sola eller inte sola? det är frågan..

fellow bloggkollegas senaste inlägg avhandlade vinterblekhet. jag är blek året om. på sommaren blir jag på sin höjd lite mer o-vit. bara att acceptera läget. men det finns ju en lösning. solarium heter det. där kan man lägga sig och utsätta kroppen för lite UV-strålar så den börjar producera mer melanin som skydd -> man blir brun (eller som i mitt fall: o-vit). egentligen är det ju en ganska knäpp idé det här.. att lägga sig i ngn slags klaustrofobisk låda som bombarderar en med strålning, strålning som huden försöker skydda sig från genom att bilda mer pigment. det kan ju alltså inte vara helt genomnyttigt..


här kan man lägga sig och bli bestrålad en stund..

men om man känner sig som ett bättre begagnat spöke gällande hudfärgen? vad göra? jag har solat solarium i mina dagar. några gånger iaf. det brukar dock sluta med att jag ligger och svettas ihjäl och får lätt klaustrofobi samt katastroftankar om att solariet kommer fastna och jag blir grillad därinne. därför stänger jag aldrig locket helt. men när man kliver ur så har man ofta fått lite färg och några trevliga fräknar. vilket ju är trevligt.. man känner sig genast lite piggare och fräschare. och gladare.

jag kommer dock aldrig bli en sådan som solar kontinuerligt året runt. trots att det enligt dagens skönhetsnormer VERKLIGEN skulle behövas. några extra fräknar är trevligt ibland. men att vara brun året om är ju inte naturligt. ser jag en väldigt brun människa i januari/februari så tänker jag automatiskt: aha. solariebesök! busted!
men ett eller två ynka solariebesök om året kan inte vara farliga. och jag tror att jag skulle vara i behov av det nu.. det kanske rent av kan vara värt lite svett och en eller annan katastroftanke?

ia

låt: the fratellis - chelsea dagger
dadada. .dududu.. den svänger!

Kommentarer
Postat av: mamm

Vad är det för fel på BUS, eller lite foundation???

2007-01-17 @ 13:14:07
Postat av: Anonym

jag får bara massa skarvar av BUS nöär jag är såhär vit. behöver yttepyttelite grundfärg för att det ska se bra ut.

2007-01-17 @ 13:16:21
Postat av: Ida

Jag solar typ 2-3 ggr/år kanske å tror inte det tar ihjäl mig mer än när jag ligger å pressar i solen på sommarhalvåret eller på varmare breddgrader.. sen kommer jag väl förmodligen se ut som en skrynklig mumie vid 40 års ålder el nåt.. Huga...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback