"Expedition L"

jag har försökt följa matchen mellan tysland och turkiet, men TV-sändningarna är allmänt mongo och rutan blir svart med jämna mellanrum. bloggar således istället..

idag läste jag ut "expedition l" av erlend loe, lånade denna av snäll vän hedvig. fick alltså låna boken av henne, inte erlend himself. kanske ska be om honom i egen hög person nästa gång.. undrar om hedvig har tillgång till erlend för utlåning, halvnorsk som hon är..?

anyways; boken är helt sjuuukt bra (som grynet skulle sagt). jag hör uppenbarligen till typen som uppskattar erlend loe. frågan är dock; hur kan man INTE tycka att han är i princip underbar?

ett gäng norska killar åker på forskningsresa a la heyerdahl till en polynesisk ö i för att bevisa en teori erlend har. han vill nämligen sätta norge på kartan. göra något stort och viktigt och betydelsefullt. detta skall ske genom att bevisa att urinvånarna i sydamerika befolkade de polynesiska öarna via skridskor.
eh, ja.. thats about it.. lockande, huh?

jag dog av skratt ungefär 14 gånger och småfnissade mig igenom resten av boken. fniss. fniss.

läs! den är bättre än "naiv. super".. eller så var jag för liten när jag läste den och fattade inte dess storhet. det kanske jag gör nu. jag gillar ju uppenbarligen erlend. och skriver man en bok som är såhär trevlig kan ju inte resten vara av ynka kvalitet. rimligen.

snyft att den är slut. frågan som följer nu är; ska jag ta itu med steinbecks "riddarna ring dannys bord" eller bradburys tegelstenstunga novellsamling? jag får sova på saken..
eller sakerna. den bok som är minst obekväm att sova på vinner!

g'natt på er.

ia

låt: cage the elephant - aint no rest for the wicked

Kommentarer
Postat av: Helga

erlend loe är helt sjukt bra..jag fnissade hela tiden när jag läste blåst också..

2008-06-26 @ 17:11:48
Postat av: huvet

Jag tänkte väl att du skulle gilla den :D Tyvärr har jag inte tillgång till erlend personligen, men vi kanske kan skriva till kungen och så kan han förmedla kontakten?

2008-06-26 @ 18:04:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback