semester i frankrike och italien

Nu är jag också tillbaka från min semesterresa som varat i en dryg vecka. Lite bilder får tala så länge känner jag, har inte riktigt ork för någon längre berättelse (även om vår resa i polisbil - inklusive blåljus och extremt hög fart - genom nice är en sådan..). En mycket trevlig semester har det varit, med väldigt fördelaktigt väder (särskilt i jämförelse med ynkvädret som sverige visst har bjudit på under tiden).


det hela började i marseille, vi kom dit mitt i natten och tillbringade nästföljande dag där. I marseille fanns inte så mycket att se förutom några jättekrukväxter, en filminspelning, en skolklass i en trevlig park, stängda affärer i gamla stan, en lyxig yacht och billiga pommes frites-mackor...


..så vi tog tåget vidare till nice där vi bodde på ett riktigt backpacker-hostel där det dock var riktigt mysigt.


stranden i nice var väldigt nice, och väldigt stenig...


vi åt glass med konstiga smaker, till exempel avokado och svarta oliver..men lychée-glassen var bäst!



lyxig picknick i chateau-parken,, med bröd, ost, oliver, räkor och bubbel!


på min födelsedag åkte vi till monaco och tog obligatoriska hoppbilder framför casino monte carlo....(och spelade bort 5 euro..det gick väldigt snabbt..)


uppe på taket till oceanografiska muséet i monaco, sjukt fina akvarium med fantastiska fiskar.


på mccafé fanns godaste frappuccinon och macaroons! givetvis åt vi även religeuse, dock hade inte ia upplyst mig om hur otroligt osmart det var att sätta tänderna i en sådan i en fullsatt tågkupé vilket vi givetvis gjorde. Vi trodde att det skulle vara en torr bulle men ut sprutade mängder av chokladigt slisk som såg ut som något helt annat när det hamnade nästan överallt i tågkupén...


johan och kopian av förhöret med honom som hölls på polisstationen...ungefär såhär gick det till: vi badade och hade våra värdesaker i mycket smarta vattentäta behållare, när vi kommer upp kommer en man som påstår sig vara polis fram med johans tomma plånbok i handen och berättar att några pickpockets tog den när vi var och badade. Eftersom de civilklädda strandpoliserna tydligen hade lagt ner massa jobbpå att förfölja dessa killar i en lång stund innan de snattade den tomma plånboken fick vi följa med till polisstationen för att göra en ordentlig anmälan så att de skulle kunna åka fast. Som tack för det (antar jag, för vi hade inte direkt bråttom..) fick vi åka i polisbil i ilfart genom nice för att sen sitta och vänta i en timme på polisstationen för att de skulle få dit en tolk....spännande att sitta i väntrummet och se handfängslade människor som släpades in en efter en (nice-polisen verkar jobba hårt!)


sen åkte vi vidare till italien..el duomo i milano.


uppe på el duomos tak..


italienska aperitivos måste vara bästa påfundet någonsin - betala för en öl eller drink och få gratis buffé på köpet! Om man tycker det är pinsamt att äta sig mätt på ett ställe kan man gå vidare till flera och ta något att dricka på varje bar....budgettips för milanoresenärer!


sista natten på mysigt bed & brekfast i fina Bergamo, gosig hund och fantastisk frukost ingick...


så var resan slut och det norska tåget stannade i trollhättan...där bor jag visst nu...har knappt förstått det än.

Japp, that's it. Eller åtminstone några utvalda bilder. Nu är jag lite trött tror jag, Känns fortfarande lite overkligt att jag i förmiddags satt på ett mysigt torg i Bergamo och åt foccaccia.

Helga

Lady Gaga - Eh eh
har inte lyssnat på musik sen jag lämnade sverige och detta är den låt jag har på hjärnan...there's nothing else i can say..ehh..

Kommentarer
Postat av: ia

vad roligt att se er på samma ställen som jag var på under min niceresa (läs: stenig strand och monte carlo). ni verkar ha haft det hur bra som helst! både sol och spänning i tillvaron!

2009-06-17 @ 06:45:50
Postat av: Malin

Vad härligt det ser ut! Och grattis i efterskott! :D Ses på fredag!

Postat av: Cecilia

va fina bilder! skitsnyggt foto m den svarta klänningen!

2009-06-17 @ 13:33:05
Postat av: Cecilia

jättefina bilder!! särskilt den m svarta klänningen - skitsnygg!

2009-06-17 @ 15:25:06
Postat av: syster D

Ser SÅ trevligt ut! Vilka fina bilder, och fina klänningar du har Helga!

2009-06-24 @ 14:07:32
URL: http://villduvetavadjagvet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback