dagsländejoggare..

nu har jag varit ute på en trevlig skogspromenad i musikaliskt sällskap av the flaming lips och guillemots. uuunderbart väder, som bloggkollega redan så fint har påpekat.

min idylliska promenad stördes dock med jämna mellanrum av hurtiga människor i tajta byxor som med mer eller mindre spänstiga steg joggade förbi.
vad är detta? var kommer de ifrån. ligger de i ide under vintern och väcks upp av den första vårvärmen för att sedan intensivt springa omkring tills de dör/återgår till sin dvala ungefär i juni?
för under sommaren, hösten och vintern är de minsann betydligt sällsyntare. några (förmodligen genmodifierade) exemplar joggar året runt, men de flesta försvinner under mystiska omständigheter efter våren..

jag stör mig på joggare för att de får mig att känna mig som en lat människa. jag tycker inte om att påminnas om att jag är en lat människa. i dagens samhälle är det dåligt att vara lat har jag förstått. jag vet att jag är lat. jag lever i vanligen i lycklig harmoni med min lathet så länge det inte kommer sneaky joggare utskuttande ur vartenda buskage.




då påminns jag obarmhärtigt om att jag inte har kvar toppkonditionen (ok, inte topp. men bra var den minsann) som jag hade i gymnasiet. då spelade jag fotboll och hade extra idrott som tillval i skolan = träning minst en gång per dag. tro det eller ej. jag brukar ofta lyckas lura mig själv att den konditionen fortfarande finns kvar. efter fem år.. o jaa..
..att jag sedan tjatar på mina patienter att kondition är en färskvara är en helt annan sak! bortträngning är en effektiv copingstrategi..

nu ska jag hurtigt jogga in i duschen. blev ju sååå svettig av min promenad.. *puh puh* iofs så ökade jag farten så fort ngn joggade förbi så det i alla fall skulle verka som om jag var ute och powerwalkade. dessa tillfälliga fartökningar gav säkert lots of träning!
konstigt att man kan tycka det är kul att springa efter en boll hur länge som helst, men att springa bara för springandets skull suger bigtime.. dessutom passar jag inte i tajta joggingtrikåer. mitt skogstraskande är nog ett vinnande koncept för mig..

ia, skogsflanör

låt: essex green - snakes in the grass
inga snakes idag, bara joggare..

Kommentarer
Postat av: huvet

Lider lite av samma syndrom... tror oxå att jag forfarande har samma bra kondition jag hade för länge sen... men min plan är att joina jogging- och träningsrörelsen igen. Datum är dock inte riktigt bestämt än.

2007-04-25 @ 15:18:03
Postat av: ida

Du har så rätt! Bort med alla människor som ger en dåligt samvete! USCH!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback