semester nr 2: köpenhamn

Nu är jag tillbaka i Uppsala igen efter en lång påskledighet. Har hunnit med min andra semester för i år, två nätter i Köpenhamn. En mycket trevlig stad! Jag är trött och orkar inte skriva så mycket, så bilder får tala...men förutom den danska huvudstaden har jag hunnit med Trollhätte-och Vänersborgshäng komplett med bland annat påskig buffé och rymdkväll (specialintresse). 


det var en mycket lyxig resa ned i förstaklassvagnen på X2000, med trerätters middag och gott vin!


johan drömmer om coola lampor (ännu ett specialintresse) på Illums bolighus


fina Nyhavn!


på kvällen gick vi på opera..haha, mycket otippat. vi fattade ingenting eftersom det var på danska (trots att det var textat när de sjöng) och det var helt omöjligt att se glamorös ut när jag enbart hade med mig skor i form av converse (väl dolda på denna bild...)


det klassiska hoppet i botanisk park


himmelsk ben&jerry-glass i solen


johan gör tuborg-reklam i nyhavn..så himla avslappnat att kunna gå till närmaste närbutik och köpa ett sexpack iskall starköl och dricka med resten av köpenhamn i solen nere vid vattnet


på det enligt utsago mycket romantiska glyptoteket (undrar om det syftades på den fina vinterträdgården eller på de väldigt nakna skulpturerna) fanns det mycket konstig konst


to be or not to be in the wintergarden


sista dagen och mycket god sushi (samt obligatorisk öl) nere vid vattnet...


..upptäckte att vi satt bara några hundra meter från christiania så vi gick in..man fick inte fotografera där inne men det var rätt speciellt. Det kändes som att komma rätt in på roskildefestivalen med sol, öl och haschrök.

That's it! Nästa semester går till Hudiksvall, är på tiden att jag besöker den norrländska metropolen för första gången.

Helga

Maia Hirasawa - Hush now
från nya skivan GBGVSSTHLM



Kommentarer
Postat av: ems

Apropå besöket i K-hamn så vill jag passa på att tipsa om stället där dom troligen serverar världens godaste sushi. Stället heter Sushitarian och ligger alldeles intill Kongens Nytorv. Skulle nästan kunna ta en dagsutflykt dit bara för deras fantastiska "spicy salmon rolls". So mo de väh.

2009-04-15 @ 14:24:34
Postat av: huvet

Ni ser ut att haft det väldigt dejligt!

2009-04-15 @ 15:21:20
Postat av: Helga

åh, det sushistället måste testas nästa gång jag besöker köpenhamn! sushin vi åt var dock också mycket mycket bra.

Japp, en riktigt dejlig semester var det!!

2009-04-15 @ 22:28:37
Postat av: Cecilia

härliga bilder!

2009-04-16 @ 03:16:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback