morning glory

Jag ska snart äta frukost. Klockan är bara några minuter i fem, det kunde ha varit värre. Har huvudvärk, ett blåmärke på låret och funderar över vad det är som gör Panodil Zapp bättre än Panodil utan zapp (eftersom den är några kronor dyrare, men tillfredsställande information om skillnaden finns minsann inte). Jag är så himla djup så det är jobbigt ibland.


Förresten kom jag nyss på att jag lärde mig ett nytt ord under gårdagens förfest. Men tråkigt nog har jag efter närmare efterforskningar upptäckt att morning glory faktiskt också är en blomma. "Blomman för dagen" närmare bestämt. Jag älskar blomman för dagen, de är så fina. De innehåller visst nån hallucinogen drog också (men det var inget min mamma upplyste mig om som liten).

Nu har jag ätit två sjukt goda och onyttiga mackor med massa majonnäs, ägg och räkor. Lyx.  

 (what's the story) morning glory


Helga


Oasis - Don't look back in anger


Kommentarer
Postat av: kollega

hm. det låter vettigt. fast "morgonstånd"-teorin var lite roligare..

Postat av: apotekstant

Upplysning: Panodil Zapp innehåller natriumvätekarbonat till skillnad från vanlig Panodil. Natriumvätekarbonat gör att pH i magen blir högre vilket i sin tur gör att magen tömmer sitt innehåll ner i tarmen. Paracetamol tas upp i tarmen å ju snabbare det hamnar där ju snabbare kan läkemedlet verka. Det krävs att man tar 2 tabletter för att pH ska bli tillräckligt högt för att detta ska ske. Panodil Zapp ska på detta sätt kunna ha högsta smärtstillande effekt efter ca 30 min, medan en vanlig Panodil har bästa effekt efter ca 60 min. Nu vet ni läget. Pusspuss!

2007-04-22 @ 16:52:50
Postat av: Helga

Tack snälla apotekstant, nu vet jag precis allt jag behöver veta! tur att man har dig! kram

2007-04-22 @ 23:26:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback