå på det.. men det nöjet fick jag inte. fnys. glädjedödare.
  • sett en stycke film. var på bio med mamma och såg la vie en rose (la môme) om edith piaf. den var rätt bra faktiskt. självklart bäst när hon sjöng. och hon som spelade edith var supersöt med världens största ögon som hon verkligen kunde konsten att spärra upp. dessutom var hennes boxar-boyfriend riktigt snygg (inga brutna näsben där inte..) i övrigt var gerard depardieu och hans näsa med. såklart. det var ju en fransk film. jag tror att amelie från mont martre är den enda franska film jag sett där han inte varit med. hur ska de göra när han dör.. kommer fransk film att gå under då?
  • handlat second hand med pappa. hittade världens bästa second handaffär hemma i forsa. fick en anorak (kan ju låtsas att det är en såndär parkas som är så sjuuukt inne i vår), ett skärp, en blommig tantscarf och tre väskor för 100 pengar sammanlagt. helt sjukt billigt. det är såhär second hand ska vara. pappa hittade en slips och en skinnjacka. alla var nöjda.
  • stylat pappa när vi kom hem. han fick ha på sig pilots och skinnjacka med t-shirt under, och ha fixat hår. helst skulle han ha haft en HD åxå men i brist på motorcyklar fick han posera vid vår peugeot kombi ist. den mogna rebellens fordon. en pensionerad james dean, typ. han åkte faktiskt in till stan i munderingen också. cool pappa.


typ såhär..

nu ska jag fortsätta städa garderobe, igår hittade jag massa gamla fotbollskläder jag glömt bort att jag äger. undrar vad jag hittar idag?

over and out

ia

låt: magnetic fields - i have the moon
från mkt bra skivan "charms of the highway strip"

en fragil vas och en billig kruka (samt lite porr)

Nu är jag tillbaka i studentstaden igen, helgen har varit lugn och bra men det känns skönt att vara hemma hos mig igen. Dessutom har jag med mig min nya kombo Billy. Han ser dock rätt tom ut än så länge, jag får helt enkelt köpa upp mig på billiga pocketböcker på second hand för att fylla honom lite. Mamma och jag tog även en tur till IKEA för att införskaffa lite Billy-tillbehör. På IKEA har många varor sjukt roliga namn, det var ju faktiskt tack vare min ynka lampfot vår gamla blogg fick sitt namn (plus vår frekventa användning av ordet ynka inleddes). Dagens roligaste IKEA-namn var i alla fall vasen "fragil" och krukan "billig". Hahaha. Men eftersom jag har ganska ynka humor så väntar jag mig inte att någon ska förstå det roliga i det.


När jag rensade i gamla bokhyllan hittade jag en hel del roliga grejer. Exempelvis våra nyårslöften 2006 och 2006, Ias idealman enligt Helga, Helgas idealman enligt Ia samt manuset (eller hmm, manus är väl lite att ta i, men det är iaf ett utkast) till porrfilmen "Flygplatsen" som vi skrev i början på vår vänskapskarriär (kan tyckas vara ett lite underligt sätt att inleda en vänskap, men det var garanterat isbrytande i alla fall). Det roligaste med att sortera papper är att man hittar så mycket gamla minnen. Därför tar det alltid minst dubbelt så lång tid som man tror. Jag sitter och lusläser gamla almanackor och kryptiska anteckningar jag gjort i block. För att inte tala om fotoalbum...

Micke och Linda från Big Brother (kommer nån ens ihåg dem nuförtiden??) hade en viktig roll i filmen "Flygplatsen"...deras scen utspelades på bagagebandet. Eh. Vad fick vi allt ifrån?


Ia föreslår regiinstruktioner för filmningen av scenen på en flygplatstoa (i rollerna: josefin öqvist och peter forsberg):

'typ "lite mer till vänster" "lite konstigare vinklar"." men foppa sluta gnäll att du inte orkar hålla upp josefin mot väggen, du är HOCKEYSPELARE for fucks sake, jag nryr mig inte att hon har lagt på sig lite sedan VM"'


/Helga, som har slutat med porrfilmsmanus och börjat med bloggande i stället


The Moldy Peaches - Downloading porn with Davo