män som hatar kvinnor.

nu har jag varit litterär och läst ut min pocket "män som hatar kvinnor" av stieg larsson. det var en ganska passande titel visade det sig. boken var bra och välskriven. han hade fått till en riktigt bra story.. det hela började som ett förmodat mord för typ 40 år sedan för att sluta med betydligt värre saker än så. fast det kändes lite konstigt. först hände inte så mycket på brottlösningsfronten (därmed inte sagt att det var tråkigt. denna bok blir aldrig tråkig ett endaste dugg) men hux flux så kom dom plötsligt på massa smarta ledtrådar och på en vecka hade dom löst mordet. typ. givetvis med den obligatoriska dramatiken. men det hela slutade lyckligt, med en schysst  golfklubba kan man nämligen slå världen med häpnad.

lite irriterande var att typ varenda kvinna som var med i boken (ok, tre stycken iaf) omgående blev attraherad av den givetvis snygge, sympatiske och begåvade manlige huvudpersonen och genast krävde att få hoppa i säng med honom. vilket de fick. och han var givetvis väldigt bra på alla sätt. sedan blev alla kära i honom och satt och trånade efter honom och var olyckliga. såväl den tio år äldre rektorn som hans hälften så gamla brottlösningskollega som vanligtvis typ avskydde alla (men honom gillade hon minsann). sucka.
nåja. detta var mitt gnälliga tillägg som inte i sig gjorde boken sämre. bara något mer irriterande.



nä, man kan säga att boken var väldigt bra. svenska deckare brukar inte vara så himla bra. synd att författaren har dött. men en till bok är tydligen på väg postumt.

ia

låt: catatonia - mulder and scully
hon som sjunger i catatonia har sjukt cool röst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback