tisdagstrött

Snart tänker jag sätta mig framför tv:n och slappa framför veckans House-avsnitt. Och sen lägga mig och läsa kreddiga boken "Bergtagen" som jag började läsa igår kväll (julklapp från pappa, eftersom jag alltid brukar tjata på att han ska skriva en lista till mig med "böcker man borde läsa innan man dör"). Jag tycker man ska få variera mer eller mindre kreddiga böcker med chicklit av varierande kvalitet. Min bokhylla är en bipolär blandning av Hjalmar Söderberg, Marian Keyes, Marianne Fredriksson (som nu är döööd), J.M Coetze och Liza Marklund. Typ. Jag tycker även att man ska få ge upp när man påbörjat böcker om man inte tycker om dem. Även om de är så kallade klassiker som man "borde" läsa. Vissa är sjukt överskattade. Ett exempel är "På drift". Jag tvingade mig igenom den i somras, men det var inte så jättekul. Alla personerna i den var helt osympatiska och spontana och handlingen var typ meningslös.

Har huvudvärk och mensvärk och känner mig allmänt..trött. Dagens föreläsningar från 9-16 har tagit ut sin rätt. Dock var de väldigt intressanta. Alltid roligt att få höra de som verkligen jobbar kliniskt berätta om sitt arbete och inte bara massa typer som befunnit sig inom universitetets väggar hela livet. Man blir så inspirerad. Nån gång senare i livet vill jag också ha ett bra arbete och vara inspirerande. Men det lär ju dröja ett tag. Tänker vara ansvarslös student ett tag till. Inte helt ansvarslös kanske, men inte lika ansvarsfull som bloggkollega som minsann är färdigutbildad och springer på intervjuer och beter sig allmänt vuxet.
 
I natt drömde jag om tre vänner jag inte pratat med på länge. Jag kände mig helt elak i drömmen för att jag inte hört av mig. Sen drömde jag även om mina katter som ansåg att jag hade försummat dem. Hmm. Undrar vad detta ska betyda? Kanske helt enkelt att jag borde höra av mig till folk jag tappat kontakten med och klappa Zorro och Alva mer. Mina drömmar brukar vara så lätta att tyda, jag är nog inte så djup eftersom drömmarna bara återspeglar det vanliga livet. Hmm, fast Freud skulle troligen inte se det på det sättet. Han skulle säkert få in typ penisavund eller att jag är hysterisk eller något. Men jag och herr Freud är nästan aldrig överens så jag skulle ändå inte lyssnat på honom.

Godissuget håller i sig. Idag har jag ätit både choklad och kakor. Kan det inte bli vår snart så man får lite solljusenergi och slipper knarka choklad? Hörde att det var typ trettio grader i vissa delar av europa nu. Jag skulle ge vad som helst för en resa till något varmt land, gratis och utan att jag missar viktigheter i skolan.

Helga

Kent - Utan dina andetag

jag funderar på att inleda en kent-period. har under en lång tid bara lyssnat på massa varierat nytt o blandat, men nu känner jag för att typ gräva ner mig i gamla grejer som kent, Winnerbäck eller varför inte lite Morrissey. Ibland är det så riktigt skönt att bara koncentrera sig på en artist.


Kommentarer
Postat av: ia

ja. kentperiod låter ju så riktigt bra. fast jag kan inte lyssna på kent utan att tänka på varanteaterns version. jag kanske åxå borde få ett ryck. hade ju alltid sådana innan musiken blev såhär skamlöst lättillgänglig.. funderar på att snöa in på the flaming lips ett tag.

Postat av: Clara

På tal om överskattade böcker så försökte jag läsa Allt av hon med rubiks-kub-örhängena och den är inte bra!!Alls. Bara tråkig och konstig. Läs inte.

2007-02-14 @ 12:11:47
Postat av: Helga

Clara: Hmm, jag som tänkte att det var en bok jag skulle älska. Kanske ska ge den en liten chans ändå. Hon hade ju faktiskt coola örhängen.

2007-02-14 @ 12:48:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback