sovbloggen..

jag har jobbat min första dag efter semestern och är trött som ett.. murmeldjur.
usch, min hjärna är så riktigt ovan vid aktivitet. mina ben också för den delen. jag höll på att dö när jag tog trapporna upp till HIA (fem våningar upp skall tilläggas!) som tur var var mina två inbokade patienter snälla. en kunde jag avsluta och en hade blivit bättre. sånt gillar vi! dock har jag inte på långa vägar kommit ikapp med papperhögarna med remisser och remissvarskrav från husläkarna som någon ondsint människa har lagt på mitt skrivbord under min frånvaro. det tar jag.. eh.. i helgen?

i morgon har jag blivit beordrad av chefen att gå på demensutbildning i söderhamn. jamen jay då.. sitta och lyssna en hel dag kommer knappast att göra mig piggare. klag klag. ok, jag antar att jag skall vara tacksam att jag får bli utbildad på arbetstid, men demens är inte mitt specialintresse.
(mitt specialintresse är såna där åkband som finns på arlanda, typ en platt rulltrappa..)

jag vill gå i ide. eller så går jag och lägger mig. det är också ett alternativ..

jag är jättemotiverad att blogga! jag kan skriva hur mycket som helst om mitt liv i hudik.

vaknade. gick till jobbet. undersökte en rygg. tränade en skock hjärtpatienter. gick hem. somnade..

suck. en kos dagbok är mer spännande!

nä, jag gillar mitt jobb. är bara så trött just nu. i morgon.. eller, let's say på onsdag, är jag fit for fight igen! om jag inte får svininfluensan dvs..

godnatt!

ia

låt: name the pet - get on the bus
nu har jag äntligen lyssnat på hypen, och jag måste ju hålla med om att flickan är cool!

för övrigt har jag fått ynka hy, och jag undrar vad jag gjort för att förtjäna detta? har jag dödat en spindel?

bloggtorka

Jag har väldigt lite bloggsug för tillfället. Vet faktiskt inte om det är bättre då att bara hålla tyst eller om jag ska skriva ett litet pip ändå, men nu blev det visst skriva. Idag börjar höstterminen igen, en mycket konstig hösttermin. För det första så är jag inte i Uppsala, väldigt konstigt bara det. För det andra så ska jag liksom själv ta ansvar för att en uppsats finns färdig när terminen är slut, just nu känns det väldigt verklighetsfrämmande. För det tredje så ska jag läsa en kvällskurs i Göteborg vid en helt ny psykologisk institution (vilket just nu känns som en väldigt stor grej, och jag som bara tänkte att jag skulle ha det som avlastning från uppsatsarbetet). Skumt det hela.

Nu ska jag ta tag i dagens bestyr (långa initios-listor blir det...). Måste försöka planera in minst en mitt-på-dagen-promenad så att jag och min dator inte blir osams eller växer ihop.

Ett stycke Berlin-bild kan jag åtminstone bjuda på: (fler borde komma...det är bara det där med orken just nu)
ida och ia fascineras över det spänstiga över-muren-hoppet

Helga

Röyksopp & Robyn - The girl and the robot
har haft den på hjärnan sen igår kväll ungefär...I'm in love with a robot!

glasögonbloggen..

glasögon är roliga grejor! jag kanske skall börja spara.. istället för att satsa på skor eller väskor (tydligen kan man inte vara både och har jag förstått) så ska jag skaffa mig diverse glasögon. cheap monday har kommit ut med några bågar i dagarna. måste kollas in! hoppas de är lika föredömligt billiga som byxorna..


fashion!

nu ska jag känna efter om jag har "slut på semestern"-ångest. tror inte att så är fallet, men eftersom det är bra att vara i kontakt med sitt innersta ska jag känna efter riktigt noga!

puss!

ia

låt: counting crows - mr jones
spelades i bilen idag. sådan riktigt god musik!

api-skor!

jag har av initierade källor fått höra att jag har ganska få skor för att vara tjej. detta måste jag ju genast göra ngt åt!
en rimlig åtgärd vore ju att köpa ett par skor till exempel.. på monki förslagsvis. de har nämligen kommit med ett par cravings-klassade!


måste bedra mig till lämplig monki-innehavande stad snarast!

nu ska jag bege mig till lumnäs och kolla in hur mycket eddie-bus har vuxit sen senast. säkert flera kilo.. ogräshund!

pusspuss

ia

låt: lee dorsey - working in a coalmine
lite trevlig retromusik! mycket bra, mycket bra..

we were way out west!

Jag har en sån där "mellan resor"-dag: packa upp,  tvätta, packa ner, leta pass, göra ärenden, styra upp sånt som det ska sättas igång med när jag kommer hem igen och så vidare..

Men en liten bilduppdatering från helgens festival ska jag i alla fall hinna med att bjuda på:

Ia kom till Trollhättan (Trollhatten) och fick pizza med tre sorters ost, äcklig öl (10,2%), god öl (all annan öl) och ölkorv.

dagen därpå packade vi in oss i bilen och begav oss till Göteborg

poserande framför en spårvagn med några öl i handen

så himla coolt med festivalarmband! (och mer öl..)

ias väska smyckades med ett teddybearsklistermärke


festivaal (om än en väldigt städad sådan...)


konsertbilder är ju inte det roligaste att titta på i efterhand (och ändå tar man så många under tiden), men här är i alla fall Band of Horses (får komma med en utförligare konsertrescension sen)


sen var det sent och vi var på fever rays helt enkelt jättecoola konsert i ett tält


dagen därpå åkte gummistövlarna på..


att åka spårvagn är så himla kul...


obligatoriska hoppbilden


way out west - nu i regn!


vi lyckades klämma ihop oss på en bild..


ia köpte en fin t-shirt med ett tydligt budskap


efter lördagkvällens eminenta lilly allen- och teddybearskonserter körde vi ett friskispass i leran


tillbaka i trollhättan fick ia se de omtalade slussarna...


..samt kom på ett utmärkt sätt att stretcha vadmuskeln på!

Japp, det var den festivaliga helgen i bilder. Den festivaliga helgens musikupplevelser var av mycket hög kvalitet! Jag har svårt att välja favoritkonserter men bland annat Band of Horses, Robyn (som gjorde Dr Alban hipp!), Antony and the Johnsons (söt jättebäbis!), Fever Ray, Calexico (helt vanliga män som såg ut som om de skulle till jobbet), Vampire Weekend, NAS (jaa, trots att det är hiphop!), Lily Allen och Teddybears gjorde mycket bra ifrån sig!

Helga

Dr Alban (gärna tillsammans med Robyn) - No coke
robyn, som hade massor av häftiga gästartister, överraskade med dr alban på scen och sjöng tillsammans anti-knark: we no want no coke, no heroin, no hasch-hasch, no amfetamin. Och tack vare fantastiska internet kan man se det hela
här







blixtar och dunder (och berlin)

Det har åskat och blixtrat alldeles förskräckligt mycket här det senaste dygnet. Just nu är det dock lugnt och mellan varven är det så riktigt fin svensk sommar. Men det är min första lediga dag och därför en väldigt bra dag trots lite regn och åska.

Jag har idag ägnat mig åt att:  
1) Panikbaka en blåbärs-och hallonpaj till Emma och Åsa som kom på besök (hit med!). De hade varit på Madonna-konsert och var helt lyriska då de stått typ två meter ifrån henne. Åsa påstod till och med att hon sett Madonnas blygdläppar vilket måste vara relativt få förunnat ändå
2) Henna mitt hår. Det var kaotiskt även denna gång trots att konsistensen på geggan var optimal. Med vanlig hårfärg kan man minsann reda ut håret efter att man kletat på, men så icke med henna på mitt hår. Det blev som ett enda stort trassel och det var omöjligt att lyckas få gegget fördelat i hela håret. Resultatet blev ändå helt okej, om man inte tittar så noggrant och hittar de färglösa fläckarna...det är för mörkt för att ta en photobooth-bild nu så nån bild kommer väl förr eller senare, men troligen kommer jag och ia se ut som kulturtantstvillingar under festivalandet i helgen.
3) Åka ut till köpcenter och köpa ingenting men titta i massor av affärer. Trevligt var det ändå! Dock ska jag shoppa lite på torsdag när jag ska möta upp bloggkollega i Göteborg hade jag tänkt..
4) Dricka rosébubbel för att fira att Johan klarat av medicinplaceringen (han har haft nedräkning i ungefär en månad nu...), och för att jag har sommarjobbat färdigt...gott var det!
5) Se på Upp till kamp, en sån riktigt bra tv-serie!

I nästa vecka blir det Berlin! Jag vet inte riktigt vad man gör i Berlin faktiskt, men det verkar vara en trevlig stad. Tänkte jag skulle bildgoogla nån fancy berlin-bild men detta var något av det första som dök upp (kanske inte helt aktuellt..): 

ett stycke berlinmur..typisk semesterbild, eller hur?....hundvalpsbilderna i föregående inlägg var ju betydligt mysigare än denna. 

Helga

Ingenting - Lisa sa
ingenting spelar faktiskt också på way out west, lite i skuggan av de större bokningarna..men de är trevliga ändå! 



first we take slottsskogen, then we take berlin!

jag har redan skrivit ovanstående i ett sms till helge, tycker det var så förskräckligt fyndigt!

de tre första dagarna på min eminenta, och HETT efterlängtade, semester tillbringades ute i lumnäs med mor, far och liten ligisthund. söt och fluffig ligisthund. världens finaste. but still a ligist. som de flesta valpar jag träffat. han har fått för sig att det bästa sättet att leka och att få uppmärksamhet är att bita folk i fötterna. och händerna. och knäna. ligist som sagt..


eddie-bus med öron som inte kan riktigt bestämma sig om de ska stå eller ligga.

har även läst bok. två stycken. nyinköpta "sarons ros" (bra) samt mammas "en förtjusande man" av marian keyes. just det! chiclit! och en sak till.. den var också bra! just det! bra! jag som vanligen tycker chiclit är så riktigt irriterande. men så inte denna.  jag hyste inte agg emot huvudpersonerna. och jag fnissade högt flera gånger. inte lika rolig som "vattenmelonen" eller "en oväntad semster", but still fniss på väl valda ställen. att den heter "this charming man" i original kanske gjorde mig vänligare inställd till den också.

i morgon kommer blivande mammorna åus och ems på visit. så himlans trevligt! ska ta och städa lite innan. både de är.. hrm.. städintresserade, och jag vill inte att de skall gå och lida stora kval pga att jag har dammtussar i hörnen.

fridens liljor

ia

låt: lake heartbeat - mystery
mycket bra och supersomrigt. har gått på repeat ikväll. tror janne kask är inblandad somehow..

godmorgon jobbfrihet!

Att kalla det semester är kanske lite i överkant, men jag är åtminstone ledig i två veckor innan t10 drar igång med uppsats och neuropsykkurs. Vackert väder är det också, även om det var soligare i morse. Jag äter frukost och ska snart bege mig ut på stan och inhandla lite skumpa och smulpajsingredienser. 

7 veckors sommarjobbande är slut och det kändes nästan lite sorgligt igår kväll då jag efter att ha lämnat in mina nycklar fick vänta på att bli utsläppt från psyket. Jag kommer dock inte att sakna de knasiga arbetstiderna, det är inte riktigt min grej att gå upp halv sex vissa morgnar och jobba kvällar och helger. Sån här mer akut sjukvård är nog inte riktigt heller min grej (och det här var ju ändå "bara" psykiatri..), är nog för ospontan för det. Jag vill ha koll på vad som ska göras och kunna planera min dag, jag ser inte riktigt nöjet i spänningen med att det när som helst kan tjuta ett överfallslarm (vilket innebär springa i trappor och sympatikuspåslag) eller att någon börjar krampa i korridoren. Näpp, mer inrutade besök och arbetsuppgifter känns skönare tycker jag. Kanske bra att jag ska bli spykolog i stället för sjuk sköterska eller läkare då...

Denna vecka blir trevlig. Idag ska jag försöka henna mitt hår och kanske få lite besök. Sen ska jag slappa i två dagar och på torsdag åker jag till Gbg för att möta upp Ia och registrera mig på psykologiska institutionen. Sen blir det hem till Trollhättan för att sedan åka tillbaka till Gbg för Way out west på fredag och lördag! Spelschemat ser bra ut om man bortser från några krockar (glasvegas-röyksopp är jag mest besviken på, kan de inte lägga dem på olika tider??) och enligt väderprognosen ser det än så länge ut som om regnet som visst ska komma i veckan ska försvinna lagom till på fredag. Bra där! 

Fan, nu spelar de sommarplågan "Rap des armas" på p3, och jag som kämpat länge för att bli av med den från min hjärna lär ju få börja om på nytt igen. 

Idag ska jag också henna mitt hår igen! Har en ful utväxt och hoppas på lite rödare effekt trots att mitt hår är rätt mörkt. Spännande ska det bli!

Helga

Wheatus - Teenage dirtbag
igår innan jag somnade kom jag helt apropå ingenting att få denna låt på hjärnan...det var ju bara typ tio år sen eller nåt. Men den är riktigt bra! Och videon minns jag mycket väl, för det här var på den tiden då jag tittade på musikvideor på tv vilket jag helt slutat med (jag antar att såna kanaler och program fortfarande finns...)



ny bokleverans!

ha fortfarande inte kommit mig för att skaffa bibliotekskort, men däremot så har jag hämtat ut ännu en leverans från beloved adlibris. så himlans trevligt! ser med spänning fram emot att ta itu med innehållet.

paketet innehåller;

"fantomerna" av klas östergren (kläss estergrens). gentlemen var bra, då kanske även denna är det tänkte jag. dessutom kostade den ynka 9:-
"sarons ros" av rosamond smith (aka joyce carol oates). kvinnlig seriemördare? ja tack!
"pride and prejudice and zombies" av seth grahame-smith. jag tror jag kommer gilla den här varianten bättre.. elizabeth bennet måste ge zombies på moppo samtidigt som hon ska få ihop det med mr daaaarcy. på utrikiska.
"blindsighted" av karin slaughter. tips från bästaste
bokbloggen. rättsläkare som utreder läskigheter i en liten småstad. även denna på utrikiska. snart är jag engelskaproffs!

för tillfället håller jag på att läsa "gregorius", vilket är en bra, välskriven och högkvalitativ bok på alla sätt och vis. har dock inte riktigt fastnat. gillar dock denna mer än "doktor glas", men det är ingen bok jag ligger vaken till kl tre på natten för att läsa klart. fy. tänk om det är ngt fel på mig som inte kan uppskatta sådan riktigt god litteratur till fullo..? verkar föredra zombies och mord (dock ej nicke lilltroll-skrivna fjällbackaserien! vågra vägra!) framför känslor för feeling och diskbänksrealism (ok, sekelskifts-diskbänksrealism för präster åtminstone).

nu ska jag sluta mitt bokpladdrande och ta och få mig ngt i magen tror jag.

litterär puss från ia

låt: editors - bullets
de hade gärna fått spela på way out west!

ingen söt hund, men däremot lite sol bakom molnen

Jag har inga "söt hund"-bilder att lägga upp, sånt funkar ju annars bra i bloggi. Vilket litet fluffo! Vill också ha..eller, rättare sagt...skulle vilja att någon som bodde i närheten hade en sån söt som man kunde hälsa på när det passar. Jag har inte tid för en hund just nu, det räcker med Zorro. 

Idag har jag fortsatt jobba på att bli av med mina flextimmar innan min sista dag på söndag. Idag lyckades jag få tillåtelse att gå två timmar tidigare, det kändes väldigt lyxigt. I morgon ska jag försöka mig på lite flexande igen för i helgen vet man aldrig hur det blir med sånt. Lagom till jag trampar hem från jobbi med Alex Schulmans sommaprogram i ipoden (det var för övrigt bra, han gjorde dessutom som Kristian Luuk och hyllade sin spykolog i ett avsnitt, sånt gillas) så tittade också solen fram bakom molnen. Härligt, för det kändes lite deprimerande att sitta i en bil halva dagen i söndags när det var så fint väder och sen mötas av ihållande regn i går morse som fortsatte hela kvällen. Man är väldigt enkel vad gäller mående när man blir positiv av lite ynka sol...

I helgen besökte jag Södertälje och världens sötaste lilla bäbis, Rasmus hette han och var väldigt behändig. Han var glad och nöjd nästan hela tiden och bara log och skrattade, ett riktigt visningsexemplar. Vi grillade med hans föräldrar och familj ute i enhörna och hade det jättemysigt. På vägen hem höll jag nästan på att köra över en grupp på minst tio vildsvin som promenerade över vägen, coolt var det dock att se vildsvin sådär in real life. 

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch och sen läsa lite tror jag. Alternativet "dammsuga" känns inte lika lockande. 

Helga

Beach Boys - Don´t worry baby
mysmusik från beach boys summer love songs..

say hello to little eddie!

får jag presentera vår nya familjemedlem; southstreams amazing mcgee! även kallad eddie (efter eddie izzard såklart.. ja, eller iron maidens maskot möjligen..)


eddie och mamma dee-dee.


eddie och tomas busar.


eddie sitter, som den välartade lilla valp han är, fint vid mina fötter.

ja, eddie är alltså världens sötaste lilla vovve. när han blir stor kommer han att bli en tjusig vit herdehundshanne, men nu är han mest en liten fluff.

han är dessutom mycket begåvad. såklart.. pep i sex minuter i bilen och sov sedan snällt, från sthlm till gävlebro (kisspaus) och sedan ända hem till lumnäs. gårdagskvällen ägnade han åt att sova under vårt trädgårdsbord medan vi spelade yatzy. not very krävande. fick mail av mamma idag att han tuggat lite på en stol, men det får man väl stå ut med. inga rymningsförsök. inga vilda attacker på cat stevens och nästan inget kissande inne alls.

ååååh. jag måste ut dit den här veckan! och helgen! han kanske hinner växa upp annars. växer som ogräs gör han nämligen (eftersom han snällt äter sin extra näringsrika babydog-kost).

ok. slut på hyllningarna av fluffen.

nu ska jag äta oliver och sedan blir det till att gympa lite i borgarparken. hurtigt värre!

puss puss

ia

låt: röyksopp - happy up here
jomenvisst!

IKEA och snart eddie..

jihooo! det är heeeelg! regnet det bara öser neeeeer.. men jag är glad ändå! har varit på IKEA m en kollega idag. ett överkast, några småpryttlar och två monki-kjolar rikare blev jag. trevligheter! i morgon blir det even trevligare för då ska vi hämta hem lille eddie! mer än värt 6 timmar i bilen och uppstigning kl 5 på morgonen (natten).

försökte hitta ett fint koppel till honom på IKEAs djurhörna, men det gick inte något bra alls. det fanns snorgröna läderkoppel med små fåniga fastsydda skinnblommor på. sådant vill inte eddie ha. han vill ha nitkoppel! (stackaren, här blir han inprackad i heteronormen direkt, tänk om han faktiskt VILL ha små skinnblommor på kopplet? och så kommer jag här och nekar honom detta rakt av.. mean.)

upptäckte att mamma och pappa har after eight hemma. så lämpligt då. eftersom de har lämnat mig ensam hemma så får de faktiskt skylla sig själva om jag plundrar deras after eight-förråd. till verket!

puss.

ia

låt: iron maiden - fear of the dark
deras maskot heter också eddie!