böglobby, dagböcker och astrid lindgren..

Jag har tittat på Böglobbyn och bland annat lärt mig att cruising och frisbeegolf är en dålig kombination. Nu tänker jag göra en kopp te åt min förkylda hals och lägga mig i sängen och läsa lite. Dock är jag hungrig igen. Ända sedan jag vaknade igår morse har jag varit konstant hungrig. Det skulle vara perfekt att ha ett uppdukat buffébord i vardagsrummet som jag kunde plocka från hela tiden. Åh. Kakor skulle inte vara helt fel just nu.

 Sverker Åström och Olle Palmlöf programleder Böglobbyn

Populärkultursjunkien efterlyser Patrik Ehrnsts dagböcker som ljudfiler att lyssna på i efterhand och jag håller med. De är helt beroendeframkallande (så underhållande och fruktansvärt pinsamma) och fick mig att gå upp åtta en hel sovmorgonvecka bara för att inte missa ett inlägg . Men nu har jag missat alltför många avsnitt (vet inte ens om uppläsningen fortfarande pågår..). Dagboksuppläsningen i morgonpasset i P3 är faktiskt helt perfekt för mig som älskar att snoka i folks liv. Tyvärr finns det för många bloggar och nätdagböcker för mitt eget bästa. Det skulle vara snålt av mig att bara tjuvläsa andras bloggar utan att ha någon själv. Dock är jag inte så självutlämnande som de jag gillar att läsa. Patriks egocentrering och narcissism ("hur ska jag någonsin kunna älska någon annan när jag älskar mig själv så mycket") är precis sånt jag vill höra/läsa....dock undrar jag faktiskt lite över om han verkligen KAN ha ändrat sig så mycket sen den tiden som han påstår.

När jag diskade lyssnade jag på P3:s Hej Domstol med Astrid Lindgren-special. Det var intressant. Man fick höra om svårigheterna med att göra vildvittror med hjälp av något som kallas dator och funderingar över t.ex. varför väverskan i Mio min Mio inte avslöjade direkt att manteln gjorde en osynlig. Intressant.

/Helga, som ägnat sig åt radiolyssnande och tv-tittande i stället för studierelaterat läsande..

Lars Winnerbäck - Balladen om konsekvenserna
"I en dyster sal, på ett kvinnohospital, ligger en kvinna på en bår. Hon har just fått sin tablett för sitt märkliga sätt att börja skrika så fort det blir vår. Hallucinationer i forntiden. Hon tror hon har sett fåglar med ansikten. Och hennes enda vän får hon aldrig se igen. För han trotsade förbuden och sin egen förkunskap och föll ner i ett helvetesgap" (en mkt märklig låt, tog ett tag innan jag fattade att den faktiskt handlade om Pippi, Rasmus och Ronja)


Kommentarer
Postat av: ia

ja! hej domstol!

2006-11-07 @ 08:53:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback